4 tips om duurzamer te reizen

4 tips om duurzamer te reizen

Op welke manier de deelnemers aan je meeting ook reizen, er is altijd CO2 uitstoot. Om klimaatvriendelijk te reizen geven we hieronder een aantal tips om je reis duurzamer te maken.

 

 

Bij meerdere opties om te reizen kies dan voor het vervoermiddel dat de laagste CO2-uitstoot veroorzaakt. De onderstaande grafiek laat zien dat auto's en treinen bijvoorbeeld minder broeikasgassen produceren dan een vliegtuig. Ben je dus niet afhankelijk van een vlucht, kies dan liever voor de (hoge snelheids) trein.

 

 

Boek een Green Seat

Vaak is het helaas niet mogelijk om CO2-uitstoot tijdens je reis helemaal te voorkomen. Kies ervoor deze uitstoot te compenseren door een Green Seat te boeken. De GreenSeat website geeft je een tool waarmee je de CO2 uitstoot en ook het geldbedrag dat nodig is om deze te compenseren, te berekenen. De opbrengst wordt ingezet om families in ontwikkelingslanden van duurzame energie te voorzien.

 

Pak een groene koffer

Je zou denken dat een paar gram meer of minder in je koffer niet zo'n groot verschil zal maken. Toch kunnen we met z'n allen een hele hoop CO2 uitstoot voorkomen als we overbodige spullen gewoon thuis laten. Elk grammetje dat we extra mee zeulen, vraagt meer brandstof van ons vervoermiddel en leidt dus tot meer CO2. Laat gewoon de spullen niet per se nodig hebt, thuis. Dan hoef je ook niet zo'n zware koffer te sjouwen.

 

Ontdek je bestemming

Investeer een beetje tijd om de duurzame vervoersmogelijkheden op je bestemming in kaart te brengen. Veel steden bieden nu elektrische of hybride auto's aan of taxi's die op biobrandstof rijden. Is het maar een kort stukje? Kijk dan of je ergens een fiets kan huren. Of nog beter: leer je bestemming beter kennen door een stuk te wandelen.

 

Wat is jouw tip?

Jij hebt vast ook een goed idee hoe je duurzaam kan reizen. Waarom deel je het niet met ons? We willen graag meer leren over duurzaam vervoer bij meetings en congressen.

 

Dit artikel maakt onderdeel uit van een uniek samenwerkingsproject tussen de vakmedia voor de congres- en evenementenbranche (Eventbranche.nl, Congreswereld.nl, eventplanner.nl /.be, Events.nl, QM, Meeting Magazine en GreaterVenues.com). Iedere 2 weken verschijnt op al deze platformen een artikel over duurzaam organiseren, aangeleverd door de Nederlandse afdeling van de Green Meetings Industry Council (GMIC).

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Vacatures