De Montil

De Montil

De Montil
  • Moortelstraat 8, 1790 Affligem, België
  • Certificate of Excellence 2022

Een zee van vergader- en eventmogelijkheden in een oase van groen

Een bruisend congrescentrum in een groene oase van rust. Met een persoonlijke en flexibele service. Dat is congrescentrum De Montil in Affligem. Ongestoord vergaderen en evenementen in stijl zijn er mogelijk van tien tot duizend deelnemers.

 

De Montil in Affligem is een geschikte locatie voor heel wat concepten. Het congrescentrum beschikt naast veertien zalen, goed voor tien tot duizend personen, ook over een beurshal van 1.300 m². Elke zaal wordt opgesteld volgens de wens van de klant. Zo zijn vergaderingen, workshops, debatten, congressen, productpresentaties, beurzen, awarduitreikingen, bedrijfsfeesten, fotoshoots en zelfs concerten mogelijk.

 

Het congrescentrum beschikt ook over een grote bar in art-decostijl. Het is een gezellige en lichte ruimte die kan ingeschakeld worden in combinatie met een van de aanpalende zalen. Het fijne is dat de bar direct uitgeeft op het terras en de fraaie tuin met zicht op kunstwerken van grote namen uit de Belgische kunstgeschiedenis.

 

Food is art

Het in-huis-catering team verwent je op culinair vlak, want ook bij vergaderingen en evenementen gaat de liefde door de maag. Van een eenvoudige broodjeslunch tot een uitgebreid diner, alles wat uit de keuken komt is tot in de puntjes verzorgd. Bij grote events begeleidt de chef je graag in de keuze van het menu.

 

Praktisch

De Montil ligt op 18 km van Brussel en is via de E40 makkelijk bereikbaar. Als extra troef beschikt De Montil over twee zeer grote parkings gelegen aan de locatie.

 

Heb je een idee voor een evenement of vragen over de juiste aanpak? De Montil helpt je met plezier op weg!

De Montil
Let's reconnect!
25 September 2020

De veiligheidsraad heeft de maatregelen voor het organiseren van evenementen ondertussen weer een beetje versoepeld. 

We voelen dat de nood om terug met elkaar te connecteren groot is.

Wij staan dan ook graag ter uwer beschikking om uw evenement in goede banen te leiden en “corona-proof” te laten verlopen.

 

Lees meer

Like Reageer

25 reviews over De Montil - 9.6/10

Schrijf een review
Walter Callebaut
New|Vzw. De Blauwe Pluim|

"De Mooiste Nacht"

Reeds 7 jaar organiseren wij ons evenement, De Mooiste Nacht, in congrescentrum De Montil. Een evenement waar heel wat komt bij te zien om 750 tot 800 bezoekers te laten genieten van een super muzikaal spektakel, Met de deskundige, behulpzame en vriendelijke begeleiding van eigenaars en personeel lukken wij er ieder jaar in een bijna zo goed als vlekkeloze organisatie af te leveren aan onze bezoekers, waarvoor onze oprechte dank aan iedere medewerker van De Montil;

0 likes|
Caroline Van Poucke
New|ACV Openbare Diensten - De Watergroep|

perfecte eventlocatie

Wij maken al jaren gebruik van De Montil voor ons jaarlijks event in juni. Van reservatie tot facturatie verloopt alles altijd even vlot, vriendelijk, professioneel en correct. Een vraag? Geen probleem, dan staat de Receptie altijd voor je klaar. Technische ondersteuning? Geen probleem, een professioneel team leidt alles in goede banen. Catering? Geen probleem, De Montil verzorgt een piekfijne maaltijd, of het nu broodjes of een warme maaltijd is, koffie/thee of een receptie met hapjes, of ... Parking? Geen probleem, er is meer dan voldoende parkeerplaats beschikbaar.
Kortom, als je ons zou vragen of we De Montil als eventlocatie aanraden, dan antwoorden we zeker en vast volmondig: ja!

Reactie van De Montil op deze review:

Hartelijk dank voor de positieve feedback. We kijken alvast uit naar nog minstens evenveel jaren van leuke samenwerking. 😊

0 likes|
Myriam Heymans
New|Brico Belgium|

De Montil

Fantastische omgeving. Goede service.
Vriendelijke bediening.
Alle vele evenementen georganiseerd. Altijd tevreden

Reactie van De Montil op deze review:

Bedankt voor de positieve feedback. Fijn om met jullie samen te werken.

0 likes|
ALAIN VANDE KERKHOVE
New|ARC Events c/o The ARC Group|

CIO Leadership Summit in De Montil

Al 20 jaar actief in de organisatie van zakelijke congressen en evenementen, dit was onze eerste ervaring bij De Montil. En het was een goede: geweldige locatie, flexibiliteit van het personeel, prijs / kwaliteit, uitstekende catering en bijbehorende service ... Dus alleen positieve feedback van onze eigen medewerkers en ook van de conferentiegasten en God weet dat we streng zijn op de details. Het is duidelijk, we komen nog een keer terug!

bekijk origineel

Reactie van De Montil op deze review:

Bedankt voor deze positieve feedback! Het was een aangename samenwerking.

0 likes|
Paul De Corte
New|Psoriasis Liga Vlaanderen vzw|

De Montil: de kwaliteit druipt eraf

Voor de tweede keer organiseerde onze vzw, Psoriasis Liga Vlaanderen, een event in De Montil en voor de tweede keer (én zonder overdrijving) evalueer ik dit eventbedrijf kort en krachtig als "Voor het meest geslaagde evenement moet je hier zijn!".
We waren tevreden over de hele lijn: prachtig complex met zalen voor alle soorten meetings, alles gereed en klaar gemaakt zoals vooraf afgesproken, perfecte service, goede keuken met gepaste hulp voor de bediening, vriendelijk en behulpzaam personeel en indien er toch een probleempje opdook, was er altijd iemand bereid om je te helpen.
De Montil is top professioneel maar heeft ook oog voor de menselijke kant 'van de klant'.

0 likes|
Christophe Larock
New|De Decker-Van Riet|

Professionele aanpak in moeilijke tijden

De wijze van organiseren, aanpak is op een zeer professionele wijze uitgevoerd geweest in deze moeilijke tijden.
Hieraan kunnen veel bedrijven iets van leren en het zou een zeer positieve bijdrage leveren wanneer de overheid eens luistert, vaststellingen komt doen bij deze organisatie voordat men beslissingen neemt om iets gaan toe te passen. Indien je uw verantwoordelijkheid neemt zoals De Montil kan er veel bereikt worden in de COVID periode.
Daarom willen wij het team van De Montil nog eens bedanken voor de wijze waarop zij dit georganiseerd hebben.

1 like|
rudi schautteet
New|Brico Belgium s.a.|

een toffe en professionele locatie

wij organiseren nu sinds een paar maanden allerlei meetings ( bv. ondernemingsraad ) in de montil.
dit verloopt steeds uiterst efficient en professioneel. de planning, de inrichting van de zalen ( zeker in coronatijden) de maaltijden alles is tot in de puntjes geregeld.

1 like|
Danny Van Hove
Expert|Belgian Beverages cvba|

Uitstekende service

Op 16/03 moesten we nog noodgedwongen onze voorjaarsbeurs in De Montil afgelasten, op 14/09 konden we dan toch onze najaarsbeurs in De Montil organiseren. Dankzij de uitstekende samenwerking met De Montil en haar personeel werd dit een 100% Corona-proof gebeuren met een succesvol verloop in een -ondanks/dankzij alle voorzorgsmaatregelen- ongedwongen en rustige sfeer. De inzet van het personeel gekoppeld aan de uitstekende accomodatie heeft hier enorm toe bijgedragen, een pluim voor hen, van harte dank !

1 like|
raf bombeek
New|Secretaris Pro Flandria (www.proflandria.be)|

Vergaderen in De Montil in Corona-tijden

Pro Flandria is een Vlaams netwerk van ondernemers en academici. Wij organiseren 4 x per jaar een ledenvergadering voor ongeveer 100 deelnemers. Aansluitend is er een receptie met daarna mogelijkheid om te blijven lunchen.

Door plaatsgebrek (Corona-regels) in onze traditionele vergaderlocatie, weken we op 19 sept 2020 uit naar De Montil in Essene. Het moet gezegd: in De Montil is er meer dan voldoende ruimte om een vergadering voor 100 personen Coronaconform te laten doorgaan. Omdat we zeer tevreden waren over ontvangst, verloop vergadering, receptie en aansluitende lunch, hebben we de Montil ook direct geboekt voor onze 2 volgende vergaderingen.

1 like|
Bjorn Samson
New|Flanders' FOOD|

revieuw De Montil

Alles verloopt steeds vlot, bij extra vragen van ons komt hier altijd een positief antwoord op. Goede bediening door het personeel!

Reactie van De Montil op deze review:

Bedankt voor uw feedback!

1 like|
Dirk Van Gysel
New|ABC of Pediatric Dermatology|

Een jaarlijks feest

Elk jaar in september - en dit nu al voor de 6de keer - organiseren we een nationaal congres voor onze beroepsgroep.
Omwille van het aantal deelnemers zijn we na de eerste editie van een kleinere locatie naar "De Montil" moeten overschakelen.
Dit hebben we ons nog geen moment beklaagd.
Elk jaar opnieuw kunnen we met een gerust gemoed vooruitkijken naar en achteraf heel tevreden terugblikken op een geslaagd event, waarbij zowel de infrastructuur, catering als technische ondersteuning perfect is.
Voor ons is "De Montil" bijgevolg een synoniem voor "top" in ondersteuning van een congres.

Reactie van De Montil op deze review:

Bedankt voor de lovende woorden. Altijd fijn dit te kunnen lezen!

1 like|
Franky De Cock
New|Horta|

Excelente Partner

'De Montil' is niet zomaar een event leverancier, maar een echte partner om je events te organiseren.
De persoonlijke aanpak is zeker een troef. Bij ieder event is het opnieuw thuiskomen, professioneel, maar toch met een persoonlijke aanpak.

Naast een aangename accommodatie, kan je er ook terecht voor een verzorgde maaltijd.

Top team, van onderhoudsmedewerkers tot directie !!!

Reactie van De Montil op deze review:

Altijd leuk om te horen, bedankt hiervoor!

1 like|
Danny Van Hove
Expert|Belgian Beverages cvba|

Uitstekende service

Onze aankoopgroepering organiseert in De Montil al jaren een beurs met onze leveranciers voor onze aangesloten drankenhandelaars, en geregeld ook vergaderingen met onze aandeelhouders. Dit verloopt steeds in de opperbeste omstandigheden, niet alleen omwille van het aangename kader en inrichting van de zalen en de omgeving van het complex, maar vooral ook het gevolg van de professionaliteit waarmee De Montil en haar medewerkers onze organisatie technische en praktisch ondersteunt. Ook op vlak van catering wordt een uitstekende kwaliteit aangeboden. We hopen dan ook de samenwerking met De Montil nog jaren te kunnen voortzetten.

Reactie van De Montil op deze review:

Bedankt voor de positieve feedback!

1 like|
Anaïs Van den heurck
Expert|Delhaize|

een top locatie dankzij een top team

twee keer per jaar organiseren we onze Disocovery Days in de Montil. Van de pre-organisatie tot de post event is alles tot op in de puntjes door het hele team geregeld. Ze zijn beschikbaar voor alle aanvragen, doen altijd meer dan wat er van hen oorspronkelijk verwacht wordt, het is echt een plezier om telkens met dit team op zo'n mooie locatie te mogen samenwerken. Beschikbaar, innovatief, behulpzaam, vriendelijk en top profesionelen, dit is de Montil.

Reactie van De Montil op deze review:

Bedankt voor de lovende woorden!

1 like|
Peter De Roeck
New|Financial Media|

Professionele samenwerking: top

Financial Media organiseert haar grootste event - de awards Best Finance Team of the Year - al meer dan 10 jaar in De Montil. En daar is een goede reden voor. Steeds kunnen we rekenen op professionele begeleiding in de voorbereiding als op de dag zelf. Kenmerkend is ook de grote flexibiliteit en de dienstbaarheid die het personeel heeft ten opzichte van ons: het is een echt partnership en De Montil doet er alles aan om een succes te maken van het event, met veel inzet ook voor die aspecten van het event waar ze zelf niet verantwoordelijk voor zijn. Dat geeft een aangenaam comfortgevoel. De catering en bediening zijn altijd al zeer goed geweest.
De locatie biedt ons tal van mogelijkheden en alternatieven, waar ook bij last minute wijzigen kan gebruik van gemaakt worden. De Montil is gemakkelijk bereikbaar, er is voldoende parking, er zijn aangename zalen,... Daarom dat we ook voor andere van onze initiatieven graag beroep doen op De Montil.

Reactie van De Montil op deze review:

Bedankt voor de positieve feedback, altijd leuk om te horen!

1 like|
EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Kenmerken De Montil

Wifi

gratis 

Aantal personen

10 - 1000 

Bereikbaarheid

auto 

parking - gratis 

Omgeving

groene ruimte (bv. een bos) 

vlakbij snelweg 

Cateringlocatie

interne catering 

Faciliteiten

airco 

blackbox 

geluidsinstallatie 

projectie 

Activiteiten De Montil

Activiteitsregio's:
Vlaams-Brabant [+Brussel] | België
Activiteiten:
Feestzaal huren in Affligem | Feestzaal huren | Congreslocatie huren in Affligem | Congreslocatie huren | Evenementenlocatie huren in Affligem | Evenementenlocatie huren | Trouwlocaties in Affligem | Trouwlocaties
Trefwoorden:
vergaderzaal | eventlocatie | congrescentrum | evenement | vergaderlocatie | trouwlocatie | zaal huren | congres locatie | teambuilding | feestzaal affligem | eventlocatie affligem | huur zaal | trouwlocatie affligem | eventruimte | beurs | beursruimte

Nieuws

Dit zijn de beste eventbedrijven van 2020

Dit zijn de beste eventbedrijven van 2020

Heb je even voor een korte voorstelling van Congrescentrum De Montil?

Heb je even voor een korte voorstelling van Congrescentrum De Montil?

Een zee van vergader- en eventmogelijkheden in een oase van groen

Een zee van vergader- en eventmogelijkheden in een oase van groen