Budgetten eventmarketing groeien ondanks terreur

Budgetten eventmarketing groeien ondanks terreur

9 op 10 bedrijven gelooft in live evenementen en verhoogt of behoudt de budgetten voor eventmarketing. Dat blijk uit de 17e editie van de EventMonitor barometer van eventplanner.be in Nederland en België.  

 

Versta het niet verkeerd, de Belgische eventsector heeft rake klappen gekregen (zeker in Brussel) door last minute annuleringen en de gevolgen van het verhoogde terreurniveau. Maar structureel lijkt het vertrouw­en bij opdrachtgevers van corporate evenementen geen deuk te krijgen.  

 

De enquête voor deze editie van EventMonitor liep van begin maart tot midden april. Op 22 maart gebeurden de aanslagen op de luchthaven in Zaventem en het metrostation in Maalbeek. Alle deelnemers aan de enquête hielden dus al rekening met het verhoogde terreurniveau na de aanslagen in Parijs en de daarop volgende klopjacht in Brussel. Voor de deelnemers na 22 maart kwamen daar ook nog de gevolgen van de recente terreuracties bij.   

 

Een extra rondvraag leert dat vooral internationale meetings en congressen in Brussel nog moeilijk liggen. Ook publieksevenementen zijn nog niet allemaal terug op schema. Net daarom startte vakorganisatie ACC recent nog de actie #WeLoveLive. Wanneer we echter naar de lokale B2B-evenementen kijken in zowel België als Nederland, zijn opdrachtgevers en eventbedrijven positief.  

 

49% van de eventbedrijven verwacht de komende 6 maanden groei. En ook het aantal opdrachtgevers blijft groeien. Steeds meer bedrijven zien het belang van persoonlijk contact in deze digitale wereld. De helft van de bedrijven die al events in hun marketingmix opnam, geeft aan meer evenementen te organiseren dan een jaar geleden.  

 

Er is meerWe hebben hier slechts enkele opvallende conclusies bij elkaar gebracht. EventMonitor gaat verder. De cijfers uit het onderzoek helpen je in te schatten of jouw bedrijf de trend volgt, erboven uitsteekt of iets in te halen heeft.

 

Download EventMonitorWil je het volledige rapport inkijken? Alle cijfers en grafieken bestuderen?
 


Bestel het rapport nu!

 

Nam je deel aan deze editie van de enquête, dan kan je EventMonitor gratis downloaden. Je ontvangt hiervoor per e-mail een download code op het e-mailadres waarmee je deelnam. Ook eventplanner.PRO-leden downloaden het rapport gratis. Wil je er volgende keer zeker van zijn dat je het rapport ook gratis kan downloaden? Schrijf je dan nu in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte wanneer je de eerstvolgende enquête kan invullen.

 

Over EventMonitorEventMonitor is de eerste barometer voor de Belgische en Nederlandse evenementenbranche. Het is een representatieve benchmark voor organisatoren, evenementenbureaus, opdrachtgevers en toeleveranciers van evenementen. EventMonitor is een initiatief van eventplanner.be in samenwerking met de vakverenigingen CLC-Vecta, IDEA, ACC Belgium, BESA, BAPCO, EMA Society, SITE België en SITE Nederland.

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

19 ongebruikelijke dineropstellingen voor jouw droomevenement

19 ongebruikelijke dineropstellingen voor jouw droomevenement

Top event & wedding influencers om te volgen op Instagram

Top event & wedding influencers om te volgen op Instagram

'Inspire your Tribe' met To The Point Events

'Inspire your Tribe' met To The Point Events

Advertenties