Freelancers voor evenementen

Freelancer event nodig? Geen probleem! eventplanner.net maakt voor je een handig overzicht van professionele freelancers in onze mooie evenement of festival branche. Van freelance stagehands tot freelance eventmanagers, je vindt ze hier.

Showtime! Entertainment Services

Showtime! Entertainment Services

Schrijf review Leopoldsburg

SHOWTIME! Entertainment Services is a live event and production company. Conveniently based at the very heart of Europe in Belgium, we offer a full production services package backed up by decades of event know-how and experience.

BlendID

BlendID

Schrijf review Eksel

Een evenement of teambuilding is niet zomaar een opdracht. Er zit een verhaal achter, er zitten mensen achter, ... Ieder van hen met eigen verwachtingen, wensen, noden,...

No Photo Available

Project 12 - Sven Cautaerts

Schrijf review Leest

Sven Cautaerts is een multipotentialist en sociaal-geëngageerde freelancer. Door een wasbord aan verschillende passies ben ik een rasecht manusje-van-alles. Iemand die multi-inzetbaar is binnen de sales-, evenementen- en veiligheidssector.

Eventsure

Eventsure

Schrijf review Kalmthout

Eventsure geeft procesmatig en technisch advies bij de ontwikkeling van evenementen, de realisatie van de bijhorende fysieke infrastructuur en de vormgeving van het evenementenbeleid binnen uw organisatie.

Crew Factory

Crew Factory

Schrijf review Bilzen

Stagehandbureau met uitgebreid arsenaal aan crew gespecialiseerd in in op- en afbouw van events.

Comon! Outdoor Sport Heroes

Comon! Outdoor Sport Heroes

Schrijf review Aalter

Logistieke en operationele partner voor events. Verhuur Stretchtenten, Timetrackingsystemen en Zitzakken + Ervaren Freelancer als Projectcoördinator. Specialiteit: sportevents in de natuur. Comon!

Meteo4events

Meteo4events

6 reviews Maastricht

Weerbewaking is een onderschat onderdeel voor het succes van je evenement. Zeker bij buitenevenementen waar het weer een directe invloed kan hebben op uw bezoekers.

Rosanne de With Entertainment

Rosanne de With Entertainment

29 reviews Gorinchem

Passie, kwaliteit en vooral veel plezier. Dat zijn de kernwaarden waar Rosanne de With voor staat. Met haar enthousiasme en persoonlijke benadering brengt zij hiermee entertainment naar een hoger niveau in binnen- en buitenland.

No Photo Available

Suzanne Somers

Schrijf review Lier

Hallo, mijn naam is Suzanne Somers en ik ben een freelance evenement- en projectcoördinator. Ik heb een aantal vaardigheden geleerd tijdens mijn studententijd en tijdens mijn eerste officiële jaren in de evenementenbranche.

Words & Things

Words & Things

Schrijf review Schilde

(Her)schrijven van teksten (Nederlands en Engels), vertalingen naar Nederlands (brontaal Engels of Spaans), gespecialiseerd in commerciële teksten

Comm2B

Comm2B

Schrijf review Brussel

Content is key. Wil uw bedrijf of organisatie zijn communicatie met klanten, medewerkers en stakeholders verbeteren? Comm2B helpt u graag om je communicatie klantgerichter aan te pakken.

Show ON

Show ON

Schrijf review Eindhoven

Op zoek naar een creatieve ontwerper die u kan helpen om te onderscheiden van uw concurrentie? Laat uw bezoeker, (potentiële) klant of werknemer verrassen met spraakmakende designs van stages, merkactivaties en creatieve concepten die passen bij uw visie!

Smartom bv

Smartom bv

Schrijf review Kasterlee

Smartom bvba is een jong en dynamisch productiebedrijf voor zowel corporate events, festivals, fuiven als andere feesten.

Above & Beyond MarCom & Event Projects

Above & Beyond MarCom & Event Projects

Schrijf review Dilbeek

DOT.Events

DOT.Events

Schrijf review Roeselare

Waar je ook voor kiest, we begeleiden je persoonlijk bij de organisatie van je feest of evenement. Je krijgt de keuze uit verschillende formules of we organiseren een event met catering op maat.

Studio Begonia

Studio Begonia

Schrijf review Antwerpen

Studio Begonia is een collectief van freelance studiomeesters en prompter operators met jarenlange ervaring, die bij de meest uiteenlopende producties worden ingezet.

Foodies Arena

Foodies Arena

Schrijf review Gent

Foodies Arena is de perfecte locatie voor een bedrijfsevenement of een privé-evenement tot 100 personen. We hebben 6 vergaderruimtes en twee ruimtes voor evenementen.

Dv Electro

Dv Electro

Schrijf review Oudenaarde (Bevere)

DV Electro is een pro sound & light verhuurbedrijf te Oudenaarde. Met onze tientallen jaren ervaring zorgen wij er voor dat uw evenement een prachtig eindresultaat heeft!

The Knight

The Knight

Schrijf review Lebbeke

Ik ben Wannes, een veelzijdige freelancer met een Bachelor diploma event- en projectmanagement en een diploma grafische vormgeving. Daarnaast ben ik ook al enkele jaren aanwezig in de evenementensecor als DJ.

Concreetadvies

Concreetadvies

Schrijf review Utrecht

ConcreetAdvies geeft verschillende workshops zoals Durf te Vragen, gastvrijheid, omgaan met social media en reviews. En geeft daarnaast advies aan locatiehouders op gebied van bedrijfsvoering.

BeaMeUp@Events - A Belgian Affair bvba

BeaMeUp@Events - A Belgian Affair bvba

Schrijf review Dendermonde

BeamMeUp@Events is met 30 jaar expertise in beeld- en geluidsverwerking voor bedrijven en organisaties, ook uw professionele Audio-Visuele partner.

JMartensEvents

JMartensEvents

Schrijf review Loenhout

JMartensEvents is een jong, ambitieus en dynamisch bedrijf in volle groei, We staan op stiptheid en goede communicatie, van het eerste contact tot na het event.

NW Videoproducties

NW Videoproducties

Schrijf review Herselt

NW Videoproducties is gespecialiseerd in bedrijfsvideo's, evenementen en huwelijksvideo's. Ook voor grafisch ontwerp van o.a. posters, flyers en naamkaartjes kan u bij ons terecht!

Hilde Tastenhoye Eventmanagement

Hilde Tastenhoye Eventmanagement

Schrijf review Overijse

Sem'On Business

Sem'On Business

Schrijf review Merchtem

Switch Projects

Switch Projects

Schrijf review Lummen

Switch Projects is ontstaan uit de 18 jaar werkervaring en passie voor events en veiligheid. Ik zorg voor de ondersteuning van je event. Dat kan gaan van coördinatie, administratie, dispachting, planning tot het geven van advies.

Phase01 Crowd Management

Phase01 Crowd Management

Schrijf review Dordrecht

Onafhankelijk en deskundig adviesbureau gespecialiseerd in crowd safety management bij massa evenementen en drukke plaatsen.

Discover Projects

Discover Projects

Schrijf review Elst

Of het nu gaat om live, online of een hybride event. Als deskundige events experience marketeer en strateeg met 25 jaar ervaring als senior marketing executive help ik bedrijven bij het organiseren van hun evenementen.

D’Arnée

D’Arnée

Schrijf review Izegem

Ben je op speurtocht naar een creatieve evenementenplanner voor uw feest of event? Geen zorgen, wij zijn de juiste keuze voor uw (project)idee!

Viberz Events

Viberz Events

Schrijf review Lanaken

Viberz Events helpt uw event te slagen! Of u nu op zoek bent naar een dj, stagehand, freelancer, het huren van licht en geluid of een totaal pakket, bij ons kunt u voor alles terecht!

Jouw eventbedrijf aan deze lijst toevoegen?

Wist je dat je jouw eventbedrijf gratis aan deze pagina kunt toevoegen? Bereik duizenden organisatoren die op zoek zijn naar een leverancier zoals jij.

Bedrijf toevoegen

Meest recente reviews

Gemiddelde review score 9.95/10. Gebaseerd op 35 reviews over bedrijven in de categorie 'Freelancers voor evenementen'.

Rosanne de With Entertainment

Rosanne de With Entertainment

Topfeestje op marineschip Van Amstel

|Richard Kortland (Koninklijke Marine)|22/08/2022

Rosanne heeft bij ons een optreden verzorgt op het marineschip Zr.Ms Van Amstel. Hierbij heeft ze het publiek op een uitstekende wijze weten ze vermaken. De sfeer was ontzettend goed en ze zorgde met haar open en spontane houding richting het publiek voor een goede binding. Doordat ze zich tussen de bemanning begaf tijdens haar liedjes werd een ieder betrokken bij het optreden, wat erg goed werd ontvangen. Haar muzieksets waren goed opbouwend waardoor het feestje lekker los ging naarmate de avond verstreek. Top avond dus en zeker voor herhaling vatbaar!

Rosanne de With Entertainment

Rosanne de With Entertainment

Top zangeres!

|Petra Mulder (Café Ome Jan)|25/05/2022

Een avond live muziek met Rosanne,wat een mooie stem en zeker voor herhaling vatbaar!

Rosanne de With Entertainment

Rosanne de With Entertainment

OKEA meets Rosanne!

|Lianne Blatter (OKEA)|12/05/2022

Al enkele jaren verzorgt Rosanne de muzikale aankleding tijdens enkele van onze activiteiten.
Altijd een erg aangename muzikale toevoeging waarin ze enorm goed inspeelt op de activiteit en de aanwezige leden.
We zullen zeker deze samenwerking blijven continueren.

Rosanne de With Entertainment

Rosanne de With Entertainment

Super leuk entertainment op 1e paasdag in ons restaurant

|Anuschka Fung Loy (@Noes Eventmanagement / Restaurant Binnenmaas)|26/04/2022

Voor 1e paasdag konden we last minute Rosanne boeken voor een leuk optreden op het terras van ons restaurant. Tijdens deze zonnige dag heeft Rosanne echt bijgedragen aan een leuke sfeer. De gasten waren aangenaam verrast en Rosanne heeft goed ingespeeld op het publiek met haar nummers. Ook heel leuk dat ze tijdens het zingen lekker rondloopt tussen de tafels waardoor toch een stukje persoonlijke aandacht naar de gasten toe word gecreëerd.
Het was een geslaagde middag voor iedereen!

Freelancers voor evenementen

Heb je met spoed extra handen nodig? Of ben je op zoek naar een professional die je snel kan helpen en specifieke kennis of vaardigheden heeft? Natuurlijk kun je ook met freelance opdrachten werken als er iemand van je vaste team bijvoorbeeld met zwangerschapsverlof gaat. Een freelancer kun je ook inzetten totdat je weer de financiële middelen hebt om iemand vast in dienst te nemen of in de periode waarin je een vaste collega aan het selecteren bent. Het zijn allemaal goede redenen om een freelancer in te huren.

Waarom samenwerken met freelancers op evenementen?

Freelancers vormen de perfecte aanvulling op je vaste event team wordt er vaak gezegd! Maar waarom is dat? Wij lijsten de belangrijkste redenen in het kort voor je op.

Dé reden waarom je met event freelancers samenwerkt, is de flexibiliteit die je hierdoor hebt. Je huurt een freelancer in voor een project of voor een bepaalde tijd. Je hebt een onverwachte piek? Ook dan kun je freelancers event inschakelen. De meeste freelancers vinden het gewoon heel fijn om eigen uren of projecten af te spreken.

Een belangrijk tweede argument pro freelancers voor evenementen is de expertise van de persoon in kwestie. Freelancers zijn echte deskundigen, omdat hun activiteiten specifiek gericht zijn op hun vakgebied, een specialisme waarin zij veel interesse hebben, bijvoorbeeld als event organizer events organiseren. Freelancers bouwen heel wat ervaring op tijdens verschillende projecten bij verschillende klanten. Omdat ze tijdelijk bij je zijn, hebben ze een externe kijk op je activiteiten en dat zorgt voor vernieuwende ideeën (en veel toegevoegde waarde voor jouw bedrijf).

Freelancers zijn ook veelzijdig. Ze moeten ondernemend zijn en sterke marketing en commerciële skills hebben om nieuwe klanten binnen te halen. Ze moeten nauwkeurig kunnen werken om hun boekhouding in orde te houden enzovoort. Er zijn natuurlijk ook financiële voordelen aan freelancers of zzpers inhuren. Je betaalt als opdrachtgever de freelancer enkel voor de gepresteerde uren of de afronding van het afgesproken project. Je hoeft je freelancer event niet te betalen als hij of zij ziek is en je moet geen rekening houden met alle ingewikkelde wettelijke regels die bijvoorbeeld gelden rond ontslag.

De keuze voor een event freelancer biedt dus heel wat interessante voordelen, of je nu een grote festivalorganisator bent, of eerder een flexibel kleiner bedrijf in de eventsector. Je kunt rechtstreeks professionele freelancers of zzp-ers inhuren of beroep doen op een bureau die ze voor je zoekt, selecteert en inschakelt.

Naast freelancers, kun je ook een andere vorm van tewerkstellen van personeel gebruiken op je evenement, namelijk personeel tewerkstellen via een uitzendbureau. Interim personeel tewerkstellen is populair, zowel op kleine als grote evenementen.

Meest voorkomende event freelancers

Ondernemers zien freelancers als een meerwaarde om hun team aan te vullen. Welke event freelancers zijn aan de slag in de sector? We maken een korte oplijsting voor je in dit artikel van freelancers en zzp ers die je kunt inhuren.

Freelance stagehands zijn allround medewerkers, die backstage (achter de schermen) werken in theaters, bij filmopnames of bij televisieopnames en ook op festivals. Ze zijn verantwoordelijk voor diverse taken, zoals de opbouw van het podium, het bedienen van licht en geluid, het plaatsen van het hekwerk of dranghekken, het ophangen van de signings enzovoort. Een freelance AV-technicus zorgt er specifiek voor dat een productie zoals een popconcert, een dancefestival, een theatervoorstelling of een tv-opname technisch gerealiseerd wordt. De AV-technieker is verantwoordelijk voor de juiste belichting, goede beelden en weergave van het geluid. Dat betekent dat hij of zij een technisch plan opmaakt en uitvoert. Een freelance video technieker of videograaf is dan weer gespecialiseerd in het maken van de beelden of het weergeven ervan.

Freelance eventmanagers opereren ook vaak in onze branche. Een event manager freelance is ad hoc beschikbaar om je te ondersteunen bij een evenement. En dat kan heel breed gaan bij event managers: van het bedenken van verrassende event concepten tot de complete coördinatie en productionele uitvoering van het evenement: kortom, een duizendpoot, precies wat jij als event organisator nodig hebt.

Organiseer je een evenement, dan heb je ook iemand nodig om ‘je product’ te vermarkten aan je doelgroep. Een freelance marketeer of marketing freelancer is de persoon die je daarbij helpt. Die gaat bijvoorbeeld marketingcampagnes opzetten, coördineren en optimaliseren. Er zijn meer allround marketing profielen op de markt en ook verschillende gespecialiseerde functies zoals online marketeer, copywriter / tekstschrijver, grafisch designer, marketing analist, traffic-coördinator, content manager enzovoort.

Zo kun je misschien ook versterking gebruiken in je sales en een freelance verkoper inhuren, een freelance finance manager die je helpt bij je financiën, een freelance IT’er voor je IT-systemen, een freelance business development evenementen en een freelance web en app development specialist en ga zo maar door.

Freelancers zoeken

Freelancer of zzper inhuren voor een event dat je gaat organiseren? Hoe pak je dat aan? Zoek niet te lang naar oplossingen, maar consulteer onderstaande lijst van eventplanner.net. Ben je specifiek op zoek naar (freelance) make-up artiesten, fotografen en hostessen? eventplanner.net heeft deze populaire eventberoepen apart voor je op een rijtje gezet.

Ben jij freelancer op evenementen of festivals?

Ben je actief als freelancer event of als zzp'er op events en festivals? In de event organisatie als event planner bijvoorbeeld? Of als manager event bij de organisatie van een event, Ben je nog op zoek naar interessante opdrachten en opdrachtgevers die freelancers inhuren? Dan heb je geen tijd te verliezen. Via onderstaande knop maak je een bedrijfsfiche aan. Hierdoor kom ie in het vizier van duizenden event organisatoren die elke dag onze site bezoeken op zoek naar professionele event leveranciers, en ook event freelancers. Veel succes!

Tags: ...