Trends op trouwfeesten

Wat zijn de nieuwste trends als het aankomt op het organiseren van trouwfeesten? En hoe zorg je dat het volledige plaatje klopt met de aankleding?

 

Lees meer over het organiseren van een feest of evenement in het boek EVENTS.

Kevin Van der Straeten
Reageer op deze tv aflevering

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Ook beschikbaar als podcast:

Ook via podcast:

Listen on Google PodcastsListen on Apple PodcastsListen on Shopify

Transcript

Wat zijn de nieuwste trends als het aankomt op het organiseren van trouwfeesten? En hoe zorg je dat het volledige plaatje klopt met de aankleding?

 

Sara, Valerie, welkom terug in onze studio.  

 

En dank u. 

 

De derde aflevering ondertussen over alles dat met trouwen te maken heeft (zie ook 'waarom een weddingplanner' en 'ceremonie en etiquette op trouwfeest'). Vandaag gaan we dieper in op alles wat met styling en met trends te maken heeft. Laten we misschien even beginnen met die trends, want daar ben ik het meeste nieuwsgierig naar. Wat zijn de nieuwste trends als het aankomt op trouwen en trouwfeesten? 

 

Ja, wij merken bij veel klanten tegenwoordig dat ze ook heel graag trouwen op een warme plek. Dat ze meer kiezen vaak voor het buitenland. Er zullen er altijd wat in België blijven, hè? Maar we merken de laatste tijd wel vrij veel die toch naar ons komen en vragen voor een conceptuitwerking. Een soort locatiezoektocht in het buitenland eigenlijk. Frankrijk, Barcelona...  

 

En zie je dan ook dat de groepen kleiner worden, of nemen ze gewoon iedereen mee? Nee, die worden kleiner inderdaad. 

 

Ze houden hier dan het wettelijk huwelijk met nadien een feestje of zo voor al hun vrienden en kennissen. En een groter feest, maar kleiner... Niet de hele dag, zal ik maar zeggen, en dan nadien voor de ceremonie en petit comité naar het buitenland toe. 

 

En zijn er nog zo van die trends? Vintage is ontzettend populair de laatste tijd. Als stijl dan echt van uitvoering?  

 

Als thema, design... En dat trekken ze door, dat is niet alleen de aankleding. De kledij wordt daarop afgestemd, de locatie wordt daarop afgestemd, het meubilair... We gaan dan bijvoorbeeld in plaats van met stoelen met strobalen werken. 

 

Dat is inderdaad echt vintage.  

 

Ja, dat gaat ontzettend breed. Zodat je echt van de eerste tot de laatste minuut dat vintagegevoel hebt. 

 

En is het specifiek dat vintagegevoel of zijn het thema's in het algemeen die meer en meer naar voren komen? 

 

Ja dat wel, wij proberen dat ook een beetje aan te raden, maar we merken ook dat dat beter werkt, die thema's. 

 

Waarom?  

 

Ja, dan heb je meteen een rode draad door het hele feest. En dat start vanaf de Save the Date-uitnodiging, totdat ze op het feest toekomen. Dan is er een bepaalde kleur die zo meespeelt en mensen voelen dat wel. Dat loopt wel handig. Ook in het proces voor het bruidspaar om dingen te kiezen werkt dat gewoon goed. Eens dat zij kiezen voor wit en goud bijvoorbeeld, of voor de golden touch, of er zijn zoveel van die verschillende dingen, dan kunnen zij heel gericht gaan kiezen tussen welk theelichtje zij willen of welke bloemen zij willen of welk gastenboek zij willen. Dat loopt gewoon sneller en het is ook leuk voor de gasten. De details zijn eigenlijk superbelangrijk om een feest te maken. 

 

Als je zo zegt, bijvoorbeeld 'a touch of gold' of dat soort dingen. Vaak zie je dan ook dat dat doorgetrokken wordt in de dresscode voor de gasten... 

 

Ja, de dresscode is heel belangrijk. Zeker als het om een kleur gaat, want daar moeten mensen vaak nog iets voor gaan halen natuurlijk. Maar ook gewoon om de stijl van een feest aan te geven. De dresscode avondkledij of stadskledij is een groot verschil voor de gasten. Moeten zij een smoking gaan huren, of niet? Kunnen zij gewoon een kostuum aandoen? Is het heel casual? Dat bepaalt meer ook een beetje de sfeer van het feest. 

 

En wat met trends zoals tegenwoordig: iedereen zit op Facebook, iedereen zit op Instagram. Je hebt die sociale media die beginnen te spelen. Hoe zie je dat verweven raken met een trouwfeest? 

 

Ja, dat merken wij wel, dat grote verschil. Vooral bij Pinterest, dat is voor ons ook heel goed. Want vaak hebben mensen een moodboard op Pinterest. 

 

Op voorhand al van wat zij willen? 

 

En dan komen zij en laten zij dat zien en dan moeten ze eigenlijk al niet meer spreken want dan weten wij perfect hoe dat er moet gaan uitzien. Belangrijk voor die Pinterest boards is wel: overload kills. Er zijn mensen die pinnen en die blijven pinnen, en dan krijgen wij een Pinterest met 500 foto's erop.En dan zie je door het bos de bomen niet meer. Dus dan raden wij wel aan onze bruidjes aan: splits dat op. Maak een bord met decoratie, maak een bord met kledij, maak een bord met ceremonie, zodat we als we met een item bezig zijn, we het juiste bord erbij kunnen nemen. 

 

En de gasten zelf? Zie je dat ook terugkomen dat bruiden en bruidegoms het belangrijk vinden om social media op hun evenement zelf te gaan integreren? Dat gasten bijvoorbeeld direct dingen kunnen sharen?  

 

Ja, dat is wel. Er zijn ook bepaalde apps tegenwoordig. Er is bijvoorbeeld de Wedding Party App en dat is inderdaad zoiets. Alle gasten krijgen binnen die app dan een bepaalde inlogcode. En dan komen al die foto's meteen aan alle gasten gecentreerd binnen dat bepaalde app... 

 

Eigenlijk wat we vroeger deden met de wegwerpcamera's op de tafels zetten geef je nu iedereen een code en krijgen ze alle foto's binnen? 

 

Die wegwerpcameraatjes worden trouwens nog steeds gebruikt. Dat is dan weer bij het vintage-thema. 

 

Daar past het dan wel natuurlijk.  

 

Absoluut, het nadeel daar is natuurlijk dat je de kwaliteit van de foto's niet op voorhand kan controleren, dus je moet ze allemaal laten ontwikkelen. En heel vaak zijn ze dan overbelicht of bewogen of onscherp. Daar scheelt altijd wel iets mee, dus als je dan alles kan verzamelen onder die app of onder een bepaalde hashtag, dat maakt het veel makkelijker om de kwaliteit te controleren. 

 

Misschien om af te sluiten: een vraag die al de hele tijd in mijn hoofd speelt. Je hebt TV-programma's zoals Helse Bruiden. Komen jullie dat vaak tegen? Zeer veeleisende bruiden? 

 

Over het algemeen valt het eigenlijk goed mee. Wij zien die programma's dan ook zelf en dan denken wij: "dat is wel voor TV". Ik denk dat dat vaak ook wat overdreven wordt. Iedereen, elke bruid zal op een bepaald moment wel eens een paniekaanval krijgen of een beetje een stressmoment krijgen, maar als dat vanaf het begin goed geregeld wordt, en wij zijn ook van die mensen die zorgen dat alles echt op tijd klaar is, dan bespaar je eigenlijk heel veel energie en dan kan je gewoon veel meer genieten. 

 

Oké, ik denk dat dat nog altijd het belangrijkst is: genieten van je eigen bruiloft.  

 

Ja tuurlijk, dat is waar, dat is echt waar. 

 

Sara, Valerie, bedankt alweer voor jullie komst naar de studio.  

 

Graag gedaan. 

 

En u beste kijker: bedankt voor het kijken en alweer tot volgende week!

Advertenties