Drag queen shows

Sinds RuPaul’s Drag Race kreeg het drag queen cabaret wereldwijd een enorme impuls. Niet moeilijk, drag queens weten een avond om te toveren tot een waar spektakel. Wil je een populaire drag queen show of een travestieshow organiseren tijdens jouw evenement of feest? Dan heb je geluk, want eventplanner.net kan je helpen. Neem snel een kijkje in onderstaande lijst!

Wat is een drag queen?

Om te beginnen, een Drag Queen is meestal een mannelijke artiest die zich tijdens het optreden kleedt in vrouwelijke kleding en vrouwelijke genderstereotypen uitbeeldt. Drag queens gaan meestal voor een opvallende look en gebruiken in hun drag persona bijvoorbeeld veel meer make-up dan een vrouw. Ze vergroten hun gebaren en lichaamstaal op het podium uit. Kijk maar eens hoe ze knipogen, heupwiegen of dansen als echte glamour girls. De entertainment professional voert een queen act uit die typisch dans, stand-up comedy, acteren en zang kan bevatten. En dat zowel live als via lip syncing en vooraf opgenomen tracks.

Bij een travestieshow zijn de artiesten mannen die zich specifiek voor zichzelf als vrouw verkleden.

Waarom een drag performer inhuren?

Drag queens verschillen sterk van elkaar. In elke maat, kleur en cultuur zijn ze er. Er zijn professionals die echt beroemd zijn, personaliteiten die miljoenen volgers hebben tot mensen die slechts af en toe aan drag doen. Drag queen shows komen in een specifieke stijl en er zijn ook drag queen acts die een bepaalde boodschap promoten. Drag artiesten worden ook ingezet als gastvrouw, DJ of gewoon als personality op events. Daarom is er altijd wel een drag act die bij jouw feest of evenement past. Voor elk event is er een passende performance.

Waar mee rekening houden als je een drag queen show organiseert

Er zijn enkele zaken die je vooraf op een rijtje moet zetten. Om te beginnen wat is je budget? Tip, voorzie deze kosten mee in de budgettool van je event planning software). Deze artiesten komen namelijk in verschillende prijscategorieën en je dient ook rekening te houden met reiskostenvergoedingen, belastingen en administratiekosten. Ook, wat zijn je verwachtingen van de drag of travestie show? Hoe lang wil je dat de artiest optreedt, wat is haar exacte rol? En heb je bepaalde extra wensen? Doet je artiest na het optreden bijvoorbeeld ook nog een acte de présence?

Totaalspektakel met drag queen act

Een drag queen show en travestieshow is een totaalspektakel met een hoog glamour gehalte. Je kunt genieten van opzwepende muziek met zang of playback, leuke dansoptredens en spetterende outfits. Dit alles in combinatie met een aanzienlijke vleug humor. Dol plezier is dus gegarandeerd.

Wist je al dat je bij onze partners ook terecht kunt voor op maat gemaakte shows? Solo optredens, duo’s of trio’s? Als een volledige act, maar ook bijvoorbeeld een opening- of afsluiter act om het ijs te breken, je publiek alvast in een feeststemming te brengen of te houden. Er zijn dus mogelijkheden in overvloed, sfeervol, uitdagend, extravagant of helemaal over-de-top. Combineer je drag show met je drag queen als presentator, een gastvrouw die de feestelijkheden in goede banen leidt, cabaret of zangeres voor een avondvullend programma!

Drag queen act inhuren?

Je wil een drag queen of travestie act boeken? Hoe start je je zoektocht naar een leuke drag show en een match made in heaven? Wij maken het je graag gemakkelijk! Consulteer onderstaande lijst. Daar hebben wij van eventplanner.net een reeks drag artiesten voor je verzameld. Alle artiesten met een rijke podium- en spreekervaring. De info die je nodig hebt om contact op te nemen met deze drag performers, vind je in een, twee drie op onze site. En nog sneller vinden wie je zoekt, doe je via de filters.

Meld je drag queen show gratis aan

Maak een bedrijfspagina aan via onderstaande knop, deze is bovendien volledig gratis. Waarom zou je dat doen, denk je nu misschien? Op deze manier zien duizenden event organisatoren je reclame. Ze bezoeken onze site dagelijks op zoek naar event leveranciers. En wij weten dat er ook bij zijn die een drag queen act of een drag queen cabaret willen boeken of inhuren.

Zoek je daarnaast als drag performer nog andere marketing mogelijkheden om publiciteit te maken voor the shows? Neem contact op met ons marketingteam; zij hebben de voorbije jaren veel ervaring opgebouwd en weten hoe jouw doelgroep te bereiken.

Tags: travestie show, travestie shows, travestiet, travestieten, travestiet act, travestiet show, travestieshow, ...