Dj's betalen geen auteursrechten meer

Dj's betalen geen auteursrechten meer

Sabam schrapt de inning van auteursrechten voor Belgische dj's. Dat betekent dat de jaarlijkse licentie voor dj's 28 procent goedkoper wordt. Data News bracht het bericht en het nieuws is bevestigd door de auteursrechtenvereniging Sabam (B) aan de VRT.

 

Dj's moeten jaarlijks een vergoeding betalen aan de auteursrechtenvereniging Sabam en de beheersrechtenmaatschappij voor de rechten van muziekproducenten Simim omdat ze muziek kopiëren om te gaan draaien.

 

Sabam heeft beslist om haar deel van de vergoeding te laten vallen. "Wat Sabam betreft wordt de dj-licentie gratis", aldus Siegfried Bakelants, woordvoerder van Sabam. "De voorwaarde is wel dat de dj's ons moeten beloven dat hun originele bronmateriaal legaal is."

 

Daardoor wordt een officiële dj-licentie 28 procent goedkoper. Een dj betaalt vanaf nu 202,60 euro en vroeger was dat 281,39 euro. Helemaal gratis kan dat niet worden om dat Simim de rechten wel blijft innen.

 

Dat Sabam zou moderniseren en de tarieven herzien beloofde CEO Christophe Depreter vorig jaar al op eventplanner.tv in de aflevering: Sabam op de rooster.

Bron: deredactie, GVA

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Nieuws

Vacatures