Column: Een professionele dagvoorzitter? Onzin!

Column: Een professionele dagvoorzitter? Onzin!

Ik ben professioneel dagvoorzitter. En ik heb een buro dat meerdere dagvoorzitters verhuurt. Maar vind ik daarom - zoals veel vakgenoten - dat je voor iedere bijeenkomst altijd een professionele dagvoorzitter in moet huren? Nee!


Ik werk graag en ik verdien graag geld. Maar laten we eerlijk zijn: er zijn ook heel veel bijeenkomsten die prima zonder professionele, duur betaalde dagvoorzitter kunnen.


Wanneer kun je jezelf in mijn ogen de investering besparen:

  • ALS... de bijeenkomst alleen maar bedoeld is om te zenden en feitelijke informatie over te dragen. Als de directeur alleen maar praat en er geen ruimte gegeven wordt voor discussie, maar hooguit voor een enkele verhelderende vraag.
  • ALS... de dagvoorzitter uitsluitend ceremoniemeester is. Als er niet meer hoeft gebeuren dan het oplezen van de huishoudelijke mededelingen en het CV van de volgende spreker.
  • ALS... het alleen gaat om de show en niet om de inhoud. Als een BN-er of BV-er mensen trekt die anders niet zouden komen.
  • ALS... de interactie in het programma volledig is voorgekookt en de dagvoorzitter alleen maar de vooraf bepaalde vragen hoeft voor te lezen, zodat de directeur zijn vooraf uitgeschreven antwoord kan oplepelen.
  • ALS... het programma in beton gegoten is en er geen behoefte is aan een externe, frisse blik die verstand heeft van Event Architecture.

Maar stel nu, dat er behoefte is aan echte interactie en inspiratie. En stel dat u het met me eens bent dat boven genoemde aanpakken niet altijd werken. Dan zou de investering in een professionele dagvoorzitter zich wel eens terug kunnen betalen in een beter geslaagde bijeenkomst. 

 

Bekijk ook de eventplanner.tv aflevering over het nut van dagvoorzitters!

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Nieuws

Vacatures