Budgetten eventmarketing groeien ondanks terreurBudgetten eventmarketing groeien ondanks terreur

9 op 10 bedrijven gelooft in live evenementen en verhoogt of behoudt de budgetten voor eventmarketing. Dat blijk uit de 17e editie van de EventMonitor barometer van eventplanner.be in Nederland en België.  

 

Versta het niet verkeerd, de Belgische eventsector heeft rake klappen gekregen (zeker in Brussel) door last minute annuleringen en de gevolgen van het verhoogde terreurniveau. Maar structureel lijkt het vertrouw­en bij opdrachtgevers van corporate evenementen geen deuk te krijgen.  

 

De enquête voor deze editie van EventMonitor liep van begin maart tot midden april. Op 22 maart gebeurden de aanslagen op de luchthaven in Zaventem en het metrostation in Maalbeek. Alle deelnemers aan de enquête hielden dus al rekening met het verhoogde terreurniveau na de aanslagen in Parijs en de daarop volgende klopjacht in Brussel. Voor de deelnemers na 22 maart kwamen daar ook nog de gevolgen van de recente terreuracties bij.   

 

Een extra rondvraag leert dat vooral internationale meetings en congressen in Brussel nog moeilijk liggen. Ook publieksevenementen zijn nog niet allemaal terug op schema. Net daarom startte vakorganisatie ACC recent nog de actie #WeLoveLive. Wanneer we echter naar de lokale B2B-evenementen kijken in zowel België als Nederland, zijn opdrachtgevers en eventbedrijven positief.  

 

49% van de eventbedrijven verwacht de komende 6 maanden groei. En ook het aantal opdrachtgevers blijft groeien. Steeds meer bedrijven zien het belang van persoonlijk contact in deze digitale wereld. De helft van de bedrijven die al events in hun marketingmix opnam, geeft aan meer evenementen te organiseren dan een jaar geleden.  

 

Er is meerWe hebben hier slechts enkele opvallende conclusies bij elkaar gebracht. EventMonitor gaat verder. De cijfers uit het onderzoek helpen je in te schatten of jouw bedrijf de trend volgt, erboven uitsteekt of iets in te halen heeft.

 

Download EventMonitorWil je het volledige rapport inkijken? Alle cijfers en grafieken bestuderen?
 


Bestel het rapport nu!

 

Nam je deel aan deze editie van de enquête, dan kan je EventMonitor gratis downloaden. Je ontvangt hiervoor per e-mail een download code op het e-mailadres waarmee je deelnam. Ook eventplanner.PRO-leden downloaden het rapport gratis. Wil je er volgende keer zeker van zijn dat je het rapport ook gratis kan downloaden? Schrijf je dan nu in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte wanneer je de eerstvolgende enquête kan invullen.

 

Over EventMonitorEventMonitor is de eerste barometer voor de Belgische en Nederlandse evenementenbranche. Het is een representatieve benchmark voor organisatoren, evenementenbureaus, opdrachtgevers en toeleveranciers van evenementen. EventMonitor is een initiatief van eventplanner.be in samenwerking met de vakverenigingen CLC-Vecta, IDEA, ACC Belgium, BESA, BAPCO, EMA Society, SITE België en SITE Nederland.

29-04-2016

Comments

Meld je hier aan om te reagerenLees ook

Ultieme kartingrace van het jaarUltieme kartingrace van het jaar
Grote uitbreiding Brabanthallen 's-HertogenboschGrote uitbreiding Brabanthallen 's-Hertogenbosch
'Virtual Reality' of 'the real deal'?'Virtual Reality' of 'the real deal'?
Advertenties

In de kijker

Singapore Tourism Board

Singapore Tourism Board

Trendy hotels en shops in Singapore

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTS - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Wednesday
Meer weer

Vacatures

 1. 25-03Sales Manager eventplanner.be - België
  Pink Minds Media bvba
  Antwerpen
 2. 24-03Zelfstandig magazijnier (m/v)
  Event Flooring Services
  Oost-Vlaanderen
 3. 03-03Actieve planner Brussel
  MaisonRouge
  Vlaams-Brabant [+Brussel]