Zijn de reviews op eventplanner.be /.nl betrouwbaar?

Ja, de reviews op eventplanner.be zijn authentiek. We hanteren een uniek en veilig review systeem. Intelligente algoritmes en manuele controles staan garant voor authentieke reviews.

 

De maatregelen die we nemen om valse reviews te voorkomen:

  • Elke review wordt nagelezen door een van onze medewerkers. Ongewenst taalgebruik, inbreuken op onze guidelines, ... worden zo meteen uitgefilterd. Onze moderatoren zijn bovendien getraind om valse reviews te herkennen.
  • Intelligente algoritmes en manuele controles zorgen ervoor dat reviewers die over hun eigen bedrijf schrijven snel tegen de lamp lopen. Niemand heeft immers baat bij valse positieve reviews.
  • Het bedrijf dat gereviewd wordt, bevestigt dat hij de reviewer als klant kent. Zo sluiten we negatieve reviews van bijvoorbeeld concurrenten uit (iets waar de meeste review sites wel mee te maken krijgen). Het eventbedrijf krijgt hiervoor de bedrijfsnaam en naam van de reviewer te zien, maar uiteraard niet de review zelf zodat het negatieve reviews niet kan blokkeren. Wanneer een bedrijf aangeeft dat de reviewer geen klant zou zijn (en de review dus niet gepubliceerd wordt) kan de review alsnog geplaatst worden wanneer de reviewer kan aantonen (bijvoorbeeld aan de hand van een factuur) dat hij wel degelijk klant is. Dit om te voorkomen dat bedrijven een review van een klant weigeren waar iets misgelopen is op het evenement dat ze ervoor uitvoerden.
  • Elke reviewer dient zijn e-mail adres te valideren via een bevestigingslink die per e-mail gestuurd wordt. Op die manier voorkomen we het plaatsen van reviews in iemand anders zijn naam.
  • Bij vaststelling van inbreuken op de regels om een review te plaatsen, worden steevast gepaste maatregelen genomen zoals het blokkeren van de betrokken accounts, of in het geval van bedrog een klacht bij de politie.

Kom je, ondanks alle veiligheidsmaatregelen, toch een verdachte review tegen? Laat het ons dan weten via abuse@eventplanner.be 

 

De volledige review-flow kun je ook in onderstaande flow chart bekijken:


review-flow.pdf