What's new? Grootste #EP update ooit!

What's new? Grootste #EP update ooit!

Meer dan 6 maanden werkten we in ons development labo aan een erg belangrijke update van het eventplanner platform. We staan dan ook te springen om jullie eindelijk onze nieuwe software te tonen!  

 

Als geeks hechten we veel belang aan innovatieve technologie, snelheid, design en een uitmuntende user experience. Daarom releasen we elke 2 weken updates met verbeteringen, bug fixes en nieuwe functionaliteiten voor onze populaire websites: eventplanner.be, eventplanner.nl en eventplanner.tv. Maar deze update is anders. Bigger. Better. For you!  

 

We vertellen jullie graag wat we voor jullie in de kookpotten hadden zitten:  

 

Responsive, responsive & responsive

Voortaan past onze website zich aan aan het toestel dat je gebruikt. Of je nu op een smartphone, tablet of computer surft, het responsive design zorgt ervoor dat je zowel mobiel als op kantoor optimaal van onze content gebruik kan maken.  

 

Tegelijkertijd hebben we onze apps uit de Apple en Android app stores gehaald en onze afzonderlijke mobiele website m.eventplanner.tv uit de lucht. Kort na de lancering van de iPhone 1 introduceerden we de eerste media app voor de eventsector ter wereld. Die zijn overbodig geworden nu onze site responsive is.  

 

Search power

We worden niet voor niets de 'Google voor de evenementenbranche' genoemd. Onze search engine vindt in milliseconden de geschikte toeleverancier of eventlocatie voor elk evenement. We hebben de volledige zoekmotor van de grond uit herschreven, gebruik makend van de nieuwste technologie. En dat merk je! Zoeken, filteren, … gaat flitsend snel.  

 

Hoewel de volledige search engine nieuw is hebben we voor deze release de functionaliteit van het zoeken zelf ongewijzigd gelaten zodat alles vertrouwd blijft. De komende weken en maanden rollen we nog enkele updates uit om onze ranking algoritmes te verbeteren. Verder zal onze zoekmotor beter overweg kunnen met synoniemen, typo's, auto-complete, … en plannen we de eerste grote update aan het filtersysteem dat we enkele jaren geleden introduceerden.  

 

Heb je zelf een vermelding van je eventbedrijf in onze zoekmotor? Lees dan zeker even deze SEO tips om hoger te scoren in de zoekresultaten.  

 

Design refresh

Tientallen design en user interface verbeteringen zijn met deze release live gegaan. Maar daar stopt het niet mee. We hebben onze designers opdracht gegeven de design elementen van onze site te refreshen. In de 2-wekelijkse releases over de komende maanden zal het design verder worden opgefrist. Strak, elegant en kwalitatief.  

 

Snel. Veel sneller.

Maandelijks serveren onze webservers meer dan 2.000.000 pagina's. Artikels, tv-afleveringen, zoekopdrachten, ... Om elke request tegen lichtsnelheid te verwerken investeerden we vorig jaar al in nieuwe hardware. Nu zetten we opnieuw een belangrijke stap vooruit. Geloof me, onze sites waren al supersnel, maar nu zijn ze bliksemsnel. Voor de techneuten: we hebben een nieuwe CDN in gebruik genomen, onze databases werden getweakt, query’s herschreven, onderliggende software geüpdatet, templates aangepakt en CSS & Javascripts geoptimaliseerd. Ook hier werken we de komende weken aan verder.  

 

Safety First

Verder hebben we nog tal van andere kleinere verbeteringen doorgevoerd. Zo is ons al super veilige review-systeem nog veiliger geworden en werden de beveiligingsinspanningen van begin dit jaar verder doorgetrokken.  

 

Test jij mee?

Meer dan 6.000 lijnen code werden voor deze update herschreven of toegevoegd. Hoe zorgvuldig we alles ook getest hebben, het is niet uit te sluiten dat er nog kleine onvolmaaktheden te vinden zijn. Kom je iets tegen dat niet werkt zoals het moet? Zie je een hickup in het design op jouw specifieke toestel? Neem snel een screenshot en mail naar info@eventplanner.be. We gaan er meteen mee aan de slag om ook de laatste kleine bugs weg te werken.

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Nieuws

Vacatures