Hoe duurzaam zijn meetings?

Hoe duurzaam zijn meetings?

Duurzaamheid is een 'hot topic'. De organisaties die zich er mee bezig houden zijn bijna niet meer te tellen. Ook de toeristische sector en de meetingindustrie maken zich hard voor een groenere toekomst.

 

Hieronder een overzicht van de actuele stand van zaken.

 

GMIC

Sinds september 2009 heeft de international Green Meetings Industry Council (GMIC) een Nederlandse afdeling, die zich inzet voor duurzame meetings en congressen . De leden zijn professionals uit de meeting industrie, zoals meeting planners, event organisatoren, congres centra, hotels en andere dienstverleners.

 

Groene hotels en locaties

Veel hotels en locaties hebben al het Green Key keurmerk, het belangrijkste eco-label voor accomodaties. Dit houdt in dat ze maatregelen hebben genomen op het gebied van scheiding en vermindering van afval, besparing van water en gebruik van groene stroom.

 

Duurzame Catering

Biologische geproduceerd voedsel geldt niet alleen als duurzaam maar is ook gewild vanwege de betere smaak en kwaliteit. Veel locaties en cateraars bieden biologische en fair trade producten aan. Om vervoersbewegingen te beperken kopen cateraars bij lokale producenten in en kiezen ze voor seizoen producten. In overleg met de meeting planner, worden samenstelling en hoeveelheden zorgvuldig afgestemd om verspilling te voorkomen.

 

Groen vervoer

Als klein compact land kennen wij relatief minder CO2 uitstoot veroorzaakt door binnenlands vervoer. Tussen de steden en binnen de congressteden kunnen deelnemers zich, dankzij een efficiënt openbaar vervoer, op gemakkelijke en milieuvriendelijke wijze verplaatsen. Veel treinen, trams, bussen en taxi's rijden op groene stroom, waterstof of biobrandstof.

 

Wat is volgens jou een volgende stap?

We zijn dus al aardig op weg naar duurzame meetings. Dat wil zeker niet zeggen dat we niet nog meer kunnen doen. Wat kan er volgens jou nog verbeterd worden en hoe?

 

Dit artikel maakt onderdeel uit van een uniek samenwerkingsproject tussen de vakmedia voor de congres- en evenementenbranche (Eventbranche, Congreswereld, eventplanner.nl /.be, Events, QM, Meeting Magazine en GreaterVenues). Iedere 2 weken verschijnt op al deze platformen een artikel over duurzaam organiseren, aangeleverd door de Nederlandse afdeling van de Green Meetings Industry Council (GMIC).

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Grunewald.bar
Feestelijke fotoshoot voor onze brochure met eindejaarspakketten
Grunewald.bar|03 October 2020

6 Maanden geleden hadden we ons nooit kunnen inbeelden dat we met Grunewald.bar een eindejaarsbrochure zouden uitbrengen met deze feestelijke inhoud.


Onze eventsector is enorm hard getroffen, ben dan ook blij dat we de weg van 'Apéro Skype pakketten' en nu de eindejaarspakketten zijn ingeslagen.

Lees meer

Like Reageer
Kevin V.
Leader |

Die foto's doen watertanden ;-)

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Nieuws

Vacatures