Tribebuilding: het vormen van een (h)echt team!

Tribebuilding: het vormen van een (h)echt team!

Bij To The Point Events geloven ze in 'Tribebuilding'. Post-Corona is de wereld grondig veranderd. Meer dan ooit wordt er van thuis uit gewerkt en voelen mensen zich minder verbonden met de groep. Dat ondanks de talloze digitale communicatiekanalen.


Plots duiken begrippen op als 'quiet quitting', 'bore-out', ... En dat uitgerekend op het moment dat bedrijven volop zoeken naar nieuwe collega's en de 'war for talent' heerst. Reden te meer om van collega's echte ambassadeurs van je bedrijf te maken. "Een tribe die goed in zijn vel zit, is onbetaalbaar. Investeren in werkgeluk draagt bij tot de 'circle of success': happy employees, happy customers, happy stakeholders", vertelt Bart Koninckx van To The Point Events.

 

Om bedrijven te helpen bouwen aan hun tribe, biedt TTPE totaaloplossingen aan onder de vlag van www.inspireyourtribe.be. Je vindt er inspirerende cases zoals medewerkersdagen rond well-being met heel diverse workshops; maar ook kleinere formats en zelfs gepersonaliseerde cadeautjes met een verhaal.


A7408629.jpg

 

Anneleen Klinke, Tribespecialist bij TTPE, vroeg voor de fun aan chatGPT hoe je in 10 stappen je perfecte tribebuilding samenstelt en was best verrast door het antwoord van onze digitale vriend:

 

  • Definieer het doel van de teambuilding: Bepaal wat je wilt bereiken met de teambuilding. Wil je de samenwerking verbeteren, de communicatie bevorderen of juist de teamspirit versterken? Het is belangrijk om dit duidelijk te hebben voordat je begint met de organisatie.
  • Stel een budget vast: Bepaal het beschikbare budget voor de teambuilding en houd hier rekening mee bij het kiezen van de activiteiten en locatie.
  • Kies de activiteiten: Kies activiteiten die passen bij het doel van de teambuilding en die geschikt zijn voor de grootte van de groep. Denk aan teamspellen, workshops, of outdoor activiteiten.
  • Bepaal de locatie: Kies een locatie die geschikt is voor de activiteiten en die past binnen het budget. Het kan bijvoorbeeld een buitenlocatie zijn, een conferentiecentrum of een bedrijfsruimte.
  • Stel een datum vast: Kies een datum die geschikt is voor de meeste deelnemers en die past binnen het schema van je tribe.
  • Maak een uitnodiging: Stel een uitnodiging op waarin je de details van de teambuilding vermeldt, zoals de datum, locatie, en activiteiten. Vergeet niet om de deelnemers aan te moedigen om deel te nemen en zich vooraf aan te melden.
  • Organiseer het transport: Als de teambuilding op een andere locatie plaatsvindt, zorg dan voor vervoer voor de deelnemers. Dit kan bijvoorbeeld door het huren van een bus of het regelen van carpoolen.
  • Regel de catering: Zorg voor eten en drinken tijdens de teambuilding. Kies bijvoorbeeld voor een buffet of catering service, afhankelijk van het beschikbare budget.
  • Faciliteer de activiteiten: Zorg ervoor dat de activiteiten soepel verlopen en dat er voldoende begeleiding is om de deelnemers te ondersteunen.
  • Evalueer de teambuilding: Evalueer de teambuilding na afloop en vraag feedback van de deelnemers. Gebruik deze feedback om toekomstige teambuildings te verbeteren.

 

"Niet slecht. Maar gelukkig word je bij TTPE heel warm en zeer persoonlijk onthaald om te luisteren naar jouw verhaal en om samen jouw dromen waar te maken binnen het opgegeven budget. Waar ligt jouw focus op: actief, passief, sportief, competitief, creatief, artistiek, culinair, safety, well-being, inspirerend, lerend, ... of een mix van dit alles. Daarbij maken we gebruik van een unieke tool https://toffeteambuildings.be/nl/mijn-dagplanning. Kies uit de verschillende gestandaardiseerde formats en complete concepten. Ons ervaren team creëert ook bijzonder graag volledig nieuwe formats op basis van jouw unieke DNA."

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Datalek Ticketmaster: wat het betekent voor organisatoren van evenementen

Datalek Ticketmaster: wat het betekent voor organisatoren van evenementen

Bezoekers Cirque@Taque betalen cashless via Event Reservation

Bezoekers Cirque@Taque betalen cashless via Event Reservation

Altijd als eerste op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen bij al je eventleveranciers en -locaties

Altijd als eerste op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen bij al je eventleveranciers en -locaties

Advertenties