Stefan Kerkhofs stopt na 21 jaar met Benji-Fun

Stefan Kerkhofs stopt na 21 jaar met Benji-Fun

Het Limburgse bedrijf Benji-Fun, opgericht door Zonhovenaar Stefan Kerkhofs, stopt na 21 jaar met haar activiteiten. De man die zijn volk leerde Benji-springen wil zich meer kunnen concentreren op zijn andere bedrijven, waaronder het evenementen- kantoor 'To The Point Events', de afdeling podia- & attractieverhuur 'The Fungroup' en het over de wereld verspreide 'Dinner in the Sky', dat inmiddels actief is in 40 landen.

 

Vanwaar deze plotse beslissing? 

"Na 21 jaar was de rek er een beetje uit. (glimlacht) We hebben die afgelopen tijd alle mogelijke attractievarianten bedacht, van boven naar beneden springen, van onder naar boven gekatapulteerd worden, van links naar rechts duiken, een vrije val in een net en zelfs in een Smart 60 meter naar beneden duiken. Je kan het zo gek niet bedenken of we hebben het gedaan. En altijd hebben we die attracties als eerste op de internationale markt gezet.

 

Maar de basis voor mijn beslissing ligt eigenlijk bij de steeds toenemende internationale dimensie van mijn andere activiteiten, zoals 'Dinner in the Sky'. Dat maakt dat ik continu in het buitenland vertoef en onvoldoende betrokken kan zijn met de Benji-Fun activiteiten."

 

Je staat bekend als een harde werker, wil dit zeggen dat je nu gaat rentenieren?

"Neen, absoluut niet, ik ben beginnen werken op mijn 15de en sindsdien doe ik dat de klok rond, elke dag van de week. Maar om eerlijk te zijn, de laatste maanden recupereerde ik steeds moeilijker. Je kan natuurlijk niet overal fysiek aanwezig zijn, maar rustig slapen zat er voor mij niet meer in als ik wist dat er nog ergens te lande een team stond te springen.

 

Een toch wel zware verantwoordelijkheid waar ik nu een punt wil achter zetten.

 

Het ongeluk in Roeselare, waarbij een meisje gewond raakte, heeft ook zeker meegespeeld in de beslissing. Ook al konden we er niets aan doen en was er niets mis met de attractie, je blijft ermee zitten, zelfs al komt alles goed met die persoon.

 

Maar het is natuurlijk ook de som van zovele dingen. Succes hebben is leuk maar kent zijn tol. Haast geen ruimte voor een sociaal leven, werken als de anderen vrij hebben etc. Maar ik heb daarover nooit geklaagd. Het was mijn keuze en bovendien is werken waar er een feest is altijd iets leuker."

 

De meeste mensen kennen je vooral van diverse tv-programma's, wil dit nu zeggen dat we geen gekke stunts meer van je mogen verwachten?

"Ik ben zeker niet van plan om stil te gaan zitten. De andere bedrijven zitten in de lift (;-) en die krijgen nu al mijn aandacht, ik blijf dus actief in de evenementensector met The Fungroup, Rent-a-Stage, To The Point Events & Dinner in the Sky. Maar de activiteit waar het bij Benji-Fun om draaide, mensen laten springen aan een elastiek, is voor mij definitief voorbij.

 

We hebben goed geboerd met het concept. Zo lagen we aan de basis van het veel verkochte tv-format Fear Factor en hebben we voor de BBC mogen werken. Eigenlijk hebben we met Benji-Fun bereikt wat je kunt bereiken met een fun-bedrijf. De toekomst zal voor mij wat minder elastisch zijn en trouwen op tv doen we al helemaal niet meer (glimlacht)".

 

Wat gaat er nu gebeuren met Benji-Fun?

"Er is eigenlijk niet echt slijtage op het concept. Zolang er mensen zijn die houden van fun en kicks is er een plaats voor dit soort attracties. In de afgelopen jaren zijn er een paar potentiële overnemers geweest maar ik ben daar nooit op ingegaan. Gewoon omdat ik er zelf nog teveel plezier aan had. Nu ik dan toch de beslissing heb genomen staat het bedrijf te koop. Wat betreft de lopende contracten die wil ik sowieso nog zelf mee afhandelen".

 

Op 24 september zal er voor het laatst gesprongen worden op de parking van Essec te Paal-Beringen en dan valt definitief het doek over 21 fun-jaren van elastiekspringen met vooral heel veel emoties.

 

"Wie ooit gesprongen heeft, zal dat ene moment nooit meer vergeten. Hoeveel er dat zijn? Ik ben de tel kwijt maar het zijn er zeker meer dan honderdduizend".

 

Ga je het niet missen om de wereld van op 60 meter hoog of meer te kunnen bekijken?

"De attractie waar het allemaal ooit mee begon mag dan misschien niet meer op de menukaart staan van het bedrijf, maar er bestaat niet iets zoals hoogtevrees voor mij.

Dinner in the Sky, Sky-Watch en Death-Riding blijven in het aanbod net als de verhuur van podia, speciale attracties, springkastelen enz.

 

Al die activiteiten komen nu onder de koepel van The Fungroup, waar nu mijn volle aandacht naartoe zal gaan, net als naar het evenementenkantoor To The Point Events.

 

Evenementen blijven mijn ambitie, gewoon... omdat ik het doe... voor de fun"

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Sinterklaas - animo vzw
Wegens afzegging heeft sinterklaas een plaats vrij op nu zat 27 nov 2021
Sinterklaas - animo vzw|
23 November 2021

Dag lieve kindjes mama’s, papa’s, oma’s, opa’s  

Sinterklaas, kijkt er naar uit om jullie terug te kunnen bezoeken.

De pieten en mieten kunnen niet wachten om grapjes uit te halen, samen kunnen dansen en lachen.

De kinderen een handje en knuffel kunnen geven en natuurlijk hun pakje niet vergeten.

Lees meer

Like Reageer

Lees ook

TIP! - Eventlocatie kiezen: CHECKLIST

TIP! - Eventlocatie kiezen: CHECKLIST

Grunewald.bar, 'Full Force' vooruit met geschenk- en apéroboxen

Grunewald.bar, 'Full Force' vooruit met geschenk- en apéroboxen

Fysiek event moeten cancellen? Misschien is dit een oplossing

Fysiek event moeten cancellen? Misschien is dit een oplossing

Advertenties