Meteo4events

Meteo4events

Meteo4events
  • Sint Corneliusstraat 14, 6465 BE Kerkrade, Nederland

Meteo4Events is een nieuw concept dat je evenement voorziet in het bewaken en het monitoren van het weer op locatie. Meteo4events heeft in de loop der jaren meerdere malen mogen fungeren als een extra dienst die de veiligheid van de bezoekers vergroot. Het weer laat steeds vaker zijn brute kracht zien in ons kleine land en er komen steeds meer evenementen bij. Om die extra service te bieden heeft Meteo4events meer dan genoeg kennis vergaard over dit soort weertypen. Onder andere door studies te volgen over (extreem) weer. Maar het gaat verder dan alleen het slechte weer. Naast regen en onweer is wind ook een belangrijke factor voor bijvoorbeeld pyrotechniek, banners, doeken, vuurwerk etc. Ook de temperatuur mag men niet onderschatten. Weermonitoring is niet alleen belangrijk bij grote evenementen of festivals, er zijn tal van buitenactiviteiten waarbij onze diensten voor een schappelijke prijs aangevraagd kunnen worden.


Weerbewaking op Locatie

Het weer en buitenevenementen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Weerbewaking op locatie geeft gelijk inzicht in het weer. Met ons apparatuur en software kunnen wij alle weermachten in kaart brengen voor de organisatie. Wij maken gebruik van een internet-onafhankelijke bliksemdetector waarbij we in staat zijn in straal van 300km om het evenement alle ontladingen kunnen waarnemen. Met een weerkundige op locatie kan er veel sneller geschakeld worden bij een weercalamiteit. Met 15 jaar ervaring op het veld als "stormchaser" en het opbouwen en afbreken van festivals en de brandweer heeft u het beste van alle werelden in huis.


Weerbewaking op afstand

Ook op afstand kunnen wij je evenement in de gaten houden. Door middel van onze software kunnen we u voorzien van informatie. Door middel van telefonisch contact, via whatsapp en email houden we je en de organisatie op de hoogte wat komen gaat. Net als bij weerbewaking op locatie wordt je ruimschoots van tevoren ingelicht zodat u eventueel al maatregelen kunt treffen. Ook geven we advies wat te doen bij bepaalde weersomstandigheden zoals een hittegolf of juist onderkoeling. Het enige nadeel is dat we wel iets minder nauwkeurig kunnen handelen omdat onze bron dan bestaat uit verkregen radarbeelden en we niet kunnen zien wat er gebeurd op de grond. Wil je echt nauwkeurige informatie kunnen wij het beste opereren op locatie.


Verhuur weerstations

Een andere optie die we aanbieden is het verhuren van onze weerstations, deze weerstations kunnen als een hulpmiddel ingezet worden tijdens een evenement en beschikken standaard over wind, regen, temperatuur, zonkracht, uv-straling en nog veel meer. Onze weerstations zijn professioneel en zijn geijkt. Deze geven per seconde alle belangrijke weerdata. Wordt er een parameter overschreden krijgt je gelijk een melding. Dit kan op je telefoon of per email.


Schadeonderzoek

Meteo4events is ontstaan door vele jaren onderzoek over noodweer in ons land en onze grenslanden. In de volksmond heet dat stormchasen. Hoewel in ons land bijna geen grote tornado’s voorkomen als in Amerika, ondersteunen we toch diverse instanties met ons onderzoek. Wij kunnen namelijk precies zien met ons onderzoek of een tornado of een valwind de schade heeft veroorzaakt. Zo kunnen wij in kaart brengen hoeveel evenementen geraakt zijn door deze windhozen.


Wat zijn de voordelen van monitoring op locatie?

Het grote verschil is dat vanuit een weerkamer op afstand opereren, de voorspelling iets minder nauwkeurig kan worden ingeschat. Men gebruikt de kennis en kunde verkregen via computers, radarsystemen en data. Vaak draaien er meerdere evenementen op dezelfde dag. Mocht het weer plotseling omslaan dan is men telefonisch slecht te bereiken vanwege talloze andere evenementen die bellen. Terwijl je snel een antwoord nodig hebt om de veiligheid van je bezoekers en organisatie te waarborgen. Meteo4events pleit ervoor om op locatie te opereren.


Een lokale weerkundige en stormchaser op jouw evenement is dan de perfecte oplossing. Op deze manier kan er gelijk geschakeld worden tijdens een dreigende weersituatie. Indien zich zo’n situatie voordoet, krijgt de organisatie gedetailleerde informatie over het weer en kan er direct geschakeld worden met de organisatie, hulpdiensten en gemeente. Weerstress wordt op deze manier van je schouders gehaald. Zo kun jij je bezig houden met wat het belangrijkste is namelijk aandacht geven aan je sponsoren, artiesten en publiek.


Alleen maar voordelen...

Het grootste voordeel dat je hebt is dat wij bekend zijn met evenementen. Wij hebben zelf 15 jaar als crew in de evenement sector gewerkt als vrijwilliger en weten precies hoe de communicatie te werk gaat. Daarom weten we alles over het reilen en zeilen binnen de organisatie, wat de knelpunten zijn en waar soms grote verbeteringen liggen.

Website van dit bedrijf nodig?

Log in om de website van dit bedrijf te bekijken. Registreren is helemaal gratis.

  • Een account is helemaal gratis
  • Je krijgt toegang tot exclusieve content
  • Je ontvangt onze tips, nieuws, ... in je mailbox

Is dit jouw bedrijf?

Is dit jouw bedrijf? Upgrade je bedrijfspagina en de link naar je website verschijnt bij al onze bezoekers.

  • Bedrijfspagina vanaf € 25 / maand
  • TOP ranking in onze zoekmachine
  • Toegang tot reviews, vacatures plaatsen, ...
Meteo4events
Voor de 5e jaar de slag met Strong VIking
18 januari 2022

Meteo4events is er voor de allersterksten! 💪🏃‍♂️🏅


We mogen ook dit jaar weer aan de bak met Strong Viking!

vanaf april tot en met november zijn er elke maand 2 obstacleruns in Nederland, Duitsland en België. Wij monitoren deze obstaclerun vanaf onze homebase en schalen op naar locatie als daar behoefte naar is.

Lees meer

Like Reageer

9 reviews over Meteo4events - 9.8/10

Schrijf een review
Jos Hogenbirk
New|Kerst in oud Kampen|

Weerbewaking op afstand - Kerst in oud Kampen

Sinds een aantal jaren maken wij gebruik van de diensten van Meteo4Events voor de weermonitoring van ons theaterfestival in december. Met een evenement in de koude en natte maanden is het weer altijd een onzekere factor, waar we liever preventief op acteren. Maickel voorziet ons voor en tijdens de opbouw van updates en komt met praktische tips en oplossingen om de veiligheid beter te kunnen borgen. Tijdens het evenement krijgen we meermaals weerkaarten en updates, afgestemd op het veiligheidsoverleg. Dat we beter weten wat ons te wachten staat neemt een onzekere factor bij ons weg, waardoor we weer kunnen doen waar we goed in zijn; een mooi evenement organiseren. Dank weer voor je inzet en hulp dit jaar!

0 likes|
Roelf Pot
New|Gemeente Gorinchem|

Monitoring op afstand van de Zomerfeest Gorinchem 2023

Ik ben evenementencoördinator van de gemeente Gorinchem. Ik ben de schakel tussen organistoren, bewoners, ondernemers en ambtenaren. Een verbinder die evenementen veilig en met zo min mogelijk problemen moet laten plaats vinden. Daarom heb ik contact gezocht met Meteo4Events om het weer op afstand voor ons te monitoren en iedere paar uur een voorspelling aan het veiligheidsteam van het Zomerfeest Gorinchem te sturen.
Deze samenwerking was erg prettig, snel en to the point. Daarnaast kon dit team 24/7 bij hen terecht voor verdiepende informatie over het wolkendek, windrichting en windkracht die (onder andere) van belang was voor onze vuurwerkshow op zaterdagavond.

Reactie van Meteo4events op deze review:

Roelf wat een mooie uitgebreide review! Daar heb ik echt wat aan! Bedankt en uiteraard tot snel! 😎

0 likes|
Dirk de Jong
New|Rugbyclub Spakenburg|

Duidelijke weerupdates

Wij zijn een week voor ons evenement in contact gekomen met Meteo4events. Tijdens het opbouwen werden wij op, afstand, continu op de hoogte gehouden over hoe het weer zich ging ontwikkelen. Tijdens het evenement zelf hebben we elk uur een update ontvangen met daarin de benodigde informatie. Omdat het best koud was 's nachts is deze info heel nuttig geweest. De updates werden tot een uur na ons evenement doorgegeven. Zelfs met het afbreken hebben we nog een update ontvangen. Wij raden Meteo4events dan ook graag bij andere evenementen aan.
Maickel enorm bedankt voor je hulp en updates en we spreken elkaar volgend jaar weer.

Reactie van Meteo4events op deze review:

Dirk! Bedankt voor je review! Meteo4events heeft dit soort mooie feedback hard nodig! Thanks!

0 likes|
Ruud Vrolijk
New|Swim to Fight Cancer Breda|

Top service en deskundigheid

Zeer accuraat en cf afspraak werkende specialisten!

1 like|
Sam van den Brink
New|Strong Viking Group bv|

Praktische en meedenkende toppers!

Onze events vinden meerdere keren per jaar plaats. Voor al deze events hebben we een samenwerking met Weerbewaking Nederland. Zij geven ons vaste updates en in geval van kans op onweer of noodweer is het mogelijk een upgrade te boeken naar inzet op locatie, wat we inmiddels 5 keer nodig hebben gehad. De updates op afstand worden automatisch frequenter naarmate de kans op slecht weer ontstaat. Een praktische meedenkende insteek dus.

Bij de inzet op locatie springen ze in rustige tijden zelfs bij om de productie te ondersteunen! Super dus!

Ik kan Weerbewaking Nederland aanraden voor zowel kleine en grote events.

0 likes|
Guus Guus Stevering
New|Intelligent Security|

Prettig samenwerken

Prettige samenwerking en ondersteuning op veel van onze evenementen. Naast het geven van data ook interpretatie van deze data en evenementgericht advies. Bij mogelijke (nood)situaties een gedegen, onafhankelijk en praktisch advies aan organisaties en diensten.

Reactie van Meteo4events op deze review:

Guus, ik heb meerdere klussen mogen doen onder de vlag van Intelligent Security. Ik hoop dat je hier ook een account gaat aanmaken om je diensten aan te prijzen. Ik ben in ieder geval onder de indruk van jullie organisatie. Als het gaat om snel, accuraat en veilig handelen zijn jullie tot zover de beste waar ik mee heb samen mogen werken. Ik hoop dat we in de toekomst elkaar vaker nog kunnen versterken! Tot volgend seizoen!

1 like|
Esteban Hofstede
New|APEX Event Productions|

Weerbewaking is top

Maickel van weerbewaking heeft ons erg goed geholpen tijdens de opbouw van ons evenement. er was een behoorlijk bliksem stroom die overvloog en met de bijtijds en gedetailleerde voorspellingen heeft hij ons van een hoop last weten te besparen.
We gaan zeker vaker samenwerken en zou weerbewaking bij iedereen aanbevelen!

Reactie van Meteo4events op deze review:

Het was zeker even spannend Esteban! Top samenwerking en snel gehandeld!
Zo kan ik APEX ook aan iedereen aanbevelen om mee samen te werken!

1 like|
Duco Nijp
New|Veldtrip b.v.|

Weer topper

In de voorbereiding van Veldtrip Festival zijn we in contact gekomen met Maickel van Weerbewaking Nederland. Erg prettig kunnen we het contact met Maickel noemen! Hij dacht mee met de mogelijke noodscenario's die we konden verwachten op het gebied van weersomstandigheden. Tijdens de opbouw heeft Maickel ons dagelijks op de hoogte gehouden van de weersverwachting van deze dagen en wat we zouden kunnen verwachten op de festivaldag, hierdoor konden wij ons goed hierop voorbereiden.
Tijdens Veldtrip Festival was Maickel zelf aanwezig, dit was erg prettig, omdat Maickel ook kon aanschuiven bij het veiligheidsoverleg. Bij ons was geen sprake van noodweer, maar wel van extreem mooi weer, wat ook de nodige risico's met zich meebrengt.
Naast de 'normale' weermetingen meet Maickel ook zonkracht en hadden wij de primeur om de nieuwe onweersmeter van Maickel te kunnen testen (gelukkig hebben we deze niet nodig gehad).

Bij een volgende editie zullen we zeker weer gebruik maken van Maickel zijn diensten!

Duco Nijp
Veldtrip Festival

Reactie van Meteo4events op deze review:

Goed om te zien dat je tevreden bent met mijn manier van werken! Jullie festival was zeker geslaagd ook al was dit je eerste! Bij eventplanner.nl kun jeveel tips opdoen en andere diensten bekijken. Zeker een aanrader!

1 like|
Patrick van den Hertog
New|Stadhagenfestival|

Weerstress verleden tijd!

Vooraf al komen met een goed opgezet plan. Wij hoefden ons niet druk te maken als het om het weer ging. Ook met het onweer tijdens het festival dat savonds kwam opzetten was er geen enkel moment dat wij moesten stressen. Maickel kwam in de middag al met de kansen en vertelt precies wat er moet gebeuren. Hoeveel tijd we hebben en wat de intensiteit is. Een korte communicatie tussen OVD, beveiliging en hulpdiensten zorgden voor een vlekkeloze tijdelijke evacuatie. We kregen zelfs complimenten vanuit het publiek. Volgende keer is Weerbewaking Nederland wederom bij ons.

Reactie van Meteo4events op deze review:

We hebben al weer een datum geboekt! Ik zie je dan weer!

0 likes|
EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Ontdek andere eventbedrijven en eventlocaties

LockerVerhuur (onderdeel van Locker Concept bv)

LockerVerhuur (onderdeel van Locker Concept bv)

Garderobe lockers: verkoop en verhuur. Roestvrij, lichtgewicht en in diverse te combineren formaten. Van mini locker tot kleding locker. Voor iedere gewenste periode. Tevens overig roestvrij meubilair, zoals kleedbanken en gastro/euro stellingen.

R & T Security

R & T Security

R&T Security bvba bewakingsonderneming vergunning Min Binn Zaken 16.1136.12. Met onze ervaring staat een doordachte aanpak als één van de sleutelelementen voor een vlekkeloze samenwerking.

Eventcamping

Eventcamping

EventCamping is een full service specialist op het gebied van het faciliteren en creëren van tijdelijke campings.

iBite Events

iBite Events

Een betrouwbare netwerkverbinding op evenementen en beurzen speelt altijd een cruciale rol.

Activiteiten Meteo4events

Activiteitsregio's:
Antwerpen | Vlaams-Brabant [+Brussel] | Oost-Vlaanderen | West-Vlaanderen | Limburg | Henegouwen | Luik | Luxemburg | Namen | Waals-Brabant [+Bruxelles] | Flevoland | Friesland | Gelderland | Groningen | Limburg | Noord-Brabant | Noord-Holland | Overijssel | Drenthe | Utrecht | Zeeland | Zuid-Holland | Belgium | Germany | Netherlands | Thuringia | Schleswig-Holstein | Saxony-Anhalt | Saxony | Saarland | Rheinland-Pfalz | North Rhine-Westphalia | Lower Saxony | Mecklenburg-Vorpommern | Hesse | Hamburg | Bremen | Brandenburg | Berlin | Bavaria | Baden-Württemberg
Activiteiten:
Beveiligingsagenten | Freelancers voor evenementen
Trefwoorden:
veiligheid | weerbewaking festivals | noodweer scenario | storm | onweer | weersverwachting | bliksemregistratie | calamiteitenplan | weerbericht | outdoor support | weerbewaking | bliksem | maatregelen noodweer | neerslag | weerbeheer | hitteplan
Meteo4events
Meteo4events & Aardnet slaan handen ineen!
7 januari 2021

Naast dat we samenwerken met Intelligent Security B.V. dat zorgt voor de veiligheid in en om uw festival, hebben Robbert Jan De Haan en wij besloten dat we onze handen ineen slaan. Want bliksembeveiliging en weermonitoring gaan natuurlijk perfect samen! Ik praat over het bedrijf Aardnet bliksembeveiligers en aardingsspecialisten gevestigd in Tilburg. Ik kwam Robbert Jan De Haan tegen tijdens onze ...

Lees meer

Like Reageer
Meteo4events
Casus Carnaval
7 januari 2020

Vandaag maken we veel carnavalsorganisaties en buitenevenementen blij met onze verwachting. De storm (Ellen) is voor ons land niet meer van toepassing. Als het gaat om de wind, wat kunnen we dan wel verwachten aankomend weekend? Ik behandel hier een van de casussen waarmee we, vooral richting het carnaval, mee te maken krijgen. Hieronder leest u een antwoord die ik ...

Lees meer

Like Reageer