Gerechtelijk dossier Pukkelpop geseponeerd

Gerechtelijk dossier Pukkelpop geseponeerd

Het gerechtelijk onderzoek naar het drama op Pukkelpop is stopgezet. Dat meldt het parket van Hasselt. Volgens het parket was het extreme noodweer niet te voorzien en is er absoluut geen sprake van een misdrijf.

 

Pukkelpop werd eind vorige maand getroffen door een zwaar onweer. Daarbij vielen vijf doden en zeker honderd licht- en zwaargewonden.

 

Officieel treft de organisatie van het festival dus geen schuld aan het drama waarbij vijf festivalgangers om het leven kwamen. Nu het dossier geseponeerd is, kan de organisatie zich volledig focussen op de slachtoffers en het herstel van het festival. Uiterlijk op 15 november komt er duidelijkheid over de eventuele terugbetalingen en vergoedingen door de organisatie.

 

17 klachten tegen Pukkelpop

Bij de verzekeringsmaatschappij AG, een van de verzekeraars van Pukkelpop, zijn tot dusver zeventien schadeclaims binnengelopen van bezoekers van het muziekfestival. 

 

Pukkelpop heeft bij AG Insurance een polis burgerlijke aansprakelijkheid voor de vergoeding van lichamelijke en materiële schade van de festivalgangers. "We zijn verrast door het lage aantal claims in verhouding tot de vele slachtoffers", zegt AG-woordvoerder Gerrit Feyaerts. "Misschien doen mensen een beroep op hun eigen hospitalisatieverzekering".

 

Noordweer erkend als ramp

Het noodweer dat op 18 augustus Pukkelpop teisterde is ondertussen door de ministerraad erkend als ramp. Daardoor kan iedereen die rechtstreekse materiële schade heeft geleden in aanmerking komen voor een vergoeding uit het Rampenfonds. Voor de schade op het Pukkelpopterrein komen in eerste instantie podia, festivaltenten, eettentjes, lichttorens, enzovoort in aanmerking. Wel geldt een franchise van 250 euro.

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Hoe een merkboodschap verspreiden op je evenement

Hoe een merkboodschap verspreiden op je evenement

MediaMixer haalt ISO45001-certificaat voor veiligheid

MediaMixer haalt ISO45001-certificaat voor veiligheid

Cisco trekt de stekker uit Webex Events

Cisco trekt de stekker uit Webex Events

Advertenties