Download nu gratis de 2de EventMonitor

Download nu gratis de 2de EventMonitor

Nederland verwacht een grotere terugval in de eventsector dan België. Dat blijkt uit de resultaten van de 2de EventMonitor, een initiatief van eventplanner.be /.nl

 

Download het rapport nu gratis

 

39% van de eventbedrijven verwacht dat de budgetten voor evenementen de komende 6 maanden terug aanzwengelen en dat hun omzet zal stijgen. De opdrachtgevers blijven gematigd optimistisch, net zoals in de eerste editie van EventMonitor. Slechts 11% van de opdrachtgevers verwacht diezelfde toon. 80% verwacht wel de budgetten te kunnen handhaven in de komende 6 maanden. Toch is de tendens positief. Maar liefst 9% van de opdrachtgevers die vorig kwartaal nog aangaven dat hun budgetten zouden dalen, geven een kwartaal later al aan dat hun budget gelijk blijft of zelfs stijgt.

 

EventMonitor blikt ook terug op de marktevoluties van de afgelopen 12 maanden. 26% van de opdrachtgevers zag in die periode de budgetten voor events inkrimpen. 23% zag het omgekeerde gebeuren en tekende een stijging van de budgetten op. Bij de opdrachtgevers merken we dat de omzet de afgelopen 3 maanden globaal gezien is afgenomen t.o.v. het vorige meetpunt. Toch doet 33% van de eventbedrijven het beter dan een kwartaal geleden. Vooral de toeleverancies groeien (36%). Bij de organisatiebureau's zag 34% omzet wegvloeien.

 

België vs Nederland

Vergelijken we de antwoorden van de Belgische respondenten met die van de Nederlandse, dan komen enkele opvallende verschillen naar boven. Het aantal bedrijven dat hun zakencijfer zag dalen, loopt in België en Nederland gelijk. Maar het aantal stijgers ligt in België met 36% een stuk hoger dan de 30% in Nederland.

 

Er is meer

We hebben hierboven slechts enkele opvallende kerncijfers bij elkaar gebracht. EventMonitor gaat verder en brengt ook het aantal events per opdrachtgever in kaart, de evolutie in de budgetten per evenement, het gemiddelde budget per persoon, maar ook andere zaken zoals het aantal maanden tussen offerte en event. Al deze cijfers helpen je in te schatten of jouw bedrijf de trend volgt, er bovenuit steekt of iets in te halen heeft.

 

EventMonitor is de eerste barometer voor de Belgische en Nederlandse evenementenbranche. Het is een representatieve benchmark voor organisatoren, evenementenbureaus, opdrachtgevers en toeleveranciers van evenementen. EventMonitor heeft niet als doel de waarom-vragen te beantwoorden, maar wil enkel een representatieve barometer zijn die de evoluties in de Belgische en Nederlandse eventsector glashelder in kaart brengt.

 

Download gratis EventMonitor

Wil je het volledige rapport inkijken? Alle cijfers en grafieken bestuderen?

Download nu het volledige rapport (t.w.v. 199 euro) helemaal gratis.

 

 

EventMonitor is een initiatief van eventplanner.be /.nl in samenwerking met CheckMarket.com en de vakverenigingen CLC-VectaBESA, BAPCO, SITE België en SITE Nederland. Andere vakverenigingen overwegen nog om deel te nemen.

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Vacatures