Drag Queen op jouw event?

Is een drag queen op jouw evenement een risico of een toegevoegde waarde? Kevin praat erover met de bekendste showqueen uit de Benelux, Zsa Zsa Lamore.

07-10-2013 -  by Kevin Van der Straeten

Reageer op deze tv aflevering

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Dieter  Merckx
Dieter Merckx
New|2019-03-02 - 19:16u

Beste,
In ben een beginnende dragqueen die zeer gefascineerd is door het werk en het graag doet. Ik zou hier graag in willen uitbreken, blijven leren en ja hier in willen uitbreken. Ik zou hier zeer graag mijn werk van willen maken, en vroeg me af of jullie hiernaar nog opzoek waren? Mijn drag naam is miss dina tiara en wordt 26jaar ik wil presenteren, entertainen, ja eigenlijk alles doen om de klant van dienst te kunnen zijn en hun een goede avond te geven.

Hopelijk tot hoors,

Mvg

Dieter Merckx

Transcript

Is een drag queen op jouw evenement een risico of een toegevoegde waarde? Ik praat erover met de bekendste showqueen uit de Benelux, Zsa Zsa Lamore.

 

Dag Zsa Zsa, welkom in onze studio.

 

We gaan het vandaag hebben over showqueens en evenementen. Ik zie jullie weleens op evenementen passeren, maar op bedrijfsevenementen eigenlijk niet zo vaak. Hoe komt dat denk je?

 

Uit persoonlijke ervaring moet ik er wel bij zeggen dat nog heel veel mensen nog de showqueens bekijken als van: "Oeh, gaat dat wel in goede aarde vallen? Is al ons personeel daar wel klaar voor?" Sommigen worden ook nog een klein beetje bekeken als arrogant of vulgair. Maar als men het kaf van het koren scheidt, u neemt een goede, dan kunt u er in het bedrijfsevenement eigenlijk wel iets prachtigs van maken.

 

Wat zouden jullie bijvoorbeeld op een evenement kunnen doen?

 

Wij worden dikwijls gevraagd om op de evenementen gewoon de ontvangst van de mensen te doen, in vol tenue, verdoken of niet verdoken. Ik vind dat verdokene een beetje plezanter. Dus de mensen komen gewoon aan, en dan ergens achter een deur staan wij dan ineens in vol ornaat, mensen schrikken zich helemaal dood. En er soms ook blij van brengt ze naar de tafel, en blablabla. Dan kan het ook zijn dat alleman gewoon binnenkomt, en in de avond is er een showgedeelte, dat wordt ook besproken met het bedrijf. Ik vraag dan meestal: "Hoe is het percentage dat er werkt? Wat is Belgisch, wat is er Nederlands, spreken ze Frans?", noem maar op. En dan wordt op basis daarvan een show samengesteld die voor iedereen een beetje gangbaar is.

 

En maak je dan ook dingen op maat, als een bedrijf zegt, "wij willen een sketch over ons bedrijf"?

 

Dat is twee keer gebeurd. Ik weet niet of ik merken mag noemen? Dat is één keer gebeurd voor Coca Cola, toen kregen we heel groot een soort fleeces, reclamedingen eigenlijk, en daar konden we dan kleren van maken.

 

Van die Coca Cola-spullen?

 

Ja, en voor Ice Tea is dat ook weleens gebeurd.

 

Oh, dat is wel leuk.

 

Ja, en dan mag je daar mee doen wat je wil.

 

Wat je daarstraks heel terecht aanhaalde, veel mensen hebben een soort vooroordeel van: "Oei, drag queen, showqueen, die hebben soms weleens een grote mond, wij nodigen hier onze beste klanten uit, en het laatste wat je dan wilt is dat de klant beledigd wordt. Hoe ga je daarmee om?

 

Dat wordt besproken. Dus als er mensen bij mij op de zaak komen, dan zeggen ze van: "Oh, kunnen we die misschien gebruiken voor in het bedrijf?" Nu, bij mij op de zaak, ik heb inderdaad een hele grote mond, en ik plak er echt geen blad voor, maar als een baas zegt: "Bij ons moet het niet zo grof" of "Bij ons moet je een beetje temperen", dan doen we dat gewoon. Ik bedoel, we hebben allemaal een opvoeding gehad, we kunnen ons aanpassen. Het toffe voor mij is, ik word eigenlijk wel geboekt voor mijn mond. Want ik mag overal vragen over stellen... en het liefst nog een paar directiesecretaresses er eens goed doorsleuren en...

 

Maar het is omdat je in die outfit bent, dat je ermee wegkomt.

 

Ja. dat is zo. Als ik daar gewoon in burgerkledij...dan komt het niet goed. Dan had ik al heel snel een pets tegen mijn kop gekregen denk ik. Maar met dit [wijst naar pruik] kom je met heel veel weg.

 

En als we naar de acts krijgen, wat moet ik me daarbij voorstellen, zijn dat stand-ups, nummers?

 

We doen gewoon de stand up comedy. ik doe ook heel veel komische nummers. En de andere dames ...ja, showkostuums en...

 

Je bent in een soort gezelschap?

 

Ja. Ik ben van Mask’ara in Borsbeek en ik heb mijn drie showqueens bij mij werken elk weekend, en geregeld zegt men, kom met drie, of met vier, dus..

 

Je zegt net ook, je hebt je eigen zaak, Mask’ara, jullie zijn al 11 jaar...?

 

11 jaar oud. In maart 2014 12 jaar.

 

En je trekt elke week volle zalen.

 

Ja.

 

Wat is daar het succes van?

 

Het succes van Mask’ara is, vind ik zelf, omdat ik het ook zelf gedaan heb, het is binnen een prachtige locatie, uniek in België.

 

Ja, ik ben het zelf gaan zien, het ziet er heel mooi uit.

 

De show is van hoogstaand niveau. Er is heel veel geduld besteed aan de kledij, de pluimen, noem maar op. Het is heel veel lachen. Het is een totaalconcept, als een show gedaan is, is er een mogelijkheid om te blijven hangen, je hoeft je niet meer ergens anders naartoe te verplaatsen, een discotheek of zo. Je kunt bij ons ook blijven dansen, De mensen hebben zoiets van: "Oh, je kunt de hele avond daar blijven, dat is goed". We hebben twee shows per jaar, dus het is niet zo als je komt dat je weer moet wachten tot volgend jaar. De mensen vragen dat ook expliciet: "Wanneer begint de volgende show? Dan boeken we al."

 

Volgend jaar in maart besta je 20 jaar.

 

Dan bestaat Zsa Zsa 20 jaar.

 

Ik zou zeggen, je ziet er nog uit als 20.

 

Ja, en ik was Davy Bamps tegen gekomen, en hij was van plan om eigenlijk eens een hele grote show te organiseren in Antwerpen. En hij zei: "Als ik het organiseer, dan moet het met u zijn." En ik zeg: "Ja, dat is goed". Dan zullen we gaan kijken naar de vakanties van '14, want ja, paasvakantie, krokus, dan is Antwerpen leeg. Dan gaan kijken naar Arenberg, dan gaat dat evenement door...

 

Dus je doet een grote show in Arenberg?

 

Ja, wat de vrije dagen zijn. En toen zijn we tot een samenwerking gekomen. En dan waren we eigenlijk aan het zoeken naar een thema, en ineens viel mijn euroen ik denk: "Ja, het eerste weekend van maart volgend jaar, dan ben ik 20 jaar bezig, dus 14 dagen later...dat gaat het spektakel van de eeuw worden, dat weet ik nu al.

 

Op een gegeven moment zeg je in het interview ook, dat er kwaliteit is, en dat er kwaliteitsverschillen zijn. Je ziet meteen aan jouw outfit, daar is aandacht aan besteed. Maar soms krijg je ook heel iets anders. Hoe weet je als bedrijf dat een showqueen wil boeken dat je te maken hebt met iemand die het vak kent?

 

Ja. Dus dit is een oproep aan heel België: als bedrijven iemand anders boeken en ze zijn niet zeker, ga gewoon effekes naar www.maskara.be, moet het iets zijn, vraag dan gewoon: "Wij hebben bij die of die geboekt, hoe is dat, valt dat mee?"

 

Of misschien nog voordat ze boeken.

 

Ik kan dan zeggen: ik zou het doen of ik zou het niet doen. Ik ken ze bijna allemaal, ik weet ook op wat voor manier show dat ze brengen, en ik ga geen namen noemen, er zijn er ook een paar bij van, doe het een beetje rustig met de alcohol, want op het einde van de avond ....

 

Ja, want dat is dan niks niet meer. En ik blijf erbij, ik geef altijd aan: "We zijn geboekt, we worden hier betaald, we doen gewoon ons ding tot op het einde van de avond. Het moet af zijn, punt uit.

 

Ik denk dat een mooie tip is om mee af te sluiten, super bedankt voor je komst naar de studio.

 

Graag gedaan.

 

En u beste kijker, bedankt voor het kijken en alweer tot volgende week.

Nieuwsbrief

Advertenties