Freelancers voor evenementen

Freelancer event nodig? Dat treft! eventplanner.net maakt voor je een handig overzicht van professionele freelancers in onze mooie evenement- of festivalbranche. Van freelance stagehands tot freelance eventmanagers, je vindt ze hier.

Rene Pouwelse Advies Regie Productie

Rene Pouwelse Advies Regie Productie

49 reviews Hilversum

Mijn naam is Rene Pouwelse. Ik ben eventprofessional. Daarbij adviseer ik op het gebied van creativiteit, operationele uitvoering en budget.

Showtime! Entertainment Services

Showtime! Entertainment Services

Schrijf review Leopoldsburg

SHOWTIME! Entertainment Services is a live event and production company. Conveniently based at the very heart of Europe in Belgium, we offer a full production services package backed up by decades of event know-how and experience.

BlendID

BlendID

Schrijf review Eksel

Een evenement of teambuilding is niet zomaar een opdracht. Er zit een verhaal achter, er zitten mensen achter, ... Ieder van hen met eigen verwachtingen, wensen, noden,...

No Photo Available

Project 12 - Sven Cautaerts

Schrijf review Leest

Sven Cautaerts is een multipotentialist en sociaal-geëngageerde freelancer. Door een wasbord aan verschillende passies ben ik een rasecht manusje-van-alles. Iemand die multi-inzetbaar is binnen de sales-, evenementen- en veiligheidssector.

Crew Factory

Crew Factory

Schrijf review Bilzen

Stagehandbureau met uitgebreid arsenaal aan crew gespecialiseerd in in op- en afbouw van events.

Comon! Outdoor Sport Heroes

Comon! Outdoor Sport Heroes

Schrijf review Aalter

Logistieke en operationele partner voor events. Verhuur Stretchtenten, Timetrackingsystemen en Zitzakken + Ervaren Freelancer als Projectcoördinator. Specialiteit: sportevents in de natuur. Comon!

Meteo4events

Meteo4events

8 reviews Kerkrade

Weerbewaking is een onderschat onderdeel voor het succes van je evenement. Zeker bij buitenevenementen waar het weer een directe invloed kan hebben op uw bezoekers.

Rosanne de With Entertainment

Rosanne de With Entertainment

38 reviews Gorinchem

Passie, kwaliteit en vooral veel plezier. Dat zijn de kernwaarden waar Rosanne de With voor staat. Met haar enthousiasme en persoonlijke benadering brengt zij hiermee entertainment naar een hoger niveau in binnen- en buitenland.

No Photo Available

Suzanne Somers

Schrijf review Lier

Hallo, mijn naam is Suzanne Somers en ik ben een freelance evenement- en projectcoördinator. Ik heb een aantal vaardigheden geleerd tijdens mijn studententijd en tijdens mijn eerste officiële jaren in de evenementenbranche.

Words & Things

Words & Things

Schrijf review Schilde

(Her)schrijven van teksten (Nederlands en Engels), vertalingen naar Nederlands (brontaal Engels of Spaans), gespecialiseerd in commerciële teksten

Comm2B

Comm2B

Schrijf review Brussel

Content is key. Wil uw bedrijf of organisatie zijn communicatie met klanten, medewerkers en stakeholders verbeteren? Comm2B helpt u graag om je communicatie klantgerichter aan te pakken.

Show ON

Show ON

Schrijf review Eindhoven

Op zoek naar een creatieve ontwerper die u kan helpen om te onderscheiden van uw concurrentie? Laat uw bezoeker, (potentiële) klant of werknemer verrassen met spraakmakende designs van stages, merkactivaties en creatieve concepten die passen bij uw visie!

Smartom bv

Smartom bv

Schrijf review Kasterlee

Smartom bvba is een jong en dynamisch productiebedrijf voor zowel corporate events, festivals, fuiven als andere feesten.

Above & Beyond MarCom & Event Projects

Above & Beyond MarCom & Event Projects

Schrijf review Dilbeek

Studio Begonia

Studio Begonia

Schrijf review Antwerpen

Studio Begonia is een collectief van freelance studiomeesters en prompter operators met jarenlange ervaring, die bij de meest uiteenlopende producties worden ingezet.

Foodies Arena

Foodies Arena

Schrijf review Gent

Foodies Arena is de perfecte locatie voor een bedrijfsevenement of een privé-evenement tot 100 personen. We hebben 6 vergaderruimtes en twee ruimtes voor evenementen.

Dv Electro

Dv Electro

Schrijf review Oudenaarde (Bevere)

DV Electro is een pro sound & light verhuurbedrijf te Oudenaarde. Met onze tientallen jaren ervaring zorgen wij er voor dat uw evenement een prachtig eindresultaat heeft!

The Knight

The Knight

Schrijf review Lebbeke

Ik ben Wannes, een veelzijdige freelancer met een Bachelor diploma event- en projectmanagement en een diploma grafische vormgeving. Daarnaast ben ik ook al enkele jaren aanwezig in de evenementensecor als DJ.

Concreetadvies

Concreetadvies

Schrijf review Utrecht

ConcreetAdvies geeft verschillende workshops zoals Durf te Vragen, gastvrijheid, omgaan met social media en reviews. En geeft daarnaast advies aan locatiehouders op gebied van bedrijfsvoering.

BeaMeUp@Events - A Belgian Affair bvba

BeaMeUp@Events - A Belgian Affair bvba

Schrijf review Laarne

BeaMeUp@Events & StreaMeUp@events zijn gespecialiseerd in kleinere tijdelijke AV-oplossingen van microfoon tot ledscreen, met een voor u professionele service en een vriendelijke kostprijs.

JMartensEvents

JMartensEvents

Schrijf review Loenhout

JMartensEvents is een jong, ambitieus en dynamisch bedrijf in volle groei, We staan op stiptheid en goede communicatie, van het eerste contact tot na het event.

D-touch bv

D-touch bv

Schrijf review Gent

Gepland, getriggerd, gestyled en gehost met net dat beetje extra. Een perfect gestyled etentje of picknick. Opening van uw bedrijf. Een teamreis naar het buitenland. Een persoonlijk moment met je team of klanten.

Hilde Tastenhoye Eventmanagement

Hilde Tastenhoye Eventmanagement

Schrijf review Overijse

Sem'On Business

Sem'On Business

Schrijf review Merchtem

ExperienceT - Wedding/Party/Eventplanning

ExperienceT - Wedding/Party/Eventplanning

Schrijf review Aartselaar

Mensen helpen met de organisatie van één van de mooiste dagen van hun leven, of het nu een huwelijksfeest, communiefeest, familiefeest of verjaardagsfeest is, dat is toch het leukste wat er is!

Switch Projects

Switch Projects

Schrijf review Lummen

Switch Projects is ontstaan uit de 18 jaar werkervaring en passie voor events en veiligheid. Ik zorg voor de ondersteuning van je event. Dat kan gaan van coördinatie, administratie, dispachting, planning tot het geven van advies.

Phase01 Crowd Management

Phase01 Crowd Management

Schrijf review Dordrecht

Onafhankelijk en deskundig adviesbureau gespecialiseerd in crowd safety management bij massa evenementen en drukke plaatsen.

Discover Projects

Discover Projects

Schrijf review Elst

Of het nu gaat om live, online of een hybride event. Als deskundige events experience marketeer en strateeg met 25 jaar ervaring als senior marketing executive help ik bedrijven bij het organiseren van hun evenementen.

D’Arnée

D’Arnée

Schrijf review Izegem

Ben je op speurtocht naar een creatieve evenementenplanner voor uw feest of event? Geen zorgen, wij zijn de juiste keuze voor uw (project)idee!

Beaumonde Hospitality

Beaumonde Hospitality

Schrijf review Apeldoorn

Beaumonde Hospitality verzorgd hosts en hostesses voor events, beurzen, congressen, bruiloften, privé diners, bedrijfsfeesten, winkelopeningen en nog zoveel meer.

Jouw eventbedrijf aan deze lijst toevoegen?

Wist je dat je jouw eventbedrijf gratis aan deze pagina kunt toevoegen? Bereik duizenden organisatoren die op zoek zijn naar een leverancier zoals jij.

Bedrijf toevoegen

Meest recente reviews

Gemiddelde review score 9.8/10. Gebaseerd op 95 reviews over bedrijven in de categorie 'Freelancers voor evenementen'.

Rene Pouwelse Advies Regie Productie

Rene Pouwelse Advies Regie Productie

Rene maakt het "simpel" en concreet

| (Eventbranche)|28/08/2023

Rene heeft ons ondersteund met de volledige technische productie van de Gouden Giraffe Event Awards. Met zijn ervaring weet hij ideeën om te zetten in tastbare en realistische uitvoering. Hij zorgt ervoor dat alles in dit complexe proces samenkomt en uiteindelijk de impact teweeg brengt die je als opdrachtgever voor ogen hebt.

Meteo4events

Meteo4events

Monitoring op afstand van de Zomerfeest Gorinchem 2023

|Roelf Pot (Gemeente Gorinchem)|21/08/2023

Ik ben evenementencoördinator van de gemeente Gorinchem. Ik ben de schakel tussen organistoren, bewoners, ondernemers en ambtenaren. Een verbinder die evenementen veilig en met zo min mogelijk problemen moet laten plaats vinden. Daarom heb ik contact gezocht met Meteo4Events om het weer op afstand voor ons te monitoren en iedere paar uur een voorspelling aan het veiligheidsteam van het Zomerfeest Gorinchem te sturen.
Deze samenwerking was erg prettig, snel en to the point. Daarnaast kon dit team 24/7 bij hen terecht voor verdiepende informatie over het wolkendek, windrichting en windkracht die (onder andere) van belang was voor onze vuurwerkshow op zaterdagavond.

Rene Pouwelse Advies Regie Productie

Rene Pouwelse Advies Regie Productie

Terugkoppeling op bijdrage Rene aan I-tv van de ministeries EZK en LNV

|Monique Barnhoorn (PPM Advies | in opdracht van de ministeries van EZ)|23/06/2023

Inmiddels ken ik Rene al jaren en dat was ook de reden dat ik hem betrokken heb bij de ontwikkeling van I-tv. Een maandelijks programma voor alle medewerkers van EZK en LNV over Digitalisering. Rene denkt vanuit mogelijkheden, waarbij hij elke keer weer het doel (en de kijker) voor ogen heeft. Maar waar hij zeker rekening houdt met de (vaak toch wel wat gespannen) sprekers. Hij ondersteunt, ontlast en denkt met mij (als projectleider) mee met het concept en de verdere ontwikkeling daarvan. Hij geeft daarbij ook aan wat 'need to haven' en 'nice to haves' zijn. Ik hoop op nog vele samenwerkingen met Rene!👍

Rene Pouwelse Advies Regie Productie

Rene Pouwelse Advies Regie Productie

Rots in de branding

|Linda Hartendorp (Your EventWorks)|20/06/2023

Het is altijd superfijn samenwerken met René. Hij let op alle details, is volledig in control, denkt goed mee en vult aan. De technische crew is altijd enthousiast als René aan boord is. Hij neemt de tijd om iedereen mee te nemen in de beleving die je wilt creëren waardoor de productie ook wordt zoals je die voor ogen hebt. Door de rust die hij uitstraalt stelt hij opdrachtgevers en sprekers op hun gemak. Zijn vakkundigheid, creativiteit en duidelijkheid worden zeer op prijs gesteld. Absoluut een topper en mijn rots in de branding!

Freelancers voor evenementen

Heb je met spoed extra handen nodig? Of ben je op zoek naar een professional die je snel kan helpen en specifieke kennis of vaardigheden heeft? Natuurlijk kun je ook met freelanceopdrachten werken als er iemand van je vaste team bijvoorbeeld met zwangerschapsverlof gaat. Een freelancer kun je ook inzetten totdat je weer de financiële middelen hebt om iemand vast in dienst te nemen of in de periode waarin je een vaste collega aan het selecteren bent. Het zijn allemaal goede redenen om een freelancer in te huren.

Waarom samenwerken met freelancers op evenementen?

Freelancers vormen de perfecte aanvulling op je vaste event team wordt er vaak gezegd! Maar waarom is dat? Wij lijsten de belangrijkste redenen in het kort voor je op.

Dé reden waarom je met event freelancers samenwerkt, is de flexibiliteit die je hierdoor hebt. Je huurt een freelancer in voor een project of voor een bepaalde tijd. Je hebt een onverwachte piek? Ook dan kun je eventfreelancers inschakelen. De meeste freelancers vinden het gewoon heel fijn om eigen uren of projecten af te spreken.

Een belangrijk tweede argument pro freelancers voor evenementen is de expertise van de persoon in kwestie. Freelancers zijn echte deskundigen, omdat hun activiteiten specifiek gericht zijn op hun vakgebied, een specialisme waarin zij veel interesse hebben, bijvoorbeeld als evenementorganisator events organiseren. Freelancers bouwen heel wat ervaring op tijdens verschillende projecten bij verschillende klanten. Omdat ze tijdelijk bij je zijn, hebben ze een externe kijk op je activiteiten en dat zorgt voor vernieuwende ideeën (en veel toegevoegde waarde voor jouw bedrijf).

Freelancers zijn ook veelzijdig. Ze moeten ondernemend zijn en sterke marketing- en commerciële skills hebben om nieuwe klanten binnen te halen. Ze moeten nauwkeurig kunnen werken om hun boekhouding in orde te houden enzovoort. Er zijn natuurlijk ook financiële voordelen aan freelancers of zzp'ers inhuren. Je betaalt als opdrachtgever de freelancer enkel voor de gepresteerde uren of de afronding van het afgesproken project. Je hoeft je event freelancer niet te betalen als hij of zij ziek is en je moet geen rekening houden met alle ingewikkelde wettelijke regels die bijvoorbeeld gelden rond ontslag.

De keuze voor een event freelancer biedt dus heel wat interessante voordelen, of je nu een grote festivalorganisator bent, of eerder een flexibel kleiner bedrijf in de eventsector. Je kunt rechtstreeks professionele freelancers of zzp'ers inhuren of beroep doen op een bureau dat ze voor je zoekt, selecteert en inschakelt.

Naast freelancers, kun je ook een andere vorm van tewerkstellen van personeel gebruiken op je evenement, namelijk personeel tewerkstellen via een uitzendbureau. Interim personeel tewerkstellen is populair, zowel op kleine als grote evenementen.

Meest voorkomende eventfreelancers

Ondernemers zien freelancers als een meerwaarde om hun team aan te vullen. Welke eventfreelancers zijn aan de slag in de sector? We maken een korte oplijsting voor je in dit artikel van freelancers en zzp ers die je kunt inhuren.

Freelance stagehands zijn allround medewerkers, die backstage (achter de schermen) werken in theaters, bij filmopnames of bij televisieopnames en ook op festivals. Ze zijn verantwoordelijk voor diverse taken, zoals de opbouw van het podium, het bedienen van licht en geluid, het plaatsen van het hekwerk of dranghekken, het ophangen van de signings enzovoort. Een freelance AV-technicus zorgt er specifiek voor dat een productie zoals een popconcert, een dancefestival, een theatervoorstelling of een tv-opname technisch gerealiseerd wordt. De AV-technieker is verantwoordelijk voor de juiste belichting, goede beelden en weergave van het geluid. Dat betekent dat hij of zij een technisch plan opmaakt en uitvoert. Een freelance video technieker of videograaf is dan weer gespecialiseerd in het maken van de beelden of het weergeven ervan.

Freelance eventmanagers opereren ook vaak in onze branche. Een freelance eventmanager is ad hoc beschikbaar om je te ondersteunen bij een evenement. En dat kan heel breed gaan bij eventmanagers: van het bedenken van verrassende event concepten tot de complete coördinatie en productionele uitvoering van het evenement: kortom, een duizendpoot, precies wat jij als event organisator nodig hebt.

Organiseer je een evenement, dan heb je ook iemand nodig om ‘je product’ te vermarkten aan je doelgroep. Een freelance marketeer of marketingfreelancer is de persoon die je daarbij helpt. Die gaat bijvoorbeeld marketingcampagnes opzetten, coördineren en optimaliseren. Er zijn meer allround marketingprofielen op de markt en ook verschillende gespecialiseerde functies zoals online marketeer, copywriter / tekstschrijver, grafisch designer, marketing analist, traffic-coördinator, content manager enzovoort.

Zo kun je misschien ook versterking gebruiken in je sales en een freelance verkoper inhuren, een freelance finance manager die je helpt bij je financiën, een freelance IT'er voor je IT-systemen, een freelance business development evenementen en een freelance web en app development specialist en ga zo maar door.

Freelancers zoeken

Freelancer of zzp'er inhuren voor een event dat je gaat organiseren? Hoe pak je dat aan? Zoek niet te lang naar oplossingen, maar consulteer onderstaande lijst van eventplanner.net. Ben je specifiek op zoek naar (freelance) make-up artiesten, fotografen en hostessen? eventplanner.net heeft deze populaire eventberoepen apart voor je op een rijtje gezet.

Ben jij freelancer op evenementen of festivals?

Ben je actief als freelancer event of als zzp'er op events en festivals? In de eventorganisatie als eventplanner bijvoorbeeld? Of als managerevent bij de organisatie van een event. Ben je nog op zoek naar interessante opdrachten en opdrachtgevers die freelancers inhuren? Dan heb je geen tijd te verliezen. Via onderstaande knop maak je een bedrijfspagina aan. Hierdoor kom ie in het vizier van duizenden event organisatoren die elke dag onze site bezoeken op zoek naar professionele event leveranciers, en ook eventfreelancers. Veel succes!

Tags: ...