Weg met Excel en spreadsheets: waarom eventplanners gespecialiseerde software nodig hebben

Weg met Excel en spreadsheets: waarom eventplanners gespecialiseerde software nodig hebben

In de eventsector staan efficiëntie en precisie voorop. Hoewel Excel lange tijd een belangrijk hulpmiddel is geweest voor organisatoren, wordt het steeds duidelijker dat het niet helemaal geschikt is voor de complexe eisen van modern evenementenbeheer.


Laten we eens kijken waarom Microsoft Excel of Google Spreadsheets tekortschieten en hoe gespecialiseerde eventsoftware, zoals eventplanner.net, een effectievere oplossing biedt.



1. Beperkte samenwerkingsfuncties

Hoewel Office 365 vooruitgang heeft geboekt op het gebied van samenwerking door gelijktijdige toegang tot documenten mogelijk te maken, mist het nog steeds de genuanceerde samenwerkingsfuncties die nodig zijn voor het plannen van evenementen. Excel biedt geen fijnmazige toegangscontrole, een cruciaal aspect bij eventbeheer. Stel je voor dat je specifieke taken of delen van een draaiboek aan verschillende teamleden of leveranciers kunt toewijzen, zonder het risico te lopen dat er ongeoorloofde wijzigingen aan andere onderdelen worden aangebracht. Dit niveau van gedetailleerde controle ontbreekt in Excel, maar is een fundamenteel kenmerk van gespecialiseerde evenementensoftware.


Een cruciaal aspect dat vaak over het hoofd wordt gezien in spreadsheets is efficiënt leveranciersbeheer. Met gespecialiseerde eventsoftware kun je leveranciers uitsluitend toegang verlenen tot hun toegewezen taken, waardoor je niet meer handmatig meerdere versies van draaiboeken hoeft te maken en bij te werken. Selectief delen zorgt ervoor dat leveranciers zich uitsluitend op hun verantwoordelijkheden kunnen concentreren, wat leidt tot efficiëntere samenwerkingen en superieure resultaten. Het vereenvoudigt de communicatie en stroomlijnt processen, waardoor ervoor wordt gezorgd dat alle betrokkenen op één lijn zitten zonder overweldigd te worden door irrelevante details.



2. Onvoldoende taakbeheer

Excel mist geavanceerde functies om vooruitgang bij te houden en je te herinneren aan geplande taken of nieuw toegewezen verantwoordelijkheden. Effectieve evenementensoftware blinkt daarentegen uit op dit gebied. Het waarschuwt je niet alleen voor naderende deadlines, maar helpt je ook om jouw taken onder controle te houden, zodat niets door de mazen van het net glipt.



3. Risico's voor gegevensbeveiliging

Het omgaan met persoonlijke gegevens in Excel brengt risico's met zich mee, vooral gezien de GDPR-regelgeving. Excel-bestanden met gevoelige informatie kunnen gemakkelijk verspreid raken en moeilijk te beheren zijn, wat aanzienlijke bedreigingen voor de gegevensbeveiliging met zich meebrengt. Goede eventsoftware begeleidt je daarentegen bij het naleven van de wetgeving inzake gegevensbescherming en zorgt ervoor dat persoonlijke gegevens veilig en op de juiste manier worden verwerkt. Kiezen voor ISO 27001-gecertificeerde evenementensoftware voegt een extra laag zekerheid toe dat jouw gegevens in veilige handen zijn.



4. Gebrek aan evenementspecifieke functionaliteit

Excel is een algemeen hulpmiddel, niet afgestemd op de specifieke behoeften van eventplanning. Het mist functionaliteiten zoals bezoekersbeheer, locatieselectie, leverancierscoördinatie en realtime updates die een integraal onderdeel zijn van het eventplanningsproces.



5. Moeilijkheden bij schaalbaarheid

Naarmate jouw evenement complexer en groter wordt, wordt het beheren ervan via Excel steeds lastiger. Gespecialiseerde eventsoftware schaalt echter mee met jouw behoeften en biedt de nodige tools en flexibiliteit om evenementen van elke omvang of complexiteit aan te kunnen.



6. Tijdrovende opzet en onderhoud

Het helemaal opnieuw maken van een evenementenplan in Excel is tijdrovend en vereist het handmatig instellen van sjablonen, formules en structuren. Software voor het organiseren van evenementen biedt kant-en-klare sjablonen en intuïtieve interfaces, waardoor de opzet en onderhoudsinspanningen aanzienlijk worden verminderd.



Conclusie: het voordeel van eventplanner.net

Geconfronteerd met de beperkingen van Excel bij het plannen van evenementen? Dan is het tijd om over te stappen naar een robuustere, efficiëntere en veiligere oplossing. eventplanner.net biedt alles-in-één evenementensoftware die speciaal is ontworpen voor de behoeften van moderne organisatoren. Van ingewikkeld projectbeheer en samenwerking tot budgettering en zelfs ticketing, eventplanner.net stroomlijnt het hele eventplanningsproces, waardoor jij je kunt focussen op het creëren van impactvolle evenementen zonder de logistieke kopzorgen.


Ontdek hoe eventplanner.net jouw eventplanningservaring kan transformeren - veel verder dan wat Excel te bieden heeft:


  • Claim vandaag nog jouw gratis eventsoftwarelicentie: meld je nu aan voor jouw gratis toegang!
  • Doe mee aan onze gratis online trainingssessies: verbeter je vaardigheden op het gebied van eventplanning met onze door experts geleide tutorials – schrijf je in voor onze training en ontgrendel je volledige potentieel!


Ontdek ook alle software voor het beheer van je evenement in onze directory.


Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Simonne  Geyskens [0859535905]
Simonne Geyskens [0859535905]
New|2024-01-29 - 11:02u

Ik wil kijken hoe dit werkt, de prijs enz.

Kevin Van der Straeten [eventplanner.net]
Kevin Van der Straeten [eventplanner.net]
Leader|2024-01-29 - 13:34u

Dag Simonne,

In de basis is de eventsoftware helemaal gratis. Van start gaan kan via:
https://www.eventplanner.be/eventsoftware/event-planning-software.php

Er is ook een PRO versie, met extra mogelijkheden. Meer info hier:
https://www.eventplanner.be/pro/pro-membership.php

Kevin

Lees ook

Hoe vermijd je event clichés en bouw je een waardevol event?

Hoe vermijd je event clichés en bouw je een waardevol event?

Van ondergronds dineren tot logeren in de boomtoppen

Van ondergronds dineren tot logeren in de boomtoppen

Gratis festivals hebben het moeilijk door gestegen kosten: "Je kan het bijna niet rondkrijgen"

Gratis festivals hebben het moeilijk door gestegen kosten: "Je kan het bijna niet rondkrijgen"

Advertenties