Nieuwe tool maakt veiligheidscheck evenementenlocaties eenvoudiger

Nieuwe tool maakt veiligheidscheck evenementenlocaties eenvoudiger

​Samen met ACC Belgium, de vakvereniging voor eventbureaus en communicatiebureaus, lanceert eventplanner.be /.nl een nieuwe tool om snel online de veiligheidsvoorschriften en vergunningen van evenementenlocaties, feestzalen, ... te checken.

 

Een basis-stap bij het organiseren van veilige events is het controleren of een locatie aan alle noodzakelijke vergunningen voldoet en de veiligheidsvoorschriften van overheidsinstanties opvolgt. Denk aan het maximaal aantal personen, vluchtroutes, veiligheidscertificaten van techniek, …

 

Vergunning eventlocaties snel online checken

“Het controleren van vergunningen en veiligheidsvoorschriften is voor eventbureaus en opdrachtgevers erg tijdrovend. Op vraag van de eventbureaus zelf zijn we op zoek gegaan naar een oplossing. Die oplossing ligt vervat in een document dat elke eventlocatie heeft: de ‘milieuvergunning’ of ‘omgevingsvergunning’. Nu zochten we enkel nog een betrouwbare partner om een gebruiksvriendelijke tool te ontwikkelen om die documenten snel inzichtelijk te maken voor organisatoren. Die hebben we gevonden in eventplanner.be /.nl, het grootste digitale platform voor de eventsector in België en Nederland", aldus Johan Vandepoel van ACC Belgium.

 

Controleren of een locatie in regel is doe je eenvoudig door de locatie op eventplanner.be /.nl op te zoeken. Je ziet meteen of en wanneer de vergunning opgeladen werd door de locatie. De milieu- of omgevingsvergunning inkijken kan ook, wanneer je eventplanner.PRO-lid bent. Alle eventbureaus die lid zijn van het Expert Center Event Marketing van ACC Belgium krijgen dankzij de samenwerking sowieso een gratis .PRO-lidmaatschap.

 

Heeft een locatie nog geen milieu- of omgevingsvergunning opgeladen? Je mag hen gerust aansporen om dat wel te doen. Met één simpele klik kunnen ze de vergunning opladen. Minder kopzorgen voor de opdrachtgever betekent makkelijker nieuwe boekingen binnenhalen voor de eventlocatie. De locaties zijn wel zelf verantwoordelijk voor de correctheid van de documenten die ze opladen.

 

AED Studios bijt de spits af

“Snel en veilig de vergunning- en veiligheidsvoorschriften van een eventlocatie controleren is een mooie uitbreiding naast onze reviews- en boekingmodule die we eerder al introduceerden. Vandaag lanceren we de functionaliteit enkel voor eventlocaties, maar weldra zullen daar ook cateraars en andere eventleveranciers aan worden toegevoegd. De geknipte eventlocatie en eventleveranciers voor je evenement vinden en boeken wordt dus nog eenvoudiger. AED Studios, één van de grootste eventlocaties in ons land, bijt de spits af. Zij zagen onmiddellijk het voordeel voor hun klanten en willen transparanter werken. Ik ben er van overtuigd dat vele anderen AED Studios snel zullen volgen", aldus Kevin Van der Straeten, Managing Director eventplanner.be /.nl

 

 

Hoe werkt het?

Eenvoudig. Je zoekt de evenementenlocatie op onze website en je ziet meteen of de vergunningen zijn opgeladen. Dit is bijvoorbeeld de link waarop je de vergunning van AED Studios kan checken: www.eventplanner.be/bedrijven/2342_aed-studios.htm

 

Onderstaande screenshot toont je waar je de informatie over de milieuvergunning kan vinden (zie pijl):

 

 

Heb je zelf een evenementenlocatie? Lees dan hier hoe ook jij gratis je milieuvergunning kan opladen. Door je vergunning op te laden neem je de kopzorgen van organisatoren over veiligheid en milieu weg. In één oogopslag toon je bezoekers dat jij helemaal in regel bent.

 

 

UPDATE: Ondertussen kan je ook van de meeste Libéma locaties de veiligheidsvoorschriften online checken. Kijk op de profielen van Expo HaarlemmermeerBrabanthallen 's-HertogenboschAutotron RosmalenZeelandhallen Goes1931 Congrescentrum Brabanthallen en Ijsselhallen Zwolle.

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Tentenverhuur Sleidinge
Sailcloth tent
Tentenverhuur Sleidinge|
11 January 2022

In 2021 konden wij voor het eerst onze Sailcloth tent opzetten! De verwachting van de klant en van ons werden volledig ingelost!


Bij de start van 2022 willen wij jullie enkele foto's van deze tent niet ontzeggen! Zodat ook jullie al kunnen wegdromen van een feest in één van onze tenten!

Lees meer

Like Reageer

Lees ook

Training en Masterclass in Online & Hybride Eventmanagement

Training en Masterclass in Online & Hybride Eventmanagement

 Ontgrendel je toolbox met gratis software voor het plannen van evenementen

Ontgrendel je toolbox met gratis software voor het plannen van evenementen

Onze event management software nu ook in iOS en Android app

Onze event management software nu ook in iOS en Android app

Advertenties