Nederlandse hiphop-held Typhoon is terug

Nederlandse hiphop-held Typhoon is terug

Typhoon bewijst dat rap en hiphop ook toegankelijk en subtiel kunnen zijn. De Nederlandse rapper gebruikt invloeden uit de jazz, blues, spoken word en hiphop om een compleet eigen sound neer te zetten.

 

Na het winnen van diverse popprijzen keert hij terug bij zijn roots met een nieuw album en een bruisende, akoestische show.  

 

Lobi da Basi

Na zijn debuutalbum van 7 jaar geleden, Tussen Licht en Lucht, is het nu zover: Typhoon lanceert nog voor de zomer zijn nieuwe album Lobi da Basi, Surinaams voor Liefde is de Baas. Over de ontwikkeling van het album zegt Typhoon: "In 2009 begon ik met schrijven aan een nieuwe plaat. Ik merkte echter al snel dat ik precies hetzelfde deed als op Tussen Licht en Lucht. Het voelde niet goed. In plaats van verder te gaan schrijven besloot ik toen om terug te gaan naar de basis. Als je wilt groeien als artiest, dan moet je ook groeien als persoon." Het album dat uitkomt is het resultaat van de zoektocht naar deze groei die hem leidde naar Suriname, Brazilië, New Orleans en Zuid-Afrika.  

 

Diepgang voor een breed publiek

Typhoon staat voor echtheid en gaat in de nummers die hij schrijft maatschappelijke thema's niet uit de weg. Ook niet tijdens zijn optreden voor het koninklijk paar bij de viering van 200 jaar Koninkrijk. "Met deze tekst wilde ik graag benadrukken wat een groot land Nederland is geweest, maar ook dat we eerlijk moeten zijn over de nare dingen." Op deze manier gaat hij graag de diepte in, maar Typhoon maakt er ook zeker een feest van. Dit bewijst hij met zijn nummer Bumaye dat in de remix van Major Lazer een wereldwijde clubhit werd.  

 

 

Typhoon boeken voor uw personeelsfeest?

Om het publiek op te zoeken en veel mensen te bereiken met zijn muziek gaat hij de samenwerking met S. Hoekstra Showdesign aan. In een akoestische show met saxofoon en gitaar komt zijn spontaniteit goed naar voren. "Door te spelen voor een kleiner publiek kan ik écht contact maken en een intiem, maar feestelijk optreden neerzetten. Ik wil met mijn optredens altijd een persoonlijk en oprecht gevoel overbrengen."

 

In 2014 wordt ook hard gewerkt aan het monteren van een documentaire over zijn leven die net als zijn album de titel Lobi da Basi draagt. Meer weten of een optreden van Typhoon op uw evenement? Kijk dan op:

www.shoekstra.com/showdesign/entertainment/typhoon
Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Wat je als eventplanner kan leren van filmcrews

Wat je als eventplanner kan leren van filmcrews

3 goede redenen om reviews te plaatsen

3 goede redenen om reviews te plaatsen

Locatietip Arnhem: Eventlocatie Venue13 organiseert bezichtigingsdag

Locatietip Arnhem: Eventlocatie Venue13 organiseert bezichtigingsdag

Advertenties