Politie legt attractie stil tijdens evenement

Politie legt attractie stil tijdens evenement

De politie van Edegem heeft dit weekend een kraanattractie stilgelegd tijdens een teambuildingevenement. Tijdens de polotiecontrole bleek de leverancier niet in het bezit te zijn van de vereiste keuringsattesten voor het hijsen van mensen aan een kraan.

 

"In België en Nederland is het al enkele jaren verplicht dat, indien je met een kraan mensen hijst, je voor aanvang een keuring dient te laten uitvoeren door een erkende keuringsinstantie. Deze keuringsinstantie controleert zowel de hijskraan alsook de attractie en de combinatie ervan."

 

"Deze keuring is heel belangrijk", aldus Stefan Kerkhofs, CEO van The Fungroup die samen met FOD Economie de huidige wetgeving heeft helpen ontwikkelen. "We streven al jaren naar een wettelijk kader, zo heb je de wetgeving op extreme ontspanningsactiviteiten, attractie en speeltoestellen."

 

"Het is heel vervelend dat bepaalde leveranciers zich niet houden aan de vooropgestelde wetgeving. Dit wil zeggen dat zij niet alleen een stuk goedkoper kunnen werken omdat ze de keuringskost van ongeveer 570 euro per evenement niet betalen, maar dat zij ook de hele sector in diskrediet brengen indien er ooit iets fout zou lopen."


FOD Economie is de zaak verder aan het onderzoeken.

 

Als organisator check je dus best vooraf of je leverancier wel degelijk de nodige vergunningen en/of keuringen heeft. Dat je hoofdattractie tijdens jouw evenement wordt stilgelegd door de politie zal immers ook niet meteen een goede indruk nalaten bij je gasten.

Bron: The Fungroup

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Zo maak je mensen enthousiast voor je event

Zo maak je mensen enthousiast voor je event

The Fungroup presenteert het Fun-Wheel 15m reuzenrad

The Fungroup presenteert het Fun-Wheel 15m reuzenrad

Zelfscan voor toegankelijkheid van festivals en evenementen

Zelfscan voor toegankelijkheid van festivals en evenementen

Advertenties