Rent-A-Willys is een evenementenbureau dat volledig gebouwd werd rond de legendarische Willys Jeep en in de sfeer van Band of Brothers en Saving Private Ryan.

 

Teambuilding "One day in the army". Jeeps voortslepen, granaten gooien, rescue mission met legerrubberboot, camouflage zoektocht, tenten bouwen en nog veel meer. Kom een dag genieten in de natuur in ware US Army stijl maar met nadruk op fun en natuurbeleving.  Vindt plaats op de terreinen van Sport Vlaanderen te Heindonk (Mechelen-Willebroek)) of een andere locatie waar mogelijk en toegelaten is. Een doe-dag voor sportievelingen.

 

Herdenkingsceremonies. Wij zijn veel te zien op officiële Herdenkingen in opdracht van Steden en Gemeenten in België. Wij kunnen het voor u zo groot maken als u dat zelf wilt en bouwen het decor in functie van uw vraag. Van één jeep met één chauffeur tot een compleet tentenkamp met tanks. Alles kan.

 

Themafeesten. Ooit al gedacht aan een WO2 feest in army stijl ? Compleet met figuranten, tenten, voertuigen, singerbands, veldkeuken, ... Kortom wij bouwen voor u een compleet "Jaren 40-45" decor. 

 

Huwelijksfeesten. Erg gegeerd onder de militairen is het huwelijk in een authentieke willys jeep. Tuurlijk toch ?

 

Foodtrucks. Mobiele us army coffee bar of US beer canteen ? Yes, we can. We hebben onze eigen barista aan boord en leveren ons eigen 'Koppitz Victory Beer'

 

Uitvaarten. Wij werken in opdracht van uitvaart bedrijven, vooral voor overleden oudstrijders. We transporteren de urne van het crematorium naar de eindbestemming. 

 

Andere onderwerpen. Denkt u aan iets waar wij kunnen aan meedenken ? Contacteer ons: we love the madness of creativity.

Rent-A-Willys
Geef opa een rit met een willys jeep cadeau !
14 November 2019

De feesten en dito pakjestijd komt eraan. Koop een geschenkenbon waarmee jou opa getrakteerd wordt op een rit met een willys jeep. We bezoeken daarenboven historische locaties waar vliegtuigen neerstortten gedurende WO2.

De geschenkenbon is een jaar geldig zodat hij de rit rustig kan inplannen als het mooi weer is.

Like Comment

35 reviews over Rent-A-Willys - 9.6/10

 • Teamevent One day in the Army

  Wij lieten ons event organiseren door Rent-A-Willy's, en wat een goede keuze bleek dit te zijn. Niet alleen de voorbereiding, maar ook de dag zelf verliep zo vlot als een goedgesmeerde Willy's Jeep ;-)
  Het was een waar genoegen om een dag door te brengen met mensen met zulke passie en gedrevenheid. Van de deelnemers alleen maar lovende reacties.

  ()

 • Rondrit Willy's Jeep

  Heel fijne ontvangst met oa introductie over het echte WOII verleden. Philippe spreekt met grote kennis van zaken en is goed gedocumenteerd. Stelt zich uitermate vriendelijk op, ook naar onze dochter van 5 die mee was. Rondrit is zeer leuk en gevarieerd doorheen een prachtig landschap. We hebben heel wat bijgeleerd maar vooral ook genoten. Een aanrader voor jong en oud!

  ()

 • A trip down Memory Lane!

  De rit op een authentieke Willy was ronduit memorabel! Philippe (de chauffeur/begeleider) weet als historicus en ex-militair perfect waarover hij het heeft! Er wordt op verschillende plaatsen gestopt en uitleg gegeven over het lokale oorlogsverleden aan de hand van originele foto's, certificaten, anekdotes enz. Dit maakt het verleden plots zeer "tastbaar". Nooit wordt het langdradig, want de afwisseling tussen "avontuurlijke rit" en "verhaaltjes/theorie" is perfect gedoseerd. De begeleider is ook dermate gepassioneerd en begaan, dat je alleen maar mee enthousiast kan zijn:-) Naast de lokale anekdotes, leer je ook bij over de mentaliteit en de waarden van het leger, iets wat mij zeker ook bij blijft. De jeep zelf zit heel comfortabel, wat ik niet had verwacht! Kortom, een echte aanrader voor eenieder die zich, hands-on en op avontuurlijke wijze, even terug wil katapulteren naar de tijd van WWII!

  - Omnia Travel ()

 • Warbird 3

  Prachtige rondrit, perfect georganiseerd en vooral qua timing dik in orde

  ()

 • Warbird route 3

  Voor een unieke uitstap zit je bij Rent-a-Willy op de juiste plek: vriendelijk onthaal in mooie omgeving, prachtige rondrit met duidelijke uitleg, alles op maat afgestemd, leuke extra's en dit alles onder super enthousiaste begeleiding. Voor herhaling vatbaar.

  - HMV ()

 • Warbird route III - een historische belevenis.

  Een must voor iedereen die warmloopt van het prille verleden gedurende de laatste oorlog.
  De Warbird route neemt je mee op een avontuurlijke tocht vol verrassingen in een prachtig landschap. Je komt op plaatsen waar je anders nooit toegang zou hebben. Op de stops, meestal crash sites van zowel geallieerde als Duitse vliegtuigen, wordt een boeiende en leerrijke uitleg gegeven over het wedervaren van het toestel en de bemanningen. De organisator, Philippe, heeft zich zeer goed gedocumenteerd en toont dan ook de bestaande foto''s, documenten uit archieven en krantenuittreksels aan zijn toehoorders.
  Dit alles aan boord van een voertuig zoals ze gebruikt werden in WO II niet zelden in off-road style, gewoon een unieke ervaring. AAA+++

  ()

 • Geweldige 4x4 rit

  Een geweldige ervaring om deze 4x4 rit te doen met de Willy door de dreven plus op het einde nog een verrassing door met een zodiac te varen. Men moet niet altijd ver van huis gaan om deze zaken te beleven.

  ()

 • Back to Basics Driving

  Mid October, sun gods smiling, and driving cross country in a Willys Jeep, Fantastic day out remembering how basic transport can be a whole new experience. No servos, no turbos, no airco, no sat nav, no radio,.. just driving.
  Great fun, and learned a bit more about WW2 history.
  Thanks to Phillipe at Rent a Willys for a great day.

  ()

 • perfecte uitstap met een gids waarvoor niets teveel is

  We hebben een perfecte uitstap gemaakt op dinsdag 21/8/2018 , met Philippe en de "bejaarde" jeep , welke volledige in orde is volgens de huidige veiligheidsnormen , en hadden gekozen voor warbirdroute 1 ,omdat dit in onze nabije omgeving was. De weergoden waren ons ook goedgezind . Na een korte film , bijhorend drankje en de demo hoe je met de jeep moet rijden , waren we snel onderweg. Philippe is voor dit soort event echt in de wieg gelegd. Zelden zo'n natuurtalent als gids gehad. Prachtige verhalen die goed werden onderbouwd met de nodige foto's of krantenknipsels. Hij zoekt echt alles uit tot op de bodem en weet van de streek en elke plek die je passert wel iets te vertellen. We namen overal de nodige tijd , werden nooit aangemaand om wat sneller te gaan/rijden . Een start uur weet je , maar op het einduur staat wat rek. Zelfs zo kort bij nog een bos ontdekt , welke we niet kenden.. Doe zo verder Philippe .

  ()

 • super rondritje

  wij hebben ons super geamuseerd.......hele leuke rondrit met fijne gids .......met heel veel dank
  groeten fabienne, jelle en lieve

  - vanherck lieve ()

 • Legerjeep rijden

  Heel leuke namiddag gehad. Relaxte sfeer. Het meerijden met de willy is al heel leuk, maar zelf rijden is de max. We hebben nog een erg lekkere bbq georganiseerd met vlees van de plaatselijke beenhouwer. Zeer goed verzorgd en erg lekker. Kortom, een topuitstap. Een puntje tot verbetering. Als je echte bierliefhebbers in je gezelschap hebt is het aangenamer om het plaatselijke bier uit een glas te kunnen drinken. Voor de rest. Topdag.

  - Het Heidebloempje ()

 • Rent-a-Willys, een aanrader!

  Voor vaderdag heb ik een rondrit met een Willys jeep kado gedaan. Het was een voltreffer.
  De jeep zelf was perfect in orde evenals de vakkundige begeleiding van Philippe. Altijd iets leuk en interessant te vertellen over de Willys jeep, de omgeving, geschiedenis, ...
  Zeker doen dus!

  - Syscom NV ()

 • Warbirdroute 2

  Wij hebben de warbirdroute 2 gevolgd, zeer interessant en veel te weten gekomen over wo2 in onze eigen omgeving welk volledig nieuw was voor ons.
  De begeleider die meegaat is zeer vriendelijk, goed op de hoogte van de gebeurtenissen tijdens wo2 en een perfecte instructeur wanneer jezelf achter het stuur van de Willy's Jeep mag plaats nemen.
  Wij gaan dit zeker nog eens doen maar dan de warbirdroute1.
  Dit is zeker een aanrader voor iedereen!

  ()

 • Topdag

  Top activiteit , een echte aanrader om eens te doen . We gaan zeker terug voor de nachtrit !

  ()

 • Leuke ervaring in eigen streek

  Hallo,
  We hebben een leuke voormiddag mogen ervarwn met rent-a-willys! Het is een leuke route en het is heel fijn om zelf te mogen rijden!
  Heel erg bedankt om ons dit te leren kennen.

  ()

 • Warbirdroute 2 - toporganisatie in super aangename sfeer

  Beste Philippe, dank zij je enthousiasme en uitstekend organisatietalent heb ik een onvergetelijke dag mogen meemaken tijdens de warbirdroute 2. Een must voor elke liefhebber van oorlog- en luchtvaartgeschiedenis. Je hebt ons via een prachtig uitgekozen parcour met onze oude voertuigen naar menige crashsites gebracht van zowel Duitse als geallieerde vliegtuigen waarvan de bemanningsleden tijdens WO2 minder fortuinlijk waren gedurende hun confrontaties in het Belgische luchtruim. Je relaas van hun wedervaren was uitstekend onderbouwd met indrukwekkende documentfoto's wat getuigt van een heus opzoek- en voorbreidingswerk. Het mooie weer en de aangename sfeer onder alle deelnemers hebben de Topdag nog eens bekroond.
  Krist

  ()

 • Warbirdroute 2

  Beste Philippe,
  Nogmaals proficiat, het was af!
  Doe zo verder, u mag fier zijn.

  - KNUROO Gent ()

 • Warbird route 2

  Hallo iedereen,
  Het was een plezier om de eerste keer met jullie een activiteit te mogen deelnemen. Uiteraard waren de weergoden goed gezind.
  Maar ook het ganse team. Heel erg bedankt voor de leerrijke info die je ons medegedeeld hebt. Er zijn zoveel dingen gebeurd rond het Brusselse waarvan nooit over gesproken geweest is. Over het algemeen zijn het altijd bekende steden zoals Bastogne, ed...
  Zeer boeiend, ook een heel toffe rit met de voertuigen. Gauw tot binnenkort.

  ()

 • Warbird 2 Route

  Excellente dag gehad onder een stralend lenteweertje, en ik heb weer een stukje van de geschiedenis bijgeleerd dankzij de uitsekende gids en verteller Philippe van Rent-A-Willys. De Warbird route (Duffel, Grimbergen, Mechelen, Muizen, Perk, Kampenhout, Wespelaer, Keerbergen en mocht ik nog een plaatsje vergeten) is zeker een aanrader om te doen met de legendarische Willys Jeep. Philippe brengt je langs velden en wegen naar historische wereldoorlog twee locaties en monumenten. Er is genoeg pauze ingelast om rustig te genieten en foto's te nemen als herinnering aan wat er ooit geweest/gebeurd is.
  Tot ziens,
  Stephan

  ()

 • Balade willys

  Magnifique surprise pour mon mari qui a passé une après-midi dont il se souviendra longtemps! Cette sortie en Jeep d'époque est autant enrichissante par son aspect culturel que par son côté "aventure". Que ce soit pour l'organisation de la journée ou pour la balade en Willys, l'amabilité et la compétence du guide étaient bien au delà de mes attentes. Merci beaucoup M Deweerdt!
  A faire sans hésiter!

  - 1968 ()

 • Rent-A-Willys hielp mee aan de wensvervulling van een wenskindje van Make-A-Wish!!

  Make-A-Wish vervult de wensen van kinderen met een levensbedreigende ziekte. Op 01.10.2017 mochten we de wens van Louis vervullen, nl. een feestje in het thema 'Kratts in het wild'. Om de dag al van bij het begin een spannende start te geven, gingen we op zoek naar 'een speciaal voertuig' om hem op te halen. Toen vonden we via internet Philippe en zijn vrouw Rita, die onmiddellijk enthousiast klaarstonden om ons hierbij te helpen. Ze maakten zelfs een filmpje waarin ze Louis zijn hulp inriepen om een ontvoerde hond te gaan redden. Uiteraard wou onze kleine held dit doen en wat blonken zijn oogjes toen hij opgehaald werd in een heuse Datari jeep met ..... een stoere soldaat aan het stuur!! Een betere manier om zich direct in zijn rol van Kratts held in te leven konden we niet wensen! We zijn Philippe en Rita dan ook héél erg dankbaar voor hun medewerking en spontane inzet!! Supertoffe mensen die alles heel zorgvuldig geregeld hebben waardoor alles heel vlotjes verliep.

  - Make-A-Wish vrijwilliger ()

 • Een unieke en originele ervaring!

  Op een mooie nazomerse middag rondrijden met een Willys door de velden van Grimbergen en omstreken, begeleid door een gids die heel wat gedetailleerde verhalen uit de oorlog kon vertellen, ... het was een superervaring! Ik rijd graag rond met allerlei verschillende voertuigen, en mijn vriend interesseert zich heel erg in alles omtrent de oorlog. Voor ons was het dus een perfecte tijdsbesteding. En vooral iets enorm origineels en unieks! Een echte aanrader!!!

  ()

 • Prima organisatie en aangenaam gezelschap

  Alles was tip top geregeld, vanaf begin tot einde.
  De begeleiding legt alles met veel enthousiasme uit en neemt je echt mee in een Willy-ervaring. Alleen maar tevreden gezichten op het einde van de avond.

  ()

 • Fantastische ervaring

  Zaterdag 19 augustus een super tocht gemaakt onder begeleiding van Philippe. Het rijden in een Willys is een bijzondere ervaring en Philippe is een bevlogen verteller over WO II. Leuke en interessante ervaring.
  Nogmaals bedankt!

  ()

 • Een geslaagde verrassingsrondrit door Willebroek en omstreken

  Ik ben een tevreden klant!
  Mijn vrouw en dochters hadden een heuse verrassing bedacht voor mij. Hoewel ik dacht dat we een bezoek zouden brengen aan het fort van Breendonk stond er plots een jeep voor ons neus. Eer ik door had dat ik effectief een jeeptocht gingen maken (zoals in mijn legertijd) heeft toch wel een tijd geduurd. Het is hen goed gelukt om mij op een dwaalspoor te zetten.
  De Jeep (Willy) was zeer goed in orde. De rondrit was een goede mix tussen verharde weg, veldwegen en wegen met een natte ondergrond.
  Doordat de begeleider de streek goed kende, was hij ook in staat om mij goede rij-instructies te geven. Hiervoor mijn dank voor de begeleider om een veilige en aangename rondrit te organiseren. Dat ik zelf mocht rijden en hij zijn voertuig uit handen gaf, heeft me enorm verrast en bekoord.
  We maakten ook enkele stops, waar de begeleider uitleg gaf over de gebeurtenissen uit die tijd. Ook de tussenstop met koffie met een praatje was een aangenaam ogenblik.
  We mogen wel zeggen dat deze vorm van toerisme een meerwaarde is en uitzonderlijk is voor de streek. Nu weet ik ook dat Mechelen en omstreken meer is dan stad. Dat de steden omgeven zijn door natuur en velden. Het was heel fijn om de streek op deze speciale manier te ontdekken.
  Ik wil de begeleider bedanken voor een veilige, aangename rit. Het was enorm geslaagd. Een aanrader!

  ()

 • Op en top in orde!

  De samenwerking met Philippe was er eentje per toeval... maar was een schot in de roos. Een echt leuke setting en de rondritjes met de Willy hadden een enorm succes bij de genodigden. Wij houden contact voor onze toekomstige events.

  - Triple Tree ()

 • Rent-A-Willys

  De tocht overtrof de verwachtingen. Mooie auto, goed uitgestippelde route, uitstekende begeleiding. Dat er een begeleider meegaat is goed, Dan kan de klant niet verdwalen en ook niets fout doen. Een hele leuke middag gehad.

  ()

 • Driving Experience De Schorre

  Na kennis te maken met de eigenaar in onze eigen Jeep-garage op de Boomsesteenweg te Aartselaar had ik het idee om hen te betrekken bij ons jaarlijks evenement dat wij houden in de Schorre, namelijk onze Driving Experience.
  Dit evenement is normaal gezien Italiaans getint vanwege het lange verleden dat onze garage had met Alfa Romeo en Fiat. Sinds 2 jaar zijn wij nu officieel verdeler van het merk Jeep en ik wilde toch ook als verkoper Jeep mijn eigen merk in de kijker zetten.
  Daar kwam natuurlijk Rent-A-Willys bij kijken bij de historische link naar onze huidige eigen modellen. Je kan zelfs nu nog de grote gelijkenissen vinden tussen een Willys van 1941 en een Wrangler van 2017. De attributen en kostuum die ze hadden meegenomen waren fantastisch en schepten een heel duidelijk verhaal. Jong en oud vond het ook fantastisch om eens een ritje te maken op het domein in een echte oude Jeep.
  Al bij al dus een zeer aangename ervaring met een goede waarde voor het geld dat je betaalt. Dikke aanrader!

  - Garage De Linde ()

 • Rent-a-Willys!

  Voor de verjaardag van mijn vader een rit met de Willys als geschenk gegeven, en tot op heden is hij er nog tegen iedereen over bezig. Dus ik ben er zeker van dat dit een unieke ervaring was die we met z'n allen niet gaan vergeten. Alles was goed afgesproken met Philippe Deweerdt, mooi op tijd op bestemming voor photoshoot en dan de testrit door mijn vader... Toch maar de eigenaar laten rijden voor alle veiligheid. Een echte aanrader! En uiteraard is mijn vader al bezig over een volgende rit met de Willys...

  ()

 • Rent-a-Willys is een absolute aanrader

  Een absolute aanrader voor elk event en voor jong en oud. Het enthousiasme en de passie van Philippe werken zo aanstekelijk dat het iedereen weet te boeien. De ideale manier om kinderen maar ook volwassenen te laten kennismaken met de geschiedenis van authentieke legervoertuigen uit de periode van Wereldoorlog 2. Dit event is uniek in zijn soort en een toppertje!

  ()

 • Rent a Willys: een aanrader

  Ondertussen hebben we reeds een aantal keer met "Rent a Willy's" samengewerkt, en dit in verschillende contexten (static shows, rondritten, evenementen, etc). Ik kan alleen maar bevestigen dat het steeds een unieke ervaring is, welke steeds perfect is georganiseerd. De man achter "Rent a Willy's" is een kerel van zijn woord ! Met andere woorden ... EEN AANRADER !

  - Historical Military Vehicles ()

 • Uitvaart te Leuven

  Beste Philippe
  Ik wil je graag hartelijk bedanken voor je zeer professionele dienstverlening.
  We zijn heel dankbaar dat we op jou konden rekenen voor opa zijn laatste rit.
  Het voertuig en jijzelf zagen er piekfijn uit, alles verliep heel sereen.
  Het was in stijl, het was een mooi eerbetoon.
  Bedankt om dit mogelijk te maken.
  Veel groeten, Bo

  ()

 • Weekend met Rent-A Willys

  Ons weekend met de organisatie van ‘Rent-A-Willys’ was ronduit een fantastische ervaring.
  Alles tot in de puntjes georganiseerd. Leuke en gedreven mensen die zich inzetten om een geweldige jeep ervaring mee te maken.
  Hier gaan we nog dikwijls met veel plezier aan terug denken.
  Hopelijk doet onze mond aan mond reclame zijn bijdrage voor jullie toekomstige succes.
  Frank

  - Privé ()

 • Une expérience inoubliable !!!

  Grâce à cette aventure, nous avons pu plonger dans l'histoire.
  Ce fut une balade remplie de découverte et d'apprentissage.
  A mon sens, cette aventure devrait s'associer avec les écoles afin que nos jeunes n'oublient l'histoire de notre pays.
  L'accueil fut chaleureux, rien n'a manqué pour passer une journée formidable.
  J'ai hâte de recommencer avec mes enfants! Merci mille fois pour cette expérience innovatrice et unique dans son genre!

  - PP ()

 • Papa's droom

  Mijn papa droomde al jaren van een Willy. En oorlogsverhalen kan hij naar blijven luisteren. Wat een cadeau is dit dan wel geweest. Papa is een ervaren chauffeur maar de Willy was wel een challenge. Maar genoten heeft hij zeker. De begeleiding was perfect. Interessante tussenstops met verhaal, inhoud en fotomateriaal. En ook een stop met een drankje. Onze eigen achtertuin ontdekken om deze manier was een unieke ervaring en bracht ook veel herinneringen op. Mijn vader was een gelukkig man en dus zijn twee dochters ook.

  ()

Activiteiten Rent-A-Willys

Activiteitsregio's:
Antwerpen | Vlaams-Brabant [+Brussel] | Oost-Vlaanderen | West-Vlaanderen | Limburg | Henegouwen | Luik | Luxemburg | Namen | Waals-Brabant [+Bruxelles]
Trefwoorden:
teambuilding | themafeest | 4x4 | oorlog | avontuur | army | victory beer | coffee bar | willys jeep | 40-45 | leger | koppitz beer | beer canteen | herdenking | band of brothers | wo2