Keurmerk voor veilig drinkwater op evenementen

Keurmerk voor veilig drinkwater op evenementen

MTD lanceert in samenwerking met certificeringsorganisatie Kiwa een nieuw keurmerk: 'Veilig Drinkwater Locatie'. Water is steeds vaker gratis verkrijgbaar op evenementen en festivals, maar het is niet altijd duidelijk of dit drinkwater is. 

 

Waterinstallateurs van tijdelijke locaties die volledig voldoen aan de nieuwe Kiwa beoordelingsrichtlijn voor tijdelijke drinkwaterinstallaties kunnen vanaf nu het onafhankelijke keurmerk aanvragen. 'Welcome to the Future', een evenement van dance event organisator ID&T, mag zich de eerste 'Veilig Drinkwater Locatie' van Nederland noemen. 

 

In Nederland en België vinden wij veilig drinkwater heel normaal. Het water dat uit de kraan komt is in de regel ook veilig omdat we gebruik maken van een vaste, goed aangelegde en gecontroleerde installatie. Op evenementen heeft schoon drinkwater niet altijd de aandacht genoten, hier is de consument zich meestal niet van bewust. Het 'Veilig Drinkwater Locatie' keurmerk onderstreept het belang van drinkwater en biedt het vertrouwen aan overheidsinstanties, evenementenorganisaties en consumenten dat de tijdelijke drinkwaterinstallatie op evenementen veilig gebruikt kan worden.

 

"Als waterinstallateur moedigen wij de trend om gratis drinkwater beschikbaar te stellen aan, maar daarbij is wel het belangrijk dat de bezoeker ook weet dat hij dit water veilig kan drinken", aldus Hans Verhoeven, directeur initiatiefnemer MTD.

 

Gratis drinkwater voor iedereen

MTD ziet dat evenementen steeds vaker gratis drinkbaar kraanwater aanbieden, maar vindt het belangrijk dat de veiligheid van het water gewaarborgd kan worden. Deze problematiek is voorgelegd aan Kiwa, die in samenspraak met een daarvoor aangestelde technische adviescommissie, een beoordelingsrichtlijn heeft opgesteld. De beoordelingsrichtlijn richt zich op de uitvoering van het proces door bedrijven die tijdelijke drinkwaterinstallaties ontwerpen, aanleggen, in gebruik stellen en beheren. De pilot van het keurmerk draait tijdens het 'Welcome to the Future' festival.

 

Waterinfrastructuur op evenementen

Evenementen worden vaak georganiseerd op terreinen waar geen infrastructuur ligt. Van tekenplan tot laatste watermonster, er zijn veel handelingen nodig om een goede waterinfrastructuur aan te leggen dat drinkwater tot het tappunt levert. Het keurmerk waarborgt de kwaliteit van de tijdelijke drinkwaterinstallatie door zowel het werkproces van de installateur als de aangelegde waterinfrastructuur te controleren, van begin- tot tappunt.

 

"Uitstekend dat nu ook installateurs van tijdelijke drinkwaterinstallaties gecertificeerd kunnen worden en daarmee onderbouwd een betrouwbaar product afleveren!", aldus Richard Meijburg, divisiedirecteur Kiwa.

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Hoe plaats je een post op eventplanner.be /.nl?

Hoe plaats je een post op eventplanner.be /.nl?

6x waarom fysieke evenementen onvervangbaar zijn

6x waarom fysieke evenementen onvervangbaar zijn

Organiseer je volgende meeting in deze toplocatie in Oostende

Organiseer je volgende meeting in deze toplocatie in Oostende

Advertenties