Column: Liever een leger eventmanagers dan één superheld

Column: Liever een leger eventmanagers dan één superheld

Een echt goede eventmanager heeft zeven onmisbare eigenschappen. Dat schreef de Bulgaarse eventmanager Valeria Paskaleva in haar blogpost op eventplanner.be /.nl. Welke eigenschappen dit zijn? Passie, creativiteit, interpersoonlijke skills, grote organisatorische skills, een teamplayer-mentaliteit, flexibiliteit en een nooit-in-paniek-raken-attitude. 

 

Valeria geeft zelf in haar blog al aan dat het toch bijna onmogelijk klinkt om al deze eigenschappen te bezitten. Dat je er eigenlijk een beetje gek voor moet zijn, maar dat alle groten der aarde vroeger vaak als gek zijn bestempeld.. 

 

 

Events organiseren is mensenwerk

Ik sluit me daarbij aan. Naar mijn mening zijn dit inderdaad onmisbare eigenschappen voor de organisatie van een event; je zou bijna een superheld moeten zijn om aan het omschreven plaatje te voldoen. Ik ken inmiddels heel veel eventmanagers, in alle soorten en maten. En geloof me, het zijn heel goede, maar ik ken niemand die uitblinkt op alle zeven gebieden. Dat lijkt me ook niet zo vreemd, we zijn uiteindelijk ook maar mensen. Uitzonderlijk, dat zijn we zeker. Maar superhelden? Nee, dat zeker niet. Events organiseren blijft tenslotte mensenwerk.

 

Zou dit dan niet een blog moeten zijn waarin ik beaam dat mijn collega's en ik stuk voor stuk deze zeven eigenschappen bezitten? Gooi ik nu mijn eigen glazen in? Zeker niet! Ik ben ervan overtuigd dat de zeven eigenschappen onmisbaar zijn om het beste resultaat te behalen voor je event. Echter, niet als individuele super human, maar door co-creatie. Een sterk team om je heen, waarin alle zeven (en meer!) eigenschappen zijn vertegenwoordigd, en daarnaast een groot netwerk van specialisten. Het is net als vroeger op school: je kunt nu eenmaal niet in alle vakken even goed zijn, maar iedereen blinkt wel ergens in uit.  

 

 

Geen paniek

Binnen ons team is het niet anders. Natuurlijk, we zijn allemaal supergoede eventmanagers en beschikken allemaal min of meer over de zeven genoemde eigenschappen. De één blinkt echter uit in creativiteit en out-of-the-box-denken en kan met werkelijk iedereen door een deur. De ander draait haar hand niet om voor een ingewikkeld programma met een ontelbaar aantal stakeholders en heeft paniek niet eens in haar woordenboek staan. Als eventmanagers hebben we allemaal onze eigen projecten in beheer. Een event is echter nooit het resultaat van individuele inspanning, het is altijd het resultaat van gezamenlijke team-effort en co-creatie met echte specialisten. Zo benutten we (minimaal) de zeven genoemde eigenschappen. Met elkaar blinken we zo nog verder uit dan de 'greatest eventmanager' in zijn eentje. Dus wat mij betreft: liever een leger dan één superheld. Want zeg nou eerlijk, zelfs superhelden kunnen niet zonder hun vrienden...

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Vacatures