Re Use: Gebruik het nog een keer

Re Use: Gebruik het nog een keer

Herken je dit? Voor elke bijeenkomst heb je tig verschillende items nodig, zoals badges, decoratie, pennen, banners en noem maar op. Na afloop van het evenement worden de meeste spullen weg gegooid.

 

Dit is twee keer zonde. Ten eerste heb je veel geld voor al deze dingen betaald. Ten tweede is het allemaal extra afval die het milieu belast. Maak kennis met de 2e speler van het Groene Elftal op het middenveld: Re Use. De beste manier om weggooien te voorkomen is hergebruiken. Zo bespaar je niet alleen een hoop afval maar ook geld omdat je een aantal dingen voor het volgende evenement niet meer hoeft te kopen.

 

Het staat of valt met de voorbereiding

Het hergebruiken van decoratie en badges is niet moeilijk maar vraagt wel een goede voorbereiding. Stel jezelf tijdens de voorbereiding en het inkopen de volgende vragen:

  • Heb ik dit item nodig?
  • Kan ik dit item ook voor toekomstige meetings gebruiken?
  • Is er iemand anders die dit item na de meeting zou kunnen gebruiken? 

Badges zijn bijvoorbeeld een belangrijk item voor elk evenement die na afloop vaak in de prullenbak belanden. Maar het kan anders. Zo biedt MeetingLinq herbruikbare badgehouders aan. Of vraag je gasten om een eigen lanyard mee te nemen; een geweldige manier om je aan elkaar voor te stellen met een bijzonder verhaal! Zorg dat alle badgehouders na afloop van het evenement weer ingeleverd worden. Zet bijvoorbeeld een grote doos bij de uitgang neer met een bord "Geef hier je badge terug". Op IMEX werd dit jaar ook nog eens een donatie aan een goed doel gedaan voor elke badge die werd ingeleverd. 

 

Heel veel decoratie kan je vaker dan een keer gebruiken. Als er geen jaargetal op staat, kunnen banners en spandoeken jaren mee gaan. Denk bij je volgende evenement goed na: moet je echt elke keer een nieuw ontwerp hebben? Of is een banner met je logo maar zonder jaartal misschien even goed herkenbaar?

 

Maak een ander blij

Hou je spullen over, die jezelf niet meer kan gebruiken maar misschien iemand anders? Bloemen, pennen, tafelkleden etc. kan je ook prima doneren aan een goed doel. Denk bijvoorbeeld aan scholen, kinderdagverblijven of zorginstellingen. Kijk welke instellingen zich in je omgeving bevinden en vraag of er behoefte bestaat. Zo zorg je voor een goede relatie met lokale organisaties die je misschien ooit een keer goed van pas kan komen!  

 

Meer: Het Groene Elftal: 11 duurzame maatregelen voor elk evenement

Bron: GMIC

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Skyline Park
De magie van Skyline Park
Skyline Park|
01 March 2024

Feesten in een sprookjesbos? Of toch liever in Las Vegas? Je hoeft er alleszins niet ver voor te reizen.

 

Hier zijn enkele voorbeelden van unieke events waar een combinatie van creativiteit, goed uitgewerkte thema's en onze unieke locatie de magie tot leven heeft gebracht.

 

Lees meer

Like Reageer

Lees ook

15 manieren om presentaties te verknallen

15 manieren om presentaties te verknallen

Hoe sponsors aantrekken voor je evenement

Hoe sponsors aantrekken voor je evenement

Zo organiseer je in ieder seizoen een geslaagd evenement

Zo organiseer je in ieder seizoen een geslaagd evenement

Advertenties