6 tips voor drones op je event

6 tips voor drones op je event

Spectaculaire luchtbeelden die de reportage van je evenement compleet maken. Tegenwoordig is dat kinderspel, dankzij de drone. Deze kleine handige onbemande quadrocopter vliegt zacht snorrend over je publiek. Resultaat: unieke luchtbeelden van je beurs, event, congres of teambuilding.

 

En om het beste uit je drone te halen, houd je best rekening met de volgende 6 tips:

 

 

1.Maak een script

Welke beelden verwacht je? En welke shots mogen zeker niet ontbreken? Spreek op voorhand goed af met de drone-piloot welke filmpjes en foto's hij zeker moet maken. Schrijf een script uit. Dat is de beste briefing die je kan geven.  

 

 

2. Vraag referenties

De drone-bedrijfjes schieten als paddenstoelen uit de grond. Maar de kwaliteit van het werk en het beeldmateriaal durft al eens te verschillen van bedrijf tot bedrijf. Informeer je daarom goed over de leverancier die je wil inzetten. Vraag referenties en voorbeelden van vorig werk.  

 

 

3. Let op: drones kunnen storen

Drones maken een brommend geluid en veroorzaken een windvlaag. Houd daar rekening mee. Beelden schieten van een boeiende spreker in actie met een drone is dus geen goed idee. Zoek daar alternatieven.   

 

 

4. Safety first

Drones zijn niet zonder gevaar. Zeker als er veel mensen in de buurt zijn. Bespreek de mogelijke risico's met de drone-operator. Zorg dat hij de ruimte waar hij moet vliegen, kent. Breng hem op de hoogte van mogelijke obstakels. En van antennes of andere objecten die eventueel interferentie veroorzaken. Volgt hij de drone of bedient hij hem van op een vaste positie achter een beeldscherm? Dring er op aan dat de piloot voortdurend oogcontact houdt met zijn quadrocopter.  

 

 

5. Vraag toestemming om te filmen

Wil je de drone inzetten op een specifieke locatie (beurshal, festivaloptreden, ...), zorg dan in eerste instantie voor een akkoord van de locatie. En spreek goed af wat en waar mag worden gefilmd.  

 

 

6. Houd rekening met de wetgeving

Klachten over het gebruik van drones hebben vaak te maken met privacy of verstoring van het luchtruim. In vele Europese landen bestaat er al een wet- en regelgeving die die zaken regelt. In de wetgeving wordt meestal onderscheid gemaakt tussen particulier en professioneel gebruik.  

 

 

Lees meer:

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Spreeuw Cor
Spreeuw Cor
New|2017-11-13 - 12:49u

In Nederland is het in een aantal regio's verboden door de Overheid, om met drones te vliegen.
Er kan ook geen ontheffing voor worden aangevraagd.
Dat mis ik in de tips en daardoor zijn deze 6 tips enigszins misleidend.

Lees ook

Top event & wedding influencers om te volgen op Instagram

Top event & wedding influencers om te volgen op Instagram

Organiseer je volgende meeting in deze toplocatie in Oostende

Organiseer je volgende meeting in deze toplocatie in Oostende

Bouw 'The Jeroen Pit House' met steun van de ISE-community

Bouw 'The Jeroen Pit House' met steun van de ISE-community

Advertenties