Chokri draait zelf op voor rampzalige editie Pukkelpop

Chokri draait zelf op voor rampzalige editie Pukkelpop

Pukkelpop maakte in 2011 liefst 259.896 euro verlies door de dramatische editie van het festival. "Ik neem dat verlies volledig op mij", zegt organisator Chokri Mahassine.

 

Een prachtige editie leek het te gaan worden in 2011. Kleppers als Eminem, Foo Fighters, The Streets, The Offspring en dEUS zouden er optreden en de eerste namiddag verliep zonnig en uitzonderlijk warm. Maar toen sloeg het noodlot toe: een zelden geziene storm brak los boven het festivalterrein in Kiewit. In amper een kwartier kwamen vijf mensen om het leven, stortten enkele festivaltenten en -standen in en liep de festivalweide onder water. Na nog niets eens een dag werd het festival afgelast.

 

De bvba 'Qué Pasa?' van organisator Chokri Mahassine boekte door die rampzalige editie een verlies van 259.896 euro. Dat blijkt uit de jaarrekening. Toch zal het verlies geen gevolg hebben voor het festival. "Ik neem alles op mij en factureer niets", zegt Chokri in Het Laatste Nieuws.

 

"Hoewel ik een heel jaar kosten heb gemaakt om onder andere groepen te gaan bekijken en te boeken, heb ik de organiserende vzw The Factory van Pukkelpop niets aangerekend. Dat hoort zo, vind ik. We staan voor een paar moeilijke jaren, maar de negatieve cijfers voor mijn vennootschap hebben geen gevolgen voor het festival."

 

Ook 'Play More Music', de bvba van financieel directeur Christiane Sluyter, maakte een verlies van zo'n 26.000 euro.

Bron: Nieuwsblad 08/04 via License2Publish

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

eventplanner.be /.nl
Ontvang een persoonlijke video van jouw favoriete artiest en steun de eventsector!
eventplanner.be /.nl|27 May 2020

Hoe kun jij helpen? Deel de campagnewebsite https://www.eventplanner.be/artistsforevents/ (BE) of https://www.eventplanner.nl/artistsforevents/ en tag de Belgische én Nederlandse artiesten die volgens jou absoluut nog mee moeten doen. #artistsforevents #samensterk


Meer background over de actie lees je hier:

https://www.eventplanner.be/nieuws/10016_bekende-artiesten-helpen-de-eventsector-met-artists-for-events.html

Placeholder image
Like Comment

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Vacatures