De social media event video creator

De social media event video creator

Organiseer je vaak events voor dezelfde doelgroep, dan heb je wellicht al een grote community opgebouwd. Maar organiseer je wat minder vaak events, dan vraagt het wat werk om je community wakker te maken en de social media promotie snel op de rails te krijgen.

 

Video content is dan ook de manier om je community snel te activeren. Je laat hen meedenken, meevoelen en meeleven in je verhaal. Zo worden volgers uit je community je ambassadeurs. Een goed contentplan is dan onontbeerlijk, want om de vanzelfsprekende posts over je event te overstijgen heb je goede videoconcepten nodig. En misschien een andere kijk op je event? 

 

Tijdens Festivak 2018 op 7 & 8 november in de Nekkerhal Mechelen vertelt Sylvie Vanrenterghem alles over het effectief inzetten van video rondom events. Sylvie organiseert al een hele tijd events in het ruime culturele veld en stond ook aan de wieg van enkele artistieke vzw's. Daarbij experimenteert ze voortdurend met verschillende social media formats om te flirten met communities die nog niet werden verleid. Hiernaast doceert ze o.a. eventmarketing en concertmanagement in de opleiding eventmanagement van VIVES Hogeschool. Samen met Kaija Meriläinen en Minna Fred van de Laurea University of Applied Science in Finland, verdiepte ze zich in wat service design voor evenementen kan betekenen. Ten slotte is ze ook business coach aan de VIVES hogeschool in de ruimste zin van het woord: studenten die een film willen maken, een boek willen publiceren, evenementen willen organiseren... geeft ze een of meerdere zetten in de goede richting. 

 

Bezoek haar lezing tijdens Festivak en leer hoe je een event brand vorm kan geven in video content. Welke verhalen ga je vertellen? Heel wat events hebben de vanzelfsprekende 'aftermovie' die vaak wordt opgerakeld als promotie voor de volgende editie, maar hoe bereik je het volgende niveau in video content? 

 

In de sessie van Sylvie ontdek je aan de hand van de case 'Radio United' op Dour Festival hoe je snel weer de aandacht grijpt van je community met sterke video content en hoe je hen opnieuw kan inzetten om je verhaal verder te vertellen. Je staat stil bij je eigen journalistieke reflex om als reporter het verhaal van je event te vertellen. Misschien ga je nog een stap verder en maak je je eigen event-fictie?

 

Kortom, je wordt een reporter, een filmmaker en een social media event video creator!

 

Kijk voor gratis ticket op:

www.festivak.be
Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

eventplanner.net
eventplanner.live gemist? Herbekijk nu
eventplanner.net|
12 April 2021

Heb je onze allereerste Partner en Developer Conference gemist? Geen paniek! Je kunt de video van het evenement hier herbekijken:

https://www.eventplanner.net/live/

Lees meer

Like Reageer

Lees ook

Groot scherm huren voor EK 2021? Het is nu of nooit!

Groot scherm huren voor EK 2021? Het is nu of nooit!

INKART zet in op de zomer!

INKART zet in op de zomer!

Fonkelnieuwe MICE brochure voor het Domein van de Grotten van Han

Fonkelnieuwe MICE brochure voor het Domein van de Grotten van Han

Advertenties