TOP 7 eigenschappen van een geweldige eventmanager

TOP 7 eigenschappen van een geweldige eventmanager

Wat heb je nodig om een goede eventmanager te zijn? Je zou denken dat tegenwoordig met de overdaad aan eventsoftware die je helpt met de planning, management en marketing en die ervoor zorgt dat je event soepel verloopt, het makkelijk is geworden om een goede eventplanner te zijn. Wel, dan heb je het mis.

 

Hoe geavanceerd nieuwe technologieën ook worden, ze kunnen nooit datgene vervangen dat een geweldige eventmanager onderscheidt: zijn persoonlijke kwaliteiten. Hier volgt een lijst met de belangrijkste eigenschappen die een geweldige eventmanager onderscheiden van een goede.

 

 

1. Passie  

Dit is zeker weten nummer één van mijn lijst. Een event organiseren en runnen vraagt ontzettend veel van je. Het is vermoeiend en vaak stressvol werk. Wil je er goed in zijn, dan moet je ervan houden. Anders is het onmogelijk om het harde werk en de zenuwslopende werkdagen zo lang vol te houden. Maar er is niets dat een echt goede eventmanager zo'n voldoening geeft als zien dat het event uiteindelijk een succes is geworden.

 

 

2. Creativiteit  

Out-of-the-box denken is een onmisbare eigenschap voor een geweldige event manager. Ieder nieuw evenement is als een pasgeboren baby: het vereist speciale aandacht en een persoonlijke aanpak. En net zoals ieder kind, is ieder event verschillend. Daarvoor moet je innovatief zijn in ieder aspect en detail van je eventmanagementfunctie: van het gebruiken van de nieuwste marketingtools tot het herontwerpen van je registratieformulier. Voor een geweldige eventmanager is het nooit voldoende om het net zo te doen als vorige keer, en geeft het geen voldoening om de concurrentie na te apen. Hij durft anders te zijn, wil graag indruk maken en is de echte beïnvloeder in de sector.

 

 

3. Sociale vaardigheden 

Een vlotte babbel is één van de sleutels tot een goed werkend evenement. Een eventmanager dient te communiceren met allerlei soorten mensen van allerlei rangen en standen: van ambtenaren en hooggeplaatste functionarissen tot deeltijdpersoneel en freelancers. En je moet met ze allemaal kunnen opschieten om het succes van je event te garanderen. Er zullen een hoop mensen zijn die je niet mag of die je zelfs het bloed onder de nagels vandaan halen, maar als je werkelijk een goede eventmanager bent, dan zul je je nooit opwinden of onbeschoft gedragen. Daarvoor dien je niet alleen tactvol te zijn, maar moet je ook met je beide benen op de grond staan en zelfverzekerd overkomen.      

 

 

4. Goede organisatorische vaardigheden  

Om een event te organiseren, moet je bijzonder georganiseerd zijn en bovendien in staat zijn om prioriteiten te stellen en te multitasken. Iedere bruid zal het je zeggen, als je me niet gelooft (het is maar goed dat de meeste vrouwen natuurlijke multitaskers zijn). De eventmanager moet een aantal verantwoordelijkheden coordineren en veel mensen tegelijkertijd aansturen. En zelfs de beste planning- of managementsoftware kan het niet rechtzetten wanneer een eventplanner geen organisatorische vaardigheden heeft. Het zou ze alleen kunnen ondersteunen, dat is alles.      

 

 

5. Teamgevoel  

Oké; als je een huwelijksplanner bent of een ander kleinschalig event organiseert, heb je geen teamgevoel nodig. Maar een internationaal event of een evenement van formaat organiseren is onmogelijk zonder een team bestaande uit teamspelers. Alleen teamspelers kunnen functioneren als een geöliede machine. De echt goede event manager zal de aandrijving en motorolie van die machine vormen.      

 

 

6. Flexibiliteit  

Als er één ding constant is aan het organiseren van een event, dan is het dat niets constant is. Alles beweegt en veranderd zó snel dat je erg flexibel en aanpassend moet zijn om bij te houden. De eventmanagers met een snelle geest en een vermogen om beslissingen te nemen, zijn de echte leiders van de sector. Altijd een plan B, C en de rest van het alfabet te hebben, als dat nodig is.      

 

 

7. Nooit in paniek raken  

Een geweldige eventmanager moet ook een optimist zijn die nooit in paniek raakt. Er zullen altijd 'brandjes geblust moeten worden', en er zijn zelfs dingen die je niet kunt beheersen of veranderen, zoals: een keynote speaker die zijn vliegtuig mist en niet komt opdagen, humeurige gasten die zeiken over de menukaart of vrijwilligers die tijdens het evenement plotsklaps verdwijnen (omdat ze als moslims hun middaggebed moesten doen). Dit is mij allemaal in werkelijkheid overkomen. Dus wil je echt één van de beteren zijn in dit werk, volg dan dat advies: plan voor het beste, maar wees klaar voor het ergste en verwacht verrast te worden.  

 

Gepassioneerd, creatief, tactvol, georganiseerd, flexibel en nooit in paniek rakend, klinkt allemaal een beetje gek, nietwaar? Dat is waarschijnlijk ook zo. En waarschijnlijk móet je wel een beetje gek zijn om echt goed te zijn in dit werk. Maar worden niet alle mensen op een bepaald punt in hun leven gek genoemd? Dus voel je niet beledigd als een concurrent je gek noemt. Het zou maar net kunnen zijn dat jij juist de geweldige event manager bent en dat hij slechts een goede eventmanager is.  

 

Wat zou jij toevoegen aan de lijst met eigenschappen die een geweldige eventmanager maken? Reageer in een reactie onder dit artikel.

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Evy Vervaet
New|2018-02-25 - 21:43u

Bezig aan opleiding event planner
interesse in opmaak boekje wedingplanner...

Evy Vervaet
New|2018-02-25 - 22:02u

Innovatief tewerk gaan en Kevin s boek lezen !!!!!! Daarmee zou ik graag eens samenwerken.... in je dromen geloven...soms komen ze uit ????

Kevin Van der Straeten [eventplanner.net]
Leader|2018-02-26 - 06:51u

Dag Evy,

Leuk dat je mijn boek aanbeveelt! Dank je.

Kevin

Quinten Blokpoel
New|2018-07-24 - 09:25u

Bezig aan de opleiding eventmanager

Nico van de Waal
New|2018-08-24 - 06:50u

Het organiseren van vaarvakanties voor mensen met een beperking.

eventplanner.be /.nl
Ontvang een persoonlijke video van jouw favoriete artiest en steun de eventsector!
eventplanner.be /.nl|27 May 2020

Hoe kun jij helpen? Deel de campagnewebsite https://www.eventplanner.be/artistsforevents/ (BE) of https://www.eventplanner.nl/artistsforevents/ en tag de Belgische én Nederlandse artiesten die volgens jou absoluut nog mee moeten doen. #artistsforevents #samensterk


Meer background over de actie lees je hier:

https://www.eventplanner.be/nieuws/10016_bekende-artiesten-helpen-de-eventsector-met-artists-for-events.html

Placeholder image
Like Comment

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Vacatures