Schokgolf door eventsector na aanslagen ParijsSchokgolf door eventsector na aanslagen Parijs

Ongeloof. Verdriet. Verontwaardiging. Ook op onze redactie vinden we geen woorden voor de aanslagen in Parijs. Nieuws dat ook als een schokgolf door de eventsector gaat.

 

Dat we als organisatoren de veiligheid van onze bezoekers op de eerste plaats moeten stellen weten we al langer. Grote groepen mensen samenbrengen brengt risico's met zich mee. Maar de gruwel zoals die in concertzaal Bataclan plaatsvond is onwezenlijk. Nog niet zo lang geleden sprak Kevin in de eventplanner.tv studio met Ricardo Baretzky (ECIPC / Cyberpol) over de risico's van terrorisme op events. Vooral evenementen met politieke figuren, specifieke topics, ... zouden risico lopen. Maar toch niet een willekeurig concert?

 

Het bloedbad in concertzaal Bataclan blijkt echter geen toeval. Volgens de krant Le Parisien werden concertzalen op Franse bodem door de leiders van IS aangeduid als 'ideale' doelwitten voor aanslagen. Dat bleek al na de arrestatie van een Fransman op 11 augustus. Hij werd toen na een reis naar Syrië in Frankrijk opgepakt. Journalist David Thomson postte naar aanleiding van deze feiten op 18 september een foto op zijn twitteraccount die door jihadisten gebruikt werd als propagandamateriaal. Op het beeld staan joelende fans voor een podium met de boodschap dat de jihad niet enkel in Syrië gestreden wordt.

 

De afgelopen uren liepen ook in onze redactie mailbox verschillende reacties binnen. Vol ongeloof, verdriet, ... Uit veiligheidsoverwegingen werden verschillende evenementen zoals een Live Nation concert van U2 dit weekend afgelast. Bij andere evenementen zoals Night of The Proms in Antwerpen geldt een verhoogde waakzaamheid. "De bezoekers moeten via een poortjessysteem passeren om het Sportpaleis binnen te komen. Onze security heeft ook toestemming gekregen om te fouilleren. Al die inspanningen zijn gericht om onze bezoekers een groter comfortgevoel te geven. Hun veiligheid is de hoogste prioriteit", zegt Jan Van Esbroeck van de Sportpaleis Group. Ook op heel wat andere plaatsen werden extra veiligheidsmaatregelen genomen.

 

Zoals Martin Luther King Jr. ooit zei: "Darkness cannot drive out darkness; only light can do that. Hate cannot drive out hate; only love can do that". 

 

Onze gedachten zijn bij de slachtoffers, hun families en bij Frankrijk.

 

Lees ook:

15-11-2015

Comments

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan

Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

 Lees ook

Hoe AI de toekomst van eventplanning zal bepalenHoe AI de toekomst van eventplanning zal bepalen
Hoe pas je neuromarketing toe op je evenement?Hoe pas je neuromarketing toe op je evenement?
Hoe blijf je je virtuele bezoekers boeien?Hoe blijf je je virtuele bezoekers boeien?
Advertenties

In de kijker

LT Series

LT Series

De nieuwe revolutie in LEDwalls

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Saturday
Meer weer

Vacatures

 1. 14-03Kantoorhoofd Brussel
  MaisonRouge
  Vlaams-Brabant [+Brussel]
 2. 13-03Account Manager Events
  The Oval Office
  Brabant - Wallon [+Bruxelles]
 3. 07-03Onthaalbediende (m/v) - tijdelijk contract
  Faculty Club
  Vlaams-Brabant [+Brussel]