Locatietour: Backstage bij AED Studios

advertentie

Vandaag gaan we op locatiebezoek bij de AED Studios in Lint. De studio's ondergingen de laatste jaren een ware metamorfose en zijn meer dan ooit de place-to-be voor entertainment en events.

www.aedstudios.com
13-02-2017 -  by Kevin Van der Straeten

Reageer op deze tv aflevering

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Transcript

Vandaag gaan we op locatiebezoek bij de AED Studios in Lint. De tv-studio’s ondergingen de laatste jaren een ware metamorfose en zijn, meer dan ooit, de place-to-be voor entertainment en events.

 

Filip, ik val meteen met de deur in huis: waarom AED Studios als locatie voor een evenement?

 

Wel, de afgelopen 3 jaar is de site helemaal klaargemaakt, om de meest ambitieuze entertainmentprojecten hier te ontvangen. Niet alleen voor film en televisie, waarvoor we bekend staan, maar zeker en vast ook voor corporate events, grote bedrijfsfeesten, shows, productlanceringen en teambuildings, meetings, noem maar op.

 

En wat zijn dan de troeven van de studio's als locatie?

 

We liggen behoorlijk geografisch centraal, maar zonder de drukte en de stress en de mobiliteitsproblemen van de grootsteden. We liggen langs de drukste spoorlijn, Antwerpen-Brussel, langs de fietsostrade en uiteraard, voor wie met de wagen komt, zijn er 1000 parkeerplaatsen.

 

Studio 12, wellicht één van de meest bijzondere studio’s die jullie hebben?

 

Deze studio is inderdaad absoluut uniek. Eerst en vooral het grondoppervlak: 80 bij 40 meter. Maar vooral ook de vrije hoogte van 22 meter. We hebben daar een zwembad in, een blackpool, van 25 op 35 meter. Vier meter diep en water: 3,3 miljoen liter, verwarmbaar tot 31 graden. Ideaal voor onderwateropname, maar zeker en vast ook voor een absoluut exclusieve event setting, kan je in deze studio absoluut je creatieve ei kwijt.

 

Laat ons misschien eens naar een fragment zien van hoe het er hier uitziet als er effectief een evenement aan de gang is.

 

Zeker en vast de moeite: dineren langs het water en spektakel op het water.

 

We zijn aangekomen in studio 7, één van de 9 blackboxes van AED Studios. Waarom een blackbox?

 

Wel, een blackbox heeft het voordeel, dat je de meest ambitieuze, creatieve projecten kan realiseren. Alles is facilitair aanwezig, maar voor de rest start je van een volledig lege doos. We hebben hier in Studio 7 80 m op 30 en 16 m vrije hoogte. Dus je kan hier echt al wel een gigantische set opbouwen.

 

We zijn in de cinema beland, wellicht de meest intieme plek van de AED Studios. Wat zijn hier de mogelijkheden?

 

Deze ruimte wordt deeltijds gebruikt voor het color graden van langspeelfilms en series. Maar bedrijven kunnen deze ruimte ook afhuren voor als de bedrijfspresentatie, of voorstelling, net dat ietsje exclusiever of meer mag zijn. We hebben 37 high-end luxueuze lederen fauteuils, we hebben een 4K-projector, we hebben fantastisch geluid. Dus als je een persconferentie, een bedrijfsvoorstelling of een meeting echt high-end wil houden, dan is dit de ideale locatie.

 

AED Studios is niet alleen een plek voor grootse evenementen, maar ook voor congressen.

 

Ja, we zijn hier in Studio 8, dat is ons auditorium. Vast ingericht met 460 zitplaatsen, uitbreidbaar tot 2000. 2 Barco-projectoren, zodanig dat je ook Nederlandse en Franstalige groepen apart kan zetten. Dus elke academische zitting kan hier plaatsvinden.

 

Studio 16: duidelijk een disco-thema.

 

Studio 16 is onze kant-en-klare feestzaal tot 1500 personen. Alles is aanwezig. Een professionele licht- en geluidsset, podium, videoprojectie, een apart VIP-gedeelte in de vorm van een Skybox, bars en een apart receptiegedeelte met een reveal-curtain. Eigenlijk min of meer kant-en-klaar. Laat de DJ maar komen, laat de groep maar komen en we kunnen eraan beginnen. We hebben ervoor gekozen om te investeren in event-meubilair, zodanig dat we extra transporten zoveel mogelijk vermijden. En op die manier wordt je event ook groener.

 

Hans, jij bent er ondertussen komen bij zitten. Jij bent van Studio 6 Event Catering. Jullie zijn de geprefereerde cateraar, die vast op de site zit.

 

Ja, dat klopt. Wij verzorgen in Studio 6 alle soorten evenementen. In alle soorten: zittende diners, walking diners, buffetten, crew catering; alles wat mogelijk is binnen onze studio.

 

Maar ook buiten jullie studio, in andere studio’s op de site, kunnen jullie ook catering voorzien?

 

Zonder probleem kunnen wij daar ook zowel crew catering, als bedrijfsfeesten, als grote happenings en evenementen organiseren. Het is een misvatting dat je enkel voor hele grote events bij AED terecht kan. We hebben ook een aantal kleinere ruimtes. Voor meetings, vergaderingen, trainings en dergelijke.

 

Filip, we zijn ondertussen in Studio 3 beland.

 

Studio 3 is onze event- en concertzaal. Perfecte licht- en klankbeleving. 550 m², voor groepen tot 500 personen. Zeer multifunctioneel. Je kan hier ook een zittend diner, modeshow, feest... alles kan.

 

Onder het motto "save the best for last": de Barco Virtual World.

 

Dit is allicht de meest speciale studio, hier bij AED Studios: de Barco Virtual World. 360° projectie. Het is de voorloper van de Barco Escape Cinema in 270. Dit was de voorloper. 100 lopende meter op 6 meter hoog, dus 600 m² haarscherpe beeldkwaliteit. Tien cinemaprojectoren. Hier kan je absoluut je content-ei helemaal in kwijt.

 

Filip, we hebben fantastisch mooie eventstudio’s gezien. Ik ben in ieder geval geïnspireerd geraakt door jullie locatie. Bedankt voor de rondleiding.

 

Bedankt voor het bezoek en altijd welkom.

Nieuwsbrief

Advertenties