Opera Gent

Opera Gent

Opera Gent
  • Schouwburgstraat 3, 9000 Gent, België
  • Certificate of Excellence 2020

De Gentse opera kan wel degelijk het decor zijn van uw evenement. Dit historisch gebouw dateert uit 1840 en is met zijn rijke versieringen, statige trappen en schitterende kroonluchters een unieke setting. Het is een flexibele infrastructuur, ideaal voor gala’s, culturele activiteiten, recepties, diners, seminaries en foto- of filmopnames.

 

De Theaterzaal is een gezellige hoefijzervormige bonbonière met uitstekende faciliteiten. Ideaal voor concerten, academische zittingen, conferenties, prijsuitreikingen en gala avonden. Deze zaal kan in combinatie gebruikt worden met de Salons, waar tot 600 personen kunnen ontvangen worden voor een receptie, koffiepauze of drink.

 

Drie indrukwekkende Salons - Foyer, Redoutezaal en Lullyzaal -vormen een 90 meter lange feestzaal. Zij kunnen afzonderlijk of gecombineerd gebruikt worden voor zeer verscheiden activiteiten: van privé concerten over recepties en diners, tot vergaderingen en seminaries.

 

Professioneel team

Een professioneel team staat u bij en begeleidt u tot het einde. Samen met onze preferentiële cateraars zorgen wij voor een exclusieve ervaring zodat u en uw gasten kunnen terugblikken op een geslaagd evenement.

 

Praktisch

De Gentse Opera is gelegen in het historisch centrum van de stad, aan de Kouter. Er is parkeergelegenheid in de onmiddellijke omgeving (Kouter- en Centerparking en Parking Savaanstraat). Ook voor wie met de trein komt is de bereikbaarheid met het openbaar vervoer optimaal.

12 reviews over Opera Gent - 9.6/10

Schrijf een review
Els Vertriest
Expert|MediCongress Services nv|

Tweejaarlijks congres in Opera Gent

Op 19, 20 en 21 april 2021 zijn we weer te gast in Opera Gent voor de 12de editie van het internationale Spondyloarthritidescongres. Elke keer opnieuw staan onze deelnemers – afkomstig uit meer dan 40 landen – versteld van de unieke locatie. Niet alleen de concertzaal, maar ook de Foyer, Redoute- en Lullyzaal zijn een ware streling voor het oog.
We kijken andermaal uit naar een fijne samenwerking en een geslaagde editie van ons congres.

Reactie van Opera Gent op deze review:

Altijd een plezier om jullie welkom te heten, Els!

1 like|
Evelien Dedapper
New|Stad Gent|

Jaarlijks een vlotte samenwerking

Elk jaar organiseren wij een bal voor senioren i.s.m. Opera Gent.
Dit verloopt telkens zonder enige problemen. De communicatie verloopt vlot, de medewerkers zijn op voorhand uitgebreid gebrieft en richten zich specifiek naar onze oudere doelgroep. We kijken telkens uit naar dit event omdat we weten dat de werking vlekkeloos verloopt.

Reactie van Opera Gent op deze review:

Beste Evelien, dank voor het jarenlange vertrouwen in ons. Bal Römantiek is telkens opnieuw een warm en sfeervol gebeuren met heel veel blije gezichten. Daar doen we het voor!

1 like|
Frederik SIOEN
New|KABRON bvba|

Opera met een Hart voor Vluchtelingen

Via de stadsdagen van de Stad Gent hebben we een benefiet tvv vzw Een Hart Voor Vluchtelingen kunnen organiseren in de Vlaamse Opera. Het was een fantastische ervaring om in deze zaal te werken, met een schitterende crew en ontvangst. Een warme avond om nog lang te herinneren. Dank aan alle medewerkers bij de Opera in Gent !! xxx

Reactie van Opera Gent op deze review:

Merci, Sioen, voor de mooie muziek, de passie, de solidariteit en de fijne samenwerking. Een avond om te koesteren op vele vlakken.

1 like|
Emmalyne Rose
New|Emmalyne Rose Couture|

Een van de meest weelderige zalen van Europa!

De balzalen van Opera Gent is een "Verborgen Pareltje" in Europa. Met een evenwaardige architecturale meesterwerk als die van Versailles (Parijs) en Café Florian (Venetie) laat het ieder in volle bewondering achter. Juist daarom was het ook ons keuze om ons high fashion evenement Danza Luna jaarlijks in de balzalen van Opera Gent te laten doorgaan. De zalen zijn in perfecte reflectie mbt ons doel en doelgroep. Ieder jaar loodsen we honderden bezoekers uit alle delen van Europa naar de balzalen en het doet ons een groot plezier om te lezen over hun positieve impressies over de lokatie.

Reactie van Opera Gent op deze review:

Dankjewel voor deze lovende woorden. Het is zeer fijn om het uniek event dat Danza Luna is, te ontvangen in onze Salons.

1 like|
Stefan De Cleene
Expert|Foodstories|

Opera Gent mooiste locatie!

De grandeur van het gebouw en de magnifieke zalen dragen bij tot het slagen van ieder event, van B2B tot privé trouwfeest. Combineer dit dan nog eens met perfecte opvang en begeleiding door Inge Vekemans en alles loopt op wieltjes. Doe zo verder!

Reactie van Opera Gent op deze review:

Dank voor deze mooie woorden!

1 like|
Frank Maes
New|Natuurpunt|

Natuurpunt in de opera: een beklijvende ervaring

Natuurpunt had het geluk om haar algemene vergadering te mogen houden in de salons van de Gentse opera. Een toplocatie: adembenemend mooie zalen en perfect bereikbaar. En dan het personeel: vriendelijk, behulpzaam en meedenkend. Een plezierige en beklijvende ervaring. Ziehier een link naar de fotoreportage: https://photos.app.goo.gl/j9VKsIvTJ4HWeVOa2

Reactie van Opera Gent op deze review:

Bedankt! Het was heel fijn om jullie te ontvangen!

1 like|
Steven Van Wettere
New|

Prachtige setting voor huwelijksfeest

Voor ons huwelijk hebben wij gebruik mogen maken van de 3 prachtige zalen van de Gentse Opera! Een uniek kader die nog weinig verdere aankleding vraagt buiten tafels en bloemen om het tot een geslaagd geheel te kunnen brengen.
Onze gasten waren overdonderd over de pracht en praal die de zaal uitstraalt.
De organisatie en voorbereidingen van de Opera verliepen vlekkeloos. Mevrouw Vekeman heeft ons met de nodig raad en daad bijgestaan. Verder mochten we ook gebruik maken van de receptietafels, podium, geluid- en lichtinstallatie. Voor extra techniek en DJ-materiaal werkten we samen met City Sounds die de zalen perfect kennen, zeer goede service.
De catering werd tot in de puntjes verzorgd door Silverspoon die op hun beurt ook meerdere malen reeds hier hebben gewerkt.
Via Criaturas hebben wij 2 engelen op stelten ingehuurd die perfect in de opera pasten, wat voor een magische touch zorgde.
Bedankt aan het volledige team van Opera Ballet Vlaanderen om ons huwelijksfeest zo onvergetelijk te maken!

Reactie van Opera Gent op deze review:

Beste Justine en Steven
Wat een mooi feest. Het was zeer fijn dat wij daar deel van mochten uitmaken!

1 like|
Claudia Schroeder
New|Sysmex Europe|

Sysmex Symposium Diner

De opera was een geweldige locatie voor een heerlijk diner dat we daar hadden met onze klanten. Onze klanten waren erg blij daar te zijn en een heel bijzondere avond te beleven. Heel erg bedankt aan het Opera-personeel voor de perfecte organisatie.

bekijk origineel

Reactie van Opera Gent op deze review:

Beste Claudia, heel erg bedankt voor het kiezen van de Gentse Opera voor je diner. Het was een genoegen om met u en uw collega's samen te werken.

bekijk origineel

1 like|
Pascale MONTAUBAN
New|Ariën, Arts & Music Management, Ghent Belgium|

Evenement in een verborgen juweel ...

In de prachtige stad Gent is er een juweel, zelfs onbekend bij de reisgidsen. Een opeenvolging van drie prachtige 19e-eeuwse feestzalen in neo-barokke stijl, allemaal samen langer dan de legendarische Spiegelzaal in het Paleis van Versailles.

Deze zalen maken deel uit van de Gentse Opera en lenen zich uitstekend voor onvergetelijke diners, concerten, dansfeesten, modeshows etc. De bediening is optimaal. U kunt vertrouwen op het management en profiteren van de knowhow van de technische in-house crew. Het unieke karakter van de hallen maakt simpelweg het verschil. We hadden de kans om onze jonge getalenteerde muzikanten I Divini te laten optreden als onderdeel van een voortreffelijk diner-evenement in deze locatie… kan niet wachten om terug te keren.

bekijk origineel

Reactie van Opera Gent op deze review:

Bedankt, Pascale! We waarderen uw warme professionaliteit en de creativiteit van de goddelijke jonge operazangers en muzikanten die u vertegenwoordigt.

bekijk origineel

1 like|
Kathleen Steyaert
New|Esko|

Stijlvolle unieke locatie

Voor onze Sales Awards receptie en dinner hebben wij gebruik gemaakt van de Redoute en Lully zaal in de Opera van Gent. Beide zalen lenen zich uitermate goed voor recepties en dinners. Het is een unieke en schitterende authentieke locatie die weinig extra aankledig nodig heeft. Grote ronde en receptie tafels, stoelen (tegen betaling) , podium, geluidsinstallatie en vleugelpiano zijn standaard aanwezig (pianogebruik ook tegen meerprijs) - voor extra geluid en techniek samengewerkt met de lokale partner van Opera, Citysounds, goede service! Contactpersonen van de Opera, Inge Vekeman en Caroline Pauwels, waren heel customer minded en uiterst behulpzaam om onze (nogal laat aangevraagde) dinner in goede banen te leiden. Dinner zelf werd verzorgd door Coeur Catering, een aanrader. De avond werd ook opgeluisterd door prachtige operazangeressen en ballerina's die perfect pasten in het decor! (via Criaturas)
Als we dan al een minpuntje moeten opnoemen, dan zouden we het kunnen hebben over de toilet- en keukengeuren die in de zaal merkbaar waren - maar dat heb je al vaker in Gent als het regenachtig is... ook is de verlichting in de zaal zelf beperkt regelbaar (enkel aan en uit, niet dimbaar).
Maar al bij al: Een prachtige avond gehad en bedankt aan iedereen om dit te doen slagen!

1 like|
Jan Gheysens
New|KCM StageMusic bvba|

Een Huis om van te houden

Het operagebouw van Gent heeft een zeer rijke traditie maar ook een crew die perfect aansluit bij hedendaagse noden en het hedendaagse denken. Wij hebben er talloze keren gewerkt, met heel veel plezier en in een professioneel perfecte sfeer. Het is onze referentieplek als je iets écht perfect wil hebben, en het kader is zo uniek dat je even de adem inhoudt als je rondom je kijkt naar al dat moois dat de tijden doorstaan heeft om vandaag de dag 'in grandeur' te dienen als perfect decor voor elk event. Dit is de beste aanrader ooit.

1 like|
Elke De Schryver
New|VDAB Oost-Vlaanderen|

Professioneel, kwalitatief en vriendelijk

De samenwerking met de medewerkers van Opera Gent verliep zeer vlot. Goede afspraken, stipt, professioneel, luisterbereid,... Ons event (800 personen) is vlekkeloos verlopen: geen wachtrijen aan de vestiaire, vlotte toegang tot de zaal dankzij de suppoosten, bekwame technische medewerkers (beeld, geluid, logistiek, ...). Fijn om zo samen te werken! Enige minpuntje: het geluid op de balkons moest geregeld bijgestuurd worden.

1 like|
EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Kenmerken Opera Gent

Wifi

gratis 

betalend 

Aantal personen

30 - 900 

Bereikbaarheid

auto 

openbaar vervoer 

parking - betalend 

Omgeving

vlakbij snelweg 

stad (centrum) 

water 

Cateringlocatie

vaste cateraar(s) 

Faciliteiten

blackbox 

geluidsinstallatie 

projectie 

Activiteiten Opera Gent

Activiteitsregio's:
Antwerpen | Oost-Vlaanderen | Belgium
Activiteiten:
Vergaderzaal huren in Gent | Vergaderzaal huren | Concertzaal | Schouwburg en theater | Congreslocatie huren in Gent | Congreslocatie huren
Trefwoorden:
congreszaal | congres locatie | meeting locatie | eventlocatie gent | evenement locatie | vergaderruimte | concertzaal | locatie bedrijfsfeest | seminarieruimte | receptie locatie | foyer | schouwburg | diner locatie | theater | gala locatie | ballet | opera gent | board meeting | huur zaal gent

Nieuws

Dit zijn de beste eventbedrijven van 2020

Dit zijn de beste eventbedrijven van 2020