Tomorrowland 2018 in cijfers

Tomorrowland 2018 in cijfers

Tomorrowland telt volop af naar de start van haar 14de editie. In totaal palmen 400.000 bezoekers verspreid over twee weekends De Schorre in Boom in, en ook deze keer doet de organisatie er alles aan om al die monden stuk voor stuk te doen opvallen. Een blik op de eerste cijfers doet de verwachtingen enkel groeien.

 

In de twee laatste weekends van juli zorgen meer dan 1.000 dj's straks voor 104.000 minuten of 72 dagen aan muziek. Nieuw is dat niet, indrukwekkend des te meer. Wél nieuw is het Atmosphere-podium, het zeventiende in totaal. Die volledig overdekte dancehall wordt overeind gehouden door een op maat gemaakte kraanarm en lijkt zo te zweven. De binnenkant is volledig bedekt door een videomuur die 120.000 leds telt en heeft ook een geluidsinstallatie die 360 graden rond de tent staat. Het imposante hoofdpodium blijft zoals ieder jaar staatsgeheim tot de start van het eerste feestweekend.

 

 

Tien torens van Pisa

Ook qua eten en drinken mikt Tomorrowland weer op het allerhoogste. De restaurants op de weide beloven dit jaar iedere dag vol te zitten: chefs als Nick Bril, Roger van Damme en Ken Verschueren rekenen op 2.500 couverts per weekend. En ook de snackkramen rekenen op véél volk. Als je alle pizza’s op Tomorrowland dit jaar op elkaar legt, zijn die even hoog als tien torens van Pisa. En om de drinktenten te bemannen, staat een ploeg klaar die even groot is als negentig voetbalelftallen.

 

Veel volk, veel muziek, veel show. En Tomorrowland denkt ook weer aan haar eigen goede doel, de Love Tomorrow Foundation. Vorig jaar werd met de overgebleven drankjetons 320.000 euro ingezameld voor een muziekschool in Nepal. De organisatie hoopt dit jaar minstens even goed te doen. Tomorrowland 2018 in cijfers:

 

 

Infrastructuur

 • 240 vliegtuigen vervoeren festivalgangers vanuit 83 luchthavens
 • 1.200 toiletten
 • 38 kilometer hekwerk

 

Food

 • 990 barmannen en -vrouwen
 • 2 miljoen ijsblokjes
 • 2 miljoen pintjes
 • 920.000 maaltijden

 

Camping DreamVille

 • 76.000 kampeerders
 • 128 voetbalvelden groot (641.000 vierkante meter)
 • 12 hectare gras wordt iedere dag gemaaid
 • 18.000 slaapzakken voorzien

Bron: GVA 30/06 via License2publish - Foto Tomorrowland

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Ibis Styles Zeebrugge
Boek uw veilig vergadermoment of seminarie bij ibis Styles Zeebrugge!
Ibis Styles Zeebrugge|
12 April 2021

Ibis Styles Zeebrugge biedt bedrijven een veilig alternatief waar vergaderingen en seminaries kunnen plaatsvinden in bedrijfsbubbels tot 35 personen. Omdat wij ons strikt aan de richtlijnen houden hebben wij de ruimtes aangepast en de hygiënische maatregelen bijgewerkt. Denk bijvoorbeeld aan alcoholgel dispensers, gemarkeerde looproutes, voldoende schoonmaak momenten in de openbare ruimtes en voldoende afstand. Kortom, bij ons zit iedereen veilig! 😷

 

De ruime en moderne vergaderzalen ...

Lees meer

Like Reageer

Lees ook

INKART zet in op de zomer!

INKART zet in op de zomer!

Vitaliteit in deze tijd! Hoe dan?

Vitaliteit in deze tijd! Hoe dan?

Horeca apparatuur verhuurbedrijf Servé onder de virtuele hamer

Horeca apparatuur verhuurbedrijf Servé onder de virtuele hamer

Advertenties