Audiovisueel materiaal: huren of kopen?

Audiovisueel materiaal: huren of kopen?

"Als je je deze vraag in alle ernst stelt, dan verander je beter van verhuurbedrijf. Het is namelijk de taak van een verhuur­bedrijf om meerwaarde te creëren en iets aan te bieden dat het product op zich overstijgt. Dit is uiteraard ook zo voor de verhuur van audiovisueel materiaal", vindt Wouter van Beirendonck van Novid.

 

Er zijn meerdere redenen om beeldschermen te huren in plaats van ze aan te kopen. "Eerst en vooral is het voor een verhuurbedrijf van audiovisueel materiaal belangrijk om te investeren in professionele en duurzame uitrusting. Het is immers onze core-business. Hierdoor ligt de kwaliteit van het materiaal, en dus ook de impact, veel hoger dan wanneer je dit zelf aangeschaft voor minder frequent gebruik."

 

Ten tweede, is er de onoverkomelijke component prijs. "Een serieuze verhuurfirma biedt prijzen aan die voor een klant veel interessanter zijn dan de aanschaf van eigen materiaal. Audiovisueel materiaal is duur in aankoop en weegt meer op het budget dan de huur van hetzelfde materiaal."

 

Bovendien komt er naast de aanschaf ook heel wat logistiek en onderhoud bij kijken. Audiovisueel materiaal wordt voor meerdere doeleinden ingezet (beurzen, events, vitrines, ...) en dat brengt logischerwijs verplaatsingen met zich mee. Hier zijn vaak risico's aan verbonden die door een verhuurmaatschappij weggenomen kunnen worden omdat zij het vervoer en de bijhorende risico's voor hun rekening nemen.

 

"Tot slot wordt audiovisueel materiaal ingezet om impact te creëren. Dit kan enkel gerealiseerd worden door dynamiek en variatie. Wat beweegt, wordt gezien. Dit mantra geldt niet alleen voor wat er op de schermen getoond wordt, maar ook voor de schermen zelf. Als je op je beursstand elk jaar dezelfde schermen, dezelfde opstelling zou gebruiken, zal je stand  écht een pak minder opvallen. Het is dus belangrijk dynamisch te zijn en het juiste materiaal op de juiste manier in te zetten. Een professionele partner die met je meedenkt en je kan bijstaan met advies en inzichten is daarbij geen overbodige luxe."

 

Huren van audiovisueel materiaal biedt dus heel wat voordelen die de aankoop ervan overstijgen. "En dat is ook zo voor de nieuwste event innovatie van Novid, de LT Series: de beste ledwall die naadloos aansluit op diverse aluminium frames." Novid is overigens een onafhankelijke partner, ongebonden aan specifieke merken. Daardoor kan je steeds  rekenen op het beste advies. Voor standhouders zijn er ook lange termijn huurmogelijkheden of aankoopopties in combinatie met extra huur voor drukke periodes.

www.novid.be
Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

XMAS-teambuilding was nog nooit zó tof: online, fysiek én hybride!

XMAS-teambuilding was nog nooit zó tof: online, fysiek én hybride!

Mondmaskerplicht zorgt voor groeiend vertrouwen bij concertbezoekers

Mondmaskerplicht zorgt voor groeiend vertrouwen bij concertbezoekers

Ijzersterk marketingplan nodig? Download nu onze nieuwe mediakit 2022

Ijzersterk marketingplan nodig? Download nu onze nieuwe mediakit 2022

Advertenties