Rank hoger in de eventplanner-zoekmotorRank hoger in de eventplanner-zoekmotor

Zoals je ervoor kan zorgen om hoger te scoren in Google, kan je ook actie ondernemen om beter te ranken in dé zoekmachine voor de eventsector: eventplanner.be /.nl!

 

Net zoals bij de klassieke zoekmachines zit onder de motorkap van onze website een geavanceerd algoritme dat de ranking bepaalt van de meer dan 5.000 eventbedrijven die op onze website vermeld staan. De relevantie van de zoekresultaten voor onze bezoekers bepalen we onafhankelijk en objectief. Maar er zijn enkele parameters waar je wel invloed op hebt...

 

Geheimen om hoger te scoren

Je kan het je als volgt voorstellen: onze zoekmotor deelt punten uit voor de relevantie van jouw bedrijf binnen elke zoekopdracht van een bezoeker. Hoe meer punten je krijgt voor het zoekwoord, hoe hoger je komt te staan in de resultaten. Wat kan jou helpen om meer punten te verzamelen?

 • Up-to-date teksten
  De relevantie wordt voor een groot stuk bepaald door de categorieën waarin je vermeld staat, de trefwoorden die je zelf hebt opgegeven, de tekst die je hebt ingegeven, … Zorg er dus steeds voor dat deze up-to-date zijn.
  - Heb je een gratis vermelding? Log dan in om de gegevens zelf aan te passen
  - Heb je een professionele uitgebreide vermelding? Je bedrijfsgegevens kun je zelf aanpassen door in te loggen. Aanpassingen aan de tekst van je bedrijfsfiche doen wij graag voor jou. Een mailtje volstaat. 
  - Heb je nog geen vermelding? Maak dan nu meteen een vermelding aan.
   
 • Extra punten voor reviews
  Voor elke positieve review krijgt jouw bedrijf extra gewicht in de zoekresultaten. Hoe meer klanten je overtuigt om een review over jouw werk te schrijven, hoe hoger je scoort. Waarom doen we dat? Onze bezoekers zijn op zoek naar de meest geschikte leveranciers voor hun events. Reviews helpen hen daarbij. Vandaar je extra punten krijgt voor elke review.
   
 • Extra punten voor het plaatsen van de review widget op jouw site
  De score en reviews die je op eventplanner.be/.nl krijgt, komen dankzij de review widget ook op je eigen site. Door de review widget op je eigen website te zetten krijg je van ons een duwtje in de rug. We controleren daarbij regelmatig of de widget nog op je website staat en elke maand belonen we je hiervoor met extra punten. De widget doet je overigens op alle vlakken scoren: hij zorgt immers voor meer reviews (nog eens extra punten) én overtuigt bezoekers van jouw website om voor jouw bedrijf te kiezen. Waar wacht je op? Plaats hem nu meteen!
   
 • Engagement score
  Bedrijfsfiches met een hoge engagement score ranken hoger. Het idee hierachter is dat bedrijven die onze bezoekers meer aanklikken, waarvan het telefoonnummer vaak wordt opgevraagd, bezoekers doorklikken naar de website, ... wellicht ook interessanter zijn voor andere bezoekers dan bedrijfsfiches die meteen weggeklikt worden. Aantrekkelijke foto's, het linken  van je social media kanalen met je bedrijfsfiche (enkel voor professionele bedrijfsfiches), het delen van je bedrijfsfiche via social media, ... zijn allemaal zaken waarmee je zelf invloed hebt op je engagement score.
   
 • Speciale aanbiedingen
  Wat werkt er beter dan kortingen of speciale aanbiedingen om klanten te overtuigen om nu meteen met jouw bedrijf samen te werken? Je doet helemaal gratis speciale aanbiedingen aan onze .PRO leden. Je haalt er niet alleen klanten mee binnen, we belonen je er ook nog eens met een hogere ranking mee.
   
 • Actuele zoekfilters
  Een tijdje geleden lanceerden we geavanceerde zoekfilters om zoekopdrachten naar locaties, cateraars, diskjockeys, ... te verfijnen. Zo kan je voor locaties het gewenste aantal personen aangeven, maar ook of wifi voor je gasten een must is, of je gratis parking vereist, of de locatie al of niet vrij is van cateraar, of ze eerder landelijk gelegen is of net midden in de stad, ... Bij dj's en bands kan je dan weer filteren op muziekgenre en bij cateraars kan je aangeven of je Oosterse gerechten wilt serveren of het liever houdt bij de klassieke Franse keuken. Belangrijk om goed te scoren is dat je deze filters instelt. Mocht je dat nog niet gedaan hebben, kan je dat eenvoudig doen door in te loggen op onze site en je bedrijfsfiche te beheren.
   
 • Uitgebreide bedrijfsfiche
  Bedrijven met een uitgebreide bedrijfsfiche scoren hoger dan gratis vermeldingen. Update nu je bedrijfsfiche naar een professionele vermelding. Dat kan al vanaf 190 euro per jaar.
04-02-2015

Comments

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan

Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

 Lees ook

Wat als je evenement uit elkaar valt?Wat als je evenement uit elkaar valt?
Hoe omzet halen uit je volgende evenement?Hoe omzet halen uit je volgende evenement?
Waarom jij absoluut het boek EVENTPLANNER in huis moet hebbenWaarom jij absoluut het boek EVENTPLANNER in huis moet hebben
Advertenties

In de kijker

RDM Rotterdam

RDM Rotterdam

RMD Rotterdam heeft twee unieke, industriële evenementenlocaties die volop inspiratie bieden voor tal van zakelijke en culturele evenementen.

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Sunday
Meer weer

Vacatures

 1. 13-12International Sales Manager
  MTD Nederland bv
  Noord-Brabant
 2. 11-12Business Development Manager België
  Via Futura bvba
  Antwerpen
 3. 11-12Business Development Manager Nederland
  Via Futura bvba
  Utrecht