Magische eventlocatie in Toverland

Magische eventlocatie in Toverland

Aan de oude stadsmuur zijn gekleurde luifels bevestigd waaronder de Arabische kooplieden hun waar kunnen uitstallen. Er liggen manden en potten bij een afgebrokkeld stuk muur en iets verder staat een imposante stadspoort waarachter de geheimen van een verborgen wereld schuil gaan.

 

Nee, dit is geen beschrijving van het historische stadshart van Marrakech. Het gaat hier over de nieuwe evenementenlocatie van Attractiepark Toverland: de Magische Medina. Wie hier een evenement organiseert komt niet terecht in een alledaags zaaltje, maar wordt onthaald op een tot in het kleinste detail nagebootst Arabisch marktplein. Na eerder de entreehal en de parkwinkel een oosterse touch te hebben gegeven, besloot Toverland deze winter ook het restaurant volledig te thematiseren. Maar liefst 1,5 miljoen euro werd uitgetrokken voor het totale project. Dat leverde geen vierkante meter meer op om te verkopen, maar wel veel meer sfeer, of 'magie' zoals ze dat in Toverland noemen. En dat is volgens Event Manager Barry van Opbergen waar het allemaal om draait.

 

Beleving

"Zeker in tijden van crisis bezoeken mensen een attractiepark om even te kunnen ontsnappen uit de harde dagelijkse werkelijkheid", legt Van Opbergen uit. "Natuurlijk moeten er leuke, verrassende en misschien wel spectaculaire attracties staan, maar wat mensen eigenlijk zoeken is een beleving. Daarin kun je voorzien door de hoogste achtbaan te bouwen, maar een ritje in de achtbaan duurt maar kort. Daarna houdt het niet op. Stel dat je alleen achtbanen zou bieden. Dan vinken mensen een rijtje af en als ze alle banen gedaan hebben, gaan ze naar huis. In Attractiepark Toverland willen we een totaalbeleving creëren, waarvan onze bezoekers ook genieten als ze alleen maar door het park lopen. Rond onze grote houten achtbaan Troy is niet voor niets een compleet themagebied aangelegd, inclusief een metershoog Paard van Troje."

 

Als een sjeik

Bij de evenementen die Toverland organiseert is de beleving minstens zo belangrijk. Organisatoren van feesten, congressen, seminars, enzovoorts, kunnen kiezen uit ontelbare locaties. Juist de betoverende entourage in combinatie met de attracties van Toverland maakt dat ze daar voor gaan. "Wij bieden net die extra beleving, die je elders niet vindt", aldus Van Opbergen. "Tegen de stadsmuur aan hebben we een aantal intieme hoekjes gecreëerd waar je met een paar vrienden of collega's in kunt zitten. Als je in zo'n nis zit te dineren of borrelen voel je je even als een rijke oliesjeik. Dat is toch magisch mooi!"

 

Populair

Hoewel Attractiepark Toverland al jaren evenementen organiseert op andere, eveneens sfeervolle locaties binnen het park, lijkt de nieuwe aanwinst nu al de meest populaire ruimte te worden. "Voordat het plein en de stadsmuur af waren, meldde zich al twee bedrijven die de locatie wilden huren", meldt Van Opbergen. Net op tijd werden alle werkzaamheden afgerond, want binnen enkele weken arriveren de eerste gasten. Er staat hun een betoverende avond te wachten in de gloednieuwe, eeuwenoude medina.

www.toverlandevents.nl
Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Nieuwe eventlocatie in Oostende

Nieuwe eventlocatie in Oostende

Haal alles uit je event software met de Halito! Academy

Haal alles uit je event software met de Halito! Academy

In 10 stappen naar het perfecte event

In 10 stappen naar het perfecte event

Advertenties