Schokgolf door eventsector na aanslagen Parijs

Schokgolf door eventsector na aanslagen Parijs

Ongeloof. Verdriet. Verontwaardiging. Ook op onze redactie vinden we geen woorden voor de aanslagen in Parijs. Nieuws dat ook als een schokgolf door de eventsector gaat.

 

Dat we als organisatoren de veiligheid van onze bezoekers op de eerste plaats moeten stellen weten we al langer. Grote groepen mensen samenbrengen brengt risico's met zich mee. Maar de gruwel zoals die in concertzaal Bataclan plaatsvond is onwezenlijk. Nog niet zo lang geleden sprak Kevin in de eventplanner.tv studio met Ricardo Baretzky (ECIPC / Cyberpol) over de risico's van terrorisme op events. Vooral evenementen met politieke figuren, specifieke topics, ... zouden risico lopen. Maar toch niet een willekeurig concert?

 

Het bloedbad in concertzaal Bataclan blijkt echter geen toeval. Volgens de krant Le Parisien werden concertzalen op Franse bodem door de leiders van IS aangeduid als 'ideale' doelwitten voor aanslagen. Dat bleek al na de arrestatie van een Fransman op 11 augustus. Hij werd toen na een reis naar Syrië in Frankrijk opgepakt. Journalist David Thomson postte naar aanleiding van deze feiten op 18 september een foto op zijn twitteraccount die door jihadisten gebruikt werd als propagandamateriaal. Op het beeld staan joelende fans voor een podium met de boodschap dat de jihad niet enkel in Syrië gestreden wordt.

 

De afgelopen uren liepen ook in onze redactie mailbox verschillende reacties binnen. Vol ongeloof, verdriet, ... Uit veiligheidsoverwegingen werden verschillende evenementen zoals een Live Nation concert van U2 dit weekend afgelast. Bij andere evenementen zoals Night of The Proms in Antwerpen geldt een verhoogde waakzaamheid. "De bezoekers moeten via een poortjessysteem passeren om het Sportpaleis binnen te komen. Onze security heeft ook toestemming gekregen om te fouilleren. Al die inspanningen zijn gericht om onze bezoekers een groter comfortgevoel te geven. Hun veiligheid is de hoogste prioriteit", zegt Jan Van Esbroeck van de Sportpaleis Group. Ook op heel wat andere plaatsen werden extra veiligheidsmaatregelen genomen.

 

Zoals Martin Luther King Jr. ooit zei: "Darkness cannot drive out darkness; only light can do that. Hate cannot drive out hate; only love can do that". 

 

Onze gedachten zijn bij de slachtoffers, hun families en bij Frankrijk.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Nieuws

Vacatures