Event-vakpers werkt samen rond duurzaamheid

Event-vakpers werkt samen rond duurzaamheid

Een uniek samenwerkingsproject tussen GMIC en de vakmedia voor de congres- en evenementenbranche staat op til. "Iedere 2 weken verschijnt op alle platformen een artikel over duurzaam events organiseren, aangeleverd door de Nederlandse afdeling van de Green Meetings Industry Council (GMIC)", aldus Babs Nijdam, voorzitter van GMIC-NL.

 

GMIC is op missie om de Nederlandse vergader-, congres- en evenementenindustrie te verduurzamen. "Het motief maakt ons daarbij weinig uit; of het nou is uit ethisch en moreel plichtsbesef of uit louter economisch gewin (duurzaam organiseren = besparen!)."

 

9 sterke artikels boordevol tips

De komende maanden verschijnen er 9 artikelen die de verschillende aspecten van duurzaam evenementen en congressen organiseren behandelen. De titels die je de komende weken mag verwachten zijn:

Sneak preview

Een sneak preview krijg je in de eventplanner.tv aflevering over groene evenementen waarin Babs Nijdam zelf uitlegt hoe je met duurzame evenementen kan besparen.

 

Vak-media

De deelnemende mediapartners - Eventbranche.nl, Congreswereld.nl, Eventplanner.be /.nl, Events.nl, QM, Meeting Magazine en GreaterVenues.com - vormen samen het hart van de Nederlandstalige vakpers op het gebied van zakelijk bijeenkomen. Om de 2 weken verschijnt op alle platforms gelijktijdig een artikel over een specifiek onderwerp. GMIC gelooft dat een mooiere, sterkere en duurzamere evenementen- en congresindustrie alleen tot stand komt door samenwerking.

 

"Wij zijn er trots op dat onze vakpers hier leidend is door het goede voorbeeld te geven", aldus Babs Nijdam. Ben je benieuwd wat de mediapartners daar zelf van vinden?

 

Sjoerd Weikamp, eventbranche.nl

"Duurzaamheid. Op de één of andere manier praten we er allemaal over, al jaren, maar het is nu toch echt een keer tijd om er ook echt iets mee te gaan doen. Want juist in de wereld van live communicatie en eventmarketing zijn prima oplossingen voorhanden om daar aan bij te dragen. Duurzaamheid kan en mag geen recessiegevoelig onderwerp worden. Sterker nog, duurzaam staat voor lange termijn. De lange termijn van onze aarde, onze energiebronnen, maar ook uw bedrijf. Daarom is het juist nu tijd voor duurzaamheid."

 

 

Nico Meyer, CongresWereld.nl

"Duurzaamheid (als onderdeel van MVO ondernemen) is zo langzamerhand een vaste waarde geworden bij het organiseren van congressen en meetings, vaak gedreven vanuit visie en beleid van organisaties. Organisatoren worstelen echter regelmatig met het effectief toepassen van MVO in hun events, omdat tijd, kennis en inzicht in beschikbare tools onvoldoende voorhanden zijn. Juist een organisatie als GMIC kan organisatoren (én toeleveranciers) veel toegevoegde waarde opleveren en daarom draagt CongresWereld ook graag haar steentje bij om GMIC Nederland en de daaraan verbonden kennis bij een zo groot mogelijk meeting publiek onder de aandacht te brengen."

 

 

Kevin Van der Straeten, eventplanner.be /.nl

"Als online tv-zender en vakblad zijn we in eerste instantie een commercieel bedrijf dat media maakt en advertenties verkoopt. Maar daarnaast hebben we ook een maatschappelijk doel: de evenementensector helpen professionaliseren. Daarvoor investeren we in boeiende eventplanner.tv afleveringen die kennis delen, maar bijvoorbeeld ook in onze barometer EventMonitor. Ook dit initiatief sluit hier perfect bij aan. We zetten er dan ook graag met de collega's van andere media onze schouders onder."

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Traveling Kitchen foodtruck catering
Traveling Kitchen foodtruck-catering voor al uw feesten!
Traveling Kitchen foodtruck catering|
17 May 2021

Op zoek naar een originele foodtruck?

Bij ons bent u op de juiste adres !

Met onze foodtrucks rijden wij heel België om ervoor te zorgen dat deze speciale dag helemaal naar uw wensen verloopt. 

Kies uw gewenste hapjes ,menu,desserts en drank en wij maken een vrijblijvende offerte voor U op. 

Lees meer

Like Reageer

Lees ook

eventplanner.net awards 2021! Are you ready?

eventplanner.net awards 2021! Are you ready?

SPRDLUX EVENTS 10 jaar #harderbetterfasterstronger

SPRDLUX EVENTS 10 jaar #harderbetterfasterstronger

De blinde vlek bij hybride events

De blinde vlek bij hybride events

Advertenties