Studio 100 vind geen geschikte evenementenlocatie... laat peperdure zaal bouwen

Studio 100 vind geen geschikte evenementenlocatie... laat peperdure zaal bouwen

Fernand Huts en zijn logistiek bedrijf Katoen Natie zullen in Beveren een grote theaterzaal uit de grond stampen speciaal voor de geplande spektakelmusical '40-45' van Studio 100, over de Tweede Wereldoorlog. Kosten noch moeite worden gespaard: los van de bouw, bedraagt het budget vijftien miljoen euro.

 

Het gaat om de opvolger van '14-18', de musical die enkele jaren geleden nog 335.000 bezoekers naar de Mechelse Nekkerhal lokte. Die locatie werd te klein geacht voor '40-45', dat nog grootser en technisch uitdagender moet worden.

 

De bouwvergunning werd onlangs al afgeleverd door de gemeente Beveren, zo bevestigt burgemeester Marc Van de Vijver (CD&V), en de bouw van de zaal van 70 op 70 meter in het havengebied kan dan ook weldra van start gaan. In de nieuwe zaal, 'Theater Singelberg', komen er acht mobiele tribunes. "In principe kan je acht keer komen kijken en telkens een andere ervaring hebben", zegt regisseur Frank Van Laecke. "Hiervoor was er nergens in België een geschikte evenementenlocatie of theater, dus is het fantastisch dat ze nu speciaal voor ons gebouwd wordt." Los van de bouw kost de musical volgens Studio 100 nog 15 miljoen euro.

 

 

"Studio 100 heeft een aantal Cupido-pijltjes op ons afgevuurd en mijn vrouw en ik waren snel overtuigd", aldus cultuurmecenas Huts. "Die liefde voor musical is de laatste tijd snel gegroeid, ik ben heel blij om een deel van zo'n mooi project op mij te kunnen nemen."

 

Toch heeft de havenbaas al enige ervaring met musicals. In 2005 ter ere van 150 jaar Katoen Natie zagen meer dan 11.000 genodigden verspreid over enkele avonden een musical over de geschiedenis van het havenbedrijf. Ook toen werd groots uitgepakt. Huts vrouw en zoon schreven een musicalscenario waarin 150 acteurs, figuranten en muzikanten aan deelnamen. Voor de 160ste verjaardag van Katoen Natie liet Huts in 2015 een middeleeuwse burcht en dorp optrekken.

 

 

Oktober 2018

'40-45' gaat in principe in première in oktober 2018. De cast is nog niet samengesteld, maar het script is wel nagenoeg rond. "14-18 was een echte frontoorlog en daar speelde zich dus ook 90 procent van de actie van de musical af, maar nu gaan we een gezin uit Antwerpen volgen doorheen de oorlog", zegt Van Laecke. "Het wordt een soort filmische reis langs verschillende locaties die door de oorlog getroffen werden. Alles draait ook rond de vraag wat oorlog met een mens doet en wat mensen in die omstandigheden tot bepaalde keuzes brengt."

Bron: HLN 14/02 via License2publish

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Hoe vermijd je event clichés en bouw je een waardevol event?

Hoe vermijd je event clichés en bouw je een waardevol event?

Van ondergronds dineren tot logeren in de boomtoppen

Van ondergronds dineren tot logeren in de boomtoppen

Gratis festivals hebben het moeilijk door gestegen kosten: "Je kan het bijna niet rondkrijgen"

Gratis festivals hebben het moeilijk door gestegen kosten: "Je kan het bijna niet rondkrijgen"

Advertenties