Congrestivals zijn nieuwste hype in eventlandCongrestivals zijn nieuwste hype in eventland

Serieuze congressen hip aanpakken? Dat is wat je met een congrestival doet. De ernstige, soms saaie, inhoud verpak je in een leuk festival kleedje. Zo wordt jouw congres een echte beleving. Deze nieuwe trend is zich volop aan het ontwikkelen.

 

Hoe je tegenwoordig een festival beleeft: je wandelt van het ene podium naar het andere en pikt uit het aanbod wat jou het meeste aanspreekt. Ondertussen houd je even halt bij een van de talrijke eetkraampjes en kiest uit een ruim aanbod gerechten. Stel dat je die principes nu toepast op een congres...

 

Open programma

Je brengt de inhoud in festivalvorm. In plaats van gesloten workshops en presentaties organiseer je open podia waar je deelnemers vrij kunnen in- en uitlopen. De podia wissel je af met belevingsstands waar je allerlei zaken laat ervaren. Denk bijvoorbeeld aan een stand op een gezondheidscongres waar je het nieuwste type rolstoel ook echt uitprobeert.

 

Festival-like locatie

Beleving staat centraal in het congrestival. En daar draagt een locatie ook toe bij. Blijf je in de traditionele congrescentra, denk dan aan een leuke manier om die aan te kleden. Anders zoek je originele locaties met grote open ruimtes zoals oude fabriekshallen bijvoorbeeld. Of doe het gewoon op een festivalachtige weide en organiseer de workshops in tentjes.

 

Originele catering

Gedaan met de grote cateringbuffetten. Ga voor eet- en drinkstands met een beleving. Barista's die een mooie kop koffie serveren, bartenders die gezonde cocktails maken, live cooking stands, ... Of doe een beroep of foodtrucks. Het aanbod is rijk en origineel.

 

Deze ingrediënten maken van het congrestival een kruising tussen een vrolijk festival en een serieus congres, met als centraal element: de beleving. En die beleving zorgt er voor dat de inhoud beter blijft plakken.

Bron: Foto: Het Zorginnovatie Congrestival | Mirella Boot Fotografie - 15-09-2015

Comments

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan

Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

 Lees ook

Hoe scoor jij? Neem nu deel aan EventMonitor en je krijgt het rapport gratis!Hoe scoor jij? Neem nu deel aan EventMonitor en je krijgt het rapport gratis!
Hoe AI de toekomst van eventplanning zal bepalenHoe AI de toekomst van eventplanning zal bepalen
50m² beeldprojectie bij BluePoint met twee Barco F90-4K13 projectoren50m² beeldprojectie bij BluePoint met twee Barco F90-4K13 projectoren
Advertenties

In de kijker

ECdays

ECdays

Ontdek event-trends en innovaties tijdens ECdays.

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Friday
Meer weer

Vacatures

 1. 13-03Account Manager Events
  The Oval Office
  Brabant - Wallon [+Bruxelles]
 2. 07-03Onthaalbediende (m/v) - tijdelijk contract
  Faculty Club
  Vlaams-Brabant [+Brussel]
 3. 07-03Salesmanager België (Fulltime)
  Neptunus bvba
  Limburg