Virtueel event platform

Virtueel event platform

Virtueel event platform kiezen: waar rekening mee houden? Organiseer je een online evenement, dan heb je voor je hybride of virtuele evenement een sterk eventplatform nodig. Afhankelijk van je doelstellingen wil je wellicht ook interactie met het publiek en misschien zelfs virtueel netwerken. Op deze pagina vind je het beste virtueel event platform voor jouw evenement.

Momice

Momice

23 reviews Amsterdam

Met Momice alles-in-1 software beheer je als event professional eenvoudig zelf je bezoekersregistratie, mailings, uitnodigingen, event website en event enquêtes vanuit 1 gebruiksvriendelijke tool.

Halito!

Halito!

16 reviews Antwerpen

Sinds 2010 biedt Halito! event professionals ondersteuning bij de organisatie van events. Beheer je uitnodigingen, gastenlijsten, (no)shows, enquêtes en statistieken in één overzichtelijk platform.

Elevently

Elevently

3 reviews Leusden

De event app voor informatie, communicatie en participatie van deelnemers.

Webble-Up

Webble-Up

Schrijf review Aartselaar

DB Video en MOTCHA slaan de handen in elkaar en lanceren Webble-Up, een geavanceerd online eventplatform.

Conference Compass

Conference Compass

Schrijf review Den Haag

Professionele congres apps, lokaal en off-line, maar altijd up-to-date met programma updates. Interactief, persoonlijk, sociaal en een geweldig sponsorplatform.

Savvy Congress

Savvy Congress

Schrijf review Hendrik-Ido-Ambacht

Savvy Congress biedt voor u de oplossing als het gaat om online en hybride evenementen. Met Savvy heeft u een online platform voor uw vergaderingen, bijeenkomsten of andere evenementen. Hierin zit de livestream geïntegreerd en staat interactie centraal.

Aventri

Aventri

Schrijf review Norwalk

etouches is het meest uitgebreide webgebaseerde softwarebeheerplatform voor evenementen dat beschikbaar is. Etouches biedt twee productlijnen genaamd quad en pro, is gebaseerd op een multi-tenant, cloudgebaseerde architectuur die gebruikmaakt van open source-technologie en wordt geleverd als software

Let's Get Digtal

Let's Get Digtal

Schrijf review Groningen

Een complete event experience vanuit je eigen huis. Met Let's Get Digital beleef je online een event alsof je er zelf staat.

Networkapp

Networkapp

Schrijf review Utrecht

De complete evenement-app met mogelijkheden voor agenda, programma, polling & stemmen, waardering & evaluatie, deelnemerslijst, sponsorlijst, plattegrond, evenementinfo, pushmeldingen, nieuwsberichten en meer.

Invitado Visitor Management

Invitado Visitor Management

Schrijf review Rotterdam

Invitado maakt het registratieproces zo eenvoudig mogelijk, voor bezoekers, maar ook voor de organisatie. Invitado is marktleider op het gebied van online en on-site event registratie.

Digivent online & hybrid events

Digivent online & hybrid events

Schrijf review Hilversum

Met Digivent krijgen je online events écht impact, omdat je voor de deelnemers dezelfde beleving creëert als bij fysieke live events. Digivent biedt een virtueel platform, waar deelnemers bijeenkomen om op interactieve wijze te kijken en luisteren naar sp

Hubilo

Hubilo

Schrijf review San Francisco

Hubilo, dat actief is op het gebied van evenemententechnologie, is een cloudgebaseerd platform voor evenementenbeheer. Hubilo heeft tot nu toe meer dan 500 evenementen mogelijk gemaakt en is een totaaloplossing voor elk type evenement - of het nu een conferentie, een seminar, een workshop of een extern evenement is.

Eventleader

Eventleader

Schrijf review Den Haag

Eventleader neemt je mee op reis in de wereld van fysieke, hybride en online events. Van registratie op het platform tot webcasting.

Eventee

Eventee

Schrijf review Brno

App ontworpen om de betrokkenheid van het publiek bij evenementen van welke aard dan ook te vergroten. Evenementen-app die de aanwezigen graag gebruiken.

Eventsforce

Eventsforce

Schrijf review London

Cloudgebaseerde software voor evenementenbeheer die duizenden evenementen over de hele wereld mogelijk maakt.

Zoom

Zoom

Schrijf review San Jose

Zoom Video Webinars zijn anders dan andere webinar-oplossingen vanwege de ongelooflijke kwaliteit, betrouwbaarheid, schaalbaarheid en betaalbaarheid.

Bizzabo

Bizzabo

Schrijf review New York

Eén platform voor persoonlijke, hybride en virtuele evenementen.

WYTH

WYTH

Schrijf review Lugano

WYTH is de cloudoplossing die evenementmakers helpt om op maat gemaakte platforms te bouwen waar het fysieke en digitale naadloos samenkomen.

Eventtia

Eventtia

Schrijf review Paris

Technologie voor evenementbeheer. Uw evenement begint hier. Als u een evenement wilt plannen, online registratie wilt opzetten, uw gastenlijsten wilt beheren, een mooie website wilt bouwen, een mobiele app of meer wilt implementeren, dan kunt u met onze Event Management Technology terecht.

CadmiumCD

CadmiumCD

Schrijf review Forest Hill

Breng uw evenement samen. Met de evenementenbeheersoftware van CadmiumCD kunt u inzendingen verzamelen en beoordelen, sprekers en exposanten beheren en uitzonderlijke ervaringen aan uw bezoekers bieden, allemaal vanuit hetzelfde cloudgebaseerde platform.

HyHyve

HyHyve

Schrijf review Berlin

Laten we online bijeenkomsten, vergaderingen en evenementen net zo leuk, spannend en sociaal maken als in de echte wereld.

meetingplay

meetingplay

Schrijf review Frederick, MD

Visionaire evenemententechnologie voor persoonlijke, virtuele en hybride evenementen. Eén partner om uw beste evenementervaring tot leven te brengen.

Evia Events

Evia Events

Schrijf review Ballard

Met Evia kunt u waardevolle evenementcontent vastleggen, streamen, bewerken en delen via innovatieve digitale media-oplossingen.

Online-Onsite Hybrid conference platform

Online-Onsite Hybrid conference platform

Schrijf review Brugge

Online-Onsite brengt livestreams en on-demand presentaties online op een eigen hybrid conference platform. Een hybride versie van een congres is een mix van on-demand presentaties samen met live debatten, aangevuld met Q&A sessies, ...

Guidebook

Guidebook

Schrijf review San Francisco

Virtuele en mobiele oplossingen die betrokkenheid stimuleren, overal.

GTR Event Technology

GTR Event Technology

Schrijf review Charlotte

Flexibele evenemententechnologie en ondersteuning waarop u kunt vertrouwen. Sinds 1995 hebben Event Planners GTR ™ gekozen vanwege toonaangevende evenemententechnologie, uitzonderlijke service en algehele waarde.

Glisser

Glisser

Schrijf review London

Glisser is bekroonde presentatiesoftware, een geïntegreerd reactiesysteem voor het publiek en een platform voor gebeurtenisanalyse.

Eventboost

Eventboost

Schrijf review Chiasso

Beheer persoonlijke, hybride en virtuele evenementen met één alles-in-één platform.

Crowdpurr

Crowdpurr

Schrijf review West Covina

Crowdpurr helpt je geweldige mobielgestuurde interactieve ervaringen te creëren voor je virtuele en live evenementen. We bieden live trivia van het publiek, realtime klassementen, live peilingen en sociale muren die Twitter, Instagram en internet integreren.

Slidefair | Virtual event platform

Slidefair | Virtual event platform

Schrijf review Westland

Slidefair is een op avatars gebaseerd, zeer gedetailleerd virtueel evenementenplatform waar deelnemers gemakkelijk navigeren, presenteren, communiceren en netwerken via de webbrowser van hun computer.

Meest recente reviews

Gemiddelde review score 9.43/10. Gebaseerd op 42 reviews over bedrijven in de categorie 'Virtueel event platform'.

Elevently

Elevently

Elevent.ly weet mensen online te verbinden

| (Events2be)|26/10/2021

De interactieve plattegronden van elevent.ly voegen een extra (wow) dimensie toe aan je online/hybride event.
Door de inzet van leuke online tools weet het platform mensen echt te verbinden.
Naast de prettig samenwerking denken ze goed mee hoe je in die interactieve plattegrond je merk optimaal kan branden.
#aanrader

Elevently

Elevently

Indrukwekkend platform

|Helena Bastiaanse (Bastiaanse Communication)|22/10/2021

Het beste virtuele conferentieplatform voor organisatoren van online conferenties. Zeer hoge kwaliteit, gebruiksvriendelijk en veel professioneler dan elk ander virtueel evenement. Volgens de internationale afgevaardigden op onze online wetenschappelijke conferenties biedt het platform een zeer indrukwekkende, intuïtieve en interactieve omgeving met veel mogelijkheden om presentaties, stands, posters te bezoeken en om te videochatten met sprekers, sponsors en alle aanwezigen. Bedankt Elft.ly.

Elevently

Elevently

Blijvertje

|Rik ter Braak (Misset Uitgeverij B.V.)|15/10/2021

Vanaf de start zijn wij als Misset (internationale uitgeverij) betrokken geweest bij de ontwikkeling van het platform en we kunnen Elevently alleen maar complimenten geven voor de creativiteit, flexibiliteit en het wederzijds vertrouwen wat we in elkaar hadden. Er staat echt een online event platform wat uniek is in zijn soort. Momenteel hebben wij voor diverse doelgroepen (professoren, studenten, etc.) al evenementen uitgevoerd waarin de een beter dan de ander online is onderlegd. Het platform is ontzettend gebruiksvriendelijk, werkt (zelfs met 3500 actieve deelnemers) snel en ziet er met de 3D-visuals ook nog eens mooi uit. Als organisator is het platform ook eenvoudig met content te vullen. Wij zullen in de toekomst nog veel vaker gebruik gaan maken van het platform en het platform is wat ons betreft een ‘blijvertje’ in de online events.

Momice

Momice

Uitgebreide tool voor events en meer

|Alex de Jong (ChipSoft)|05/01/2021

Momice biedt ons de perfecte tool voor het organiseren voor events. Door de inzet van Momice hebben wij op grotere schaal events kunnen organiseren en werd dit véél gemakkelijker. Zo wordt het uitnodigings- en ticketing proces simpel ingericht en kun je vanuit één plek mails en surveys opmaken. De eventwebsite is ook naar wens in te richten.

Virtueel event platform

Het vinden van het juiste virtueel event platform

Het juiste virtueel event platform vinden is een behoorlijke uitdaging voor heel wat eventplanners. De markt van virtuele event platformen heeft zich in korte tijd sterk ontwikkeld, en we verwachten dat deze evolutie zich gaat blijven doorzetten de komende tijd. 2020 heeft ons geleerd dat we in person events of fysieke evenementen onwijs gemist hebben, maar tegelijk zijn online events en hybride events al niet meer weg te denken. Vooral hybride events zullen populair blijven! Meer mensen gaan hierdoor bij je event aanwezig zijn zonder dat ze zich moeten verplaatsen. Het vinden van een virtueel event platform waarop je kunt vertrouwen en wat over de juiste mogelijkheden beschikt, is daarom onmisbaar voor jouw event management!

Bij een virtueel event kun je de content opnemen en beschikbaar maken voor het publiek nadat het evenement is afgelopen. Sessies kunnen op specifieke momenten worden teruggekeken (en als de eventhost dat wil, ook nadien nog). Dat zijn ongelofelijke kansen die virtueel event platformen bieden, in het bijzonder om meer leads aan te trekken door de content van je event te online te hergebruiken. Maar er is meer, ...

Bekende tools als Zoom, Microsoft Teams of Google Meet zijn vooral gericht op kleinere groepen mensen. Virtuele event software is anders omdat ze je als event organisator diverse manieren van communiceren met je deelnemers bieden. Bijvoorbeeld door wachtkamers, polls, Q&A’s, live chats, en meer vergelijkbare engagement features. Waar de eerder genoemde tools alle gebruikers bij elkaar in één ruimte plaatsen, is het bij een virtueel event platform juist de bedoeling dat de sprekers het podium krijgen en de deelnemers – vaak met microfoons uit – het publiek zijn.

Wat moet een virtueel event platform kunnen?

Uiteraard moeten je online events op het platform gehost worden. Het verschilt nogal of je een klein event organiseert voor een selecte club deelnemers, of een evenement waarbij wereldwijd vele bezoekers je evenement bijwonen. Maar daarnaast zijn er nog veel features die je vanuit de persoonlijke of fysieke events wil meenemen naar je online evenement. Denk hierbij aan features met betrekking tot communicatie, interactie en data.

Live streaming

Het is natuurlijk essentieel dat je met je virtuele event platform evenementen host op een specifieke website en je sessies kunt streamen naar verschillende sociale mediakanalen en YouTube. Door je evenementen platform te integreren met sociale netwerken, kun je meer mensen bereiken en betrekken.

Q&A sessies

Een goed virtueel event platform heeft een Q&A. Zo kunnen bezoekers tijdens het event (op specifieke tijden) hun vragen stellen aan de sprekers. Tijdens een online evenement is het engagement van het publiek zeer belangrijk. Deze mogelijkheid wil je bij jouw online of hybride event zeker ook bieden.

Chats

Vergeet ook de onderlinge connectie tussen de deelnemers niet. Het mooie aan events is het netwerken en (bij)praten met gelijkgestemden. In een digitale omgeving kan dit nog wel eens lastig zijn. Met een live chat functie of zelfs 1-1 videogesprekken kunnen deelnemers met elkaar in gesprek gaan en hierdoor zal het audience engagement verbeteren.

Interactieve workshops

De alombekende breakout-sessies, waar specifieke onderwerpen worden besproken en er meer interactie is dan bij de grotere keynote sessies, hebben ook een toegevoegde waarde tijdens virtuele events. Zeker als de deelnemers hun microfoon aanzetten en het gesprek aangaan, voelt dit als breakout-sessions op een ‘echt’ event.

Evenement marketing opties

Als je je virtuele evenement niet promoot, zal niemand aanwezig zijn. Gelukkig beschikken veel virtuele evenement platforms over marketingtools die je kunt inzetten om je ​​publiek aan te trekken. Check of het platform van je keuze registratiesoftware aan boord heeft. Maar ook e-maillijsten aanmaken op basis van registratieformulieren en geautomatiseerde (herinnering)berichten verzenden voor je online conferentie, workshop of seminar is super handig. Koppelingen met social media en tools voor het uitsturen van nieuwsbrieven vervolledigen het plaatje.

Data

Het grote voordeel van events die deels online plaatsvinden, is de data die je verzamelt over je deelnemers. Je kunt precies zien wie wat bekeken heeft en hoe lang bepaalde sessies werden gevolgd. Zo verzamel je veel data om je volgende event op in te richten en om beter in te spelen op de interesses van je doelgroep.

In het kort

De meeste online event software platformen hebben video streaming en webinars als core functionaliteit. Kies echter voor een user friendly virtueel event platform dat alle features bevat die je nodig hebt. Zo vermijd je dat je met verschillende tools moet werken. Veel succes!

Tags: online event management, online eventplatform, ...

Artikels

Hoe maak je je hybride event aantrekkelijk voor je virtuele gasten

Hoe maak je je hybride event aantrekkelijk voor je virtuele gasten

Evenementen gingen het voorbije jaar digitaal, maar dat is geen reden om het concept van fysieke samenkomsten te dumpen.

Hoe bereid je je voor op hybride evenementen

Hoe bereid je je voor op hybride evenementen

Onze mening? In de maanden die komen, gaan hybride events populair worden. Is dat vreemd? Neen. Het is geen nieuw concept, maar we realiseren pas nu het potentieel dat dit type evenement heeft.

Hoe een professioneel online event realiseren

Hoe een professioneel online event realiseren

Online evenementen. Waar denk je eerst aan? Een stel mensen die iets vertellen op een scherm? Klopt, als je een zoom-achtig online event organiseert. Helaas associëren we online evenementen met Google Hangouts, Zoom of Skype meetings.

Hoe promoot je je online evenement?

Hoe promoot je je online evenement?

Pak je het promoten van een online evenement anders aan dan dat van een fysiek event? Nee, niet echt. Op uitzondering van één belangrijk detail. In de voorbije maanden zagen we veel merken van fysieke naar online event-omgevingen evolueren.

Hoe kies je het juiste platform voor je virtueel evenement

Hoe kies je het juiste platform voor je virtueel evenement

Wat zijn precies de verschillen tussen virtuele en fysieke events? Hoe lanceer je een virtueel evenement? Hoe krijg je je virtuele publiek tot bij jou? Het zijn maar enkele van de vragen waar event- en marketingprofessionals vandaag mee worstelen.