Opera Gent

Opera Gent

 • Schouwburgstraat 3, 9000 Gent, België

De Gentse opera kan wel degelijk het decor zijn van uw evenement. Dit historisch gebouw dateert uit 1840 en is met zijn rijke versieringen, statige trappen en schitterende kroonluchters een unieke setting. Het is een flexibele infrastructuur, ideaal voor gala’s, culturele activiteiten, recepties, diners, seminaries en foto- of filmopnames.
 

De Theaterzaal is een gezellige hoefijzervormige bonbonière met uitstekende faciliteiten. Ideaal voor concerten, academische zittingen, conferenties, prijsuitreikingen en gala avonden. Deze zaal kan in combinatie gebruikt worden met de Salons, waar tot 650 personen kunnen ontvangen worden voor een receptie, koffiepauze of drink.

 

Drie indrukwekkende Salons - Foyer, Redoutezaal en Lullyzaal -vormen een 90 meter lange feestzaal. Zij kunnen afzonderlijk of gecombineerd gebruikt worden voor zeer verscheiden activiteiten: van privé concerten over recepties en diners, tot vergaderingen en seminaries.

 

Professioneel team

Een professioneel team staat u bij en begeleidt u tot het einde. Samen met onze preferentiële cateraars zorgen wij voor een exclusieve ervaring zodat u en uw gasten kunnen terugblikken op een geslaagd evenement.

 

Praktisch

De Gentse Opera is gelegen in het historisch centrum van de stad, aan de Kouter. Er is parkeergelegenheid in de onmiddellijke omgeving (Kouter- en Centerparking en Parking Savaanstraat). Ook voor wie met de trein komt is de bereikbaarheid met het openbaar vervoer optimaal.

7 reviews over Opera Gent - 9.5/10

 • Natuurpunt in de opera: een beklijvende ervaring

  Natuurpunt had het geluk om haar algemene vergadering te mogen houden in de salons van de Gentse opera. Een toplocatie: adembenemend mooie zalen en perfect bereikbaar. En dan het personeel: vriendelijk, behulpzaam en meedenkend. Een plezierige en beklijvende ervaring. Ziehier een link naar de fotoreportage: https://photos.app.goo.gl/j9VKsIvTJ4HWeVOa2

  - Natuurpunt ()

  Reactie van Opera Gent op deze review:

  Bedankt! Het was heel fijn om jullie te ontvangen!

 • Prachtige setting voor huwelijksfeest

  Voor ons huwelijk hebben wij gebruik mogen maken van de 3 prachtige zalen van de Gentse Opera! Een uniek kader die nog weinig verdere aankleding vraagt buiten tafels en bloemen om het tot een geslaagd geheel te kunnen brengen.
  Onze gasten waren overdonderd over de pracht en praal die de zaal uitstraalt.
  De organisatie en voorbereidingen van de Opera verliepen vlekkeloos. Mevrouw Vekeman heeft ons met de nodig raad en daad bijgestaan. Verder mochten we ook gebruik maken van de receptietafels, podium, geluid- en lichtinstallatie. Voor extra techniek en DJ-materiaal werkten we samen met City Sounds die de zalen perfect kennen, zeer goede service.
  De catering werd tot in de puntjes verzorgd door Silverspoon die op hun beurt ook meerdere malen reeds hier hebben gewerkt.
  Via Criaturas hebben wij 2 engelen op stelten ingehuurd die perfect in de opera pasten, wat voor een magische touch zorgde.
  Bedankt aan het volledige team van Opera Ballet Vlaanderen om ons huwelijksfeest zo onvergetelijk te maken!

  ()

  Reactie van Opera Gent op deze review:

  Beste Justine en Steven
  Wat een mooi feest. Het was zeer fijn dat wij daar deel van mochten uitmaken!

 • Sysmex Symposium Dinner

  The opera was a great location for a wonderful dinner that we had there with our customers. Our customers were very happy to be there and to experience a very special evening. Thanks a lot to the Opera staff for the perfect organisation.

  - Sysmex Europe ()

  Reactie van Opera Gent op deze review:

  Dear Claudia, thank you so much for choosing the Ghent Opera for your dinner. It was a pleasure working with you and your colleagues.

 • Event in a hidden jewel …

  In the wonderful city of Ghent, there is a jewel, even unknown to the travel guides. A succession of three splendid 19th century festivity halls in neo-baroque style, all together longer than the legendary Mirror Hall in the Palace of Versailles.
  These halls are part of the Ghent Opera house and are the perfect venue to host unforgettable, dinners, concerts, dance parties, fashion shows etc. The service is optimally. You can rely on the management and take advantage of the know how of the technical in-house crew. The unique character of the halls simply makes the difference. We had to chance to have our young talented musicians I Divini to perform as part of an exquisite dinner-event in this venue … cannot wait to return.

  - Ariën, Arts & Music Management, Ghent Belgium ()

  Reactie van Opera Gent op deze review:

  Thanks, Pascale! We appreciate your warm professionalism and the creativity of the divine young opera singers and musicians you represent.

 • Stijlvolle unieke locatie

  Voor onze Sales Awards receptie en dinner hebben wij gebruik gemaakt van de Redoute en Lully zaal in de Opera van Gent. Beide zalen lenen zich uitermate goed voor recepties en dinners. Het is een unieke en schitterende authentieke locatie die weinig extra aankledig nodig heeft. Grote ronde en receptie tafels, stoelen (tegen betaling) , podium, geluidsinstallatie en vleugelpiano zijn standaard aanwezig (pianogebruik ook tegen meerprijs) - voor extra geluid en techniek samengewerkt met de lokale partner van Opera, Citysounds, goede service! Contactpersonen van de Opera, Inge Vekeman en Caroline Pauwels, waren heel customer minded en uiterst behulpzaam om onze (nogal laat aangevraagde) dinner in goede banen te leiden. Dinner zelf werd verzorgd door Coeur Catering, een aanrader. De avond werd ook opgeluisterd door prachtige operazangeressen en ballerina's die perfect pasten in het decor! (via Criaturas)
  Als we dan al een minpuntje moeten opnoemen, dan zouden we het kunnen hebben over de toilet- en keukengeuren die in de zaal merkbaar waren - maar dat heb je al vaker in Gent als het regenachtig is... ook is de verlichting in de zaal zelf beperkt regelbaar (enkel aan en uit, niet dimbaar). Maar al bij al: Een prachtige avond gehad en bedankt aan iedereen om dit te doen slagen!

  - Esko ()

 • Een Huis om van te houden

  Het operagebouw van Gent heeft een zeer rijke traditie maar ook een crew die perfect aansluit bij hedendaagse noden en het hedendaagse denken. Wij hebben er talloze keren gewerkt, met heel veel plezier en in een professioneel perfecte sfeer. Het is onze referentieplek als je iets écht perfect wil hebben, en het kader is zo uniek dat je even de adem inhoudt als je rondom je kijkt naar al dat moois dat de tijden doorstaan heeft om vandaag de dag 'in grandeur' te dienen als perfect decor voor elk event. Dit is de beste aanrader ooit.

  - KCM StageMusic bvba ()

 • Professioneel, kwalitatief en vriendelijk

  De samenwerking met de medewerkers van Opera Gent verliep zeer vlot. Goede afspraken, stipt, professioneel, luisterbereid,... Ons event (800 personen) is vlekkeloos verlopen: geen wachtrijen aan de vestiaire, vlotte toegang tot de zaal dankzij de suppoosten, bekwame technische medewerkers (beeld, geluid, logistiek, ...). Fijn om zo samen te werken! Enige minpuntje: het geluid op de balkons moest geregeld bijgestuurd worden.

  - VDAB Oost-Vlaanderen ()

Kenmerken Opera Gent

Wifi

gratis 

Aantal personen

30 - 900 

Bereikbaarheid

auto 

openbaar vervoer 

parking - betalend 

Omgeving

vlakbij snelweg 

stad (centrum) 

water 

Catering locatie

vaste cateraar(s) 

Faciliteiten

blackbox 

geluidsinstallatie 

projectie 

Activiteiten Opera Gent