Hoe geo-tracking je outdoor events beter maakt

Vandaag hebben we het over geo-tracking en hoe het kan helpen bij het organiseren van outdoor events door te volgen waar je personeel, deelnemers, ... op elk moment zijn zijn en op basis van die gegevens te handelen.

Kevin Van der Straeten|bekijk origineel
Reageer op deze tv aflevering

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Ook beschikbaar als podcast:

Ook via podcast:

Listen on Google PodcastsListen on Apple PodcastsListen on Shopify

Transcript

Hallo Lander, welkom in onze studio.


Dank je.


Vandaag gaan we het hebben over geo-tracking.

Maar voordat we daarop ingaan, kun je misschien uitleggen wat Geodynamics, als bedrijf, wat je doet?


Ja, dus we zijn een softwarebedrijf. We zijn gevestigd in Kortrijk, in het westen van Vlaanderen. En voor de bouwsector hebben we track en trace oplossingen.


Maar op een gegeven moment ging je ook voor evenementen werken.


Ja dat is waar.


De reden dat ik je heb uitgenodigd is: ik las een artikel op de blog van je bedrijf over Rock Werchter. Daar heb je indrukwekkende dingen gedaan voor de EHBO. Wat deed Geodynamics daar precies?


Dus hebben we enkele ambulances en enkele medische teams in het veld uitgerust met een volgsysteem.


Dus dit is het complete volgsysteem?


Ja. Zoals je kunt zien, is het vrij klein. Ik heb een batterij die ongeveer dertig uur meegaat. En we sturen elke vijf seconden een positie. En die posities worden gevisualiseerd op een website.


Zodat je op elk moment weet waar alle EHBO-ers in het veld zijn.


Ja dat is waar.

En dus, voor Rock Werchter, hebben we toegevoegd: we hebben enkele lagen op de kaart toegevoegd, die laten zien waar de uitgangen zijn, waar de toiletten zijn. En we verdeelden het hele gebied in een raster. Dus als er iets gebeurde, kon het team controleren waar de dichtstbijzijnde medewerker was.


En waarom is daar behoefte aan?

Want vroeger waren er geen volgsystemen. Verder ging alles goed. Wat voegt dit systeem echt toe?


Realtime weergaven op de kaart. Dat is iets wat ze echt nodig hebben. Omdat ze zo snel mogelijk moeten reageren. En als ze de informatie hebben waar de dichtstbijzijnde persoon is, kan dat best handig zijn.


Maar misschien ook, bij voorbaat, om mensen over de...


Ja, dat is ook...


Als je ziet dat iedereen op een gegeven moment is, kun je al zeggen: oké, spreid een beetje.


Ja, voor verzending is het ook erg handig.


Ja, maar niet alleen festivals. In het gesprek dat we hadden net voordat we begonnen met opnemen, noemde u ook sportwedstrijden. Wielrennen en rallyraces.


Ja.


Wat voor soort diensten levert u voor dat soort evenementen?


Welnu, voor het rallygedeelte rusten we bijvoorbeeld elke deelnemer, in zijn auto, uit met hetzelfde systeem. Daar is het handig omdat er op een afgesloten weg gereden wordt. Maar het is een kleine weg in België, heel klein. Voor de organisatie is het dus goed om te weten wie er op de baan is. En als er een ongeluk is of zo, moeten ze de exacte locatie weten.


Een ander type evenement is fietsen. Want daar ondersteun je de organisatie ook daadwerkelijk in wat ze moeten doen.


Ja dat is waar. Want als je een groep fietsers hebt, kan het een heel lang stel zijn...

Een lange locatie.

Dus in dat geval rusten we de eerste auto uit, de auto net achter die aan de leiding staat, en de laatste auto. En de organisatie, voor hen is het nodig om te weten hoe lang het duurt. Dus op een gegeven moment zeggen ze tegen de laatste auto: ga nog een stukje verder. Om de wielerkoers wat dichter bij elkaar te houden.


Ja en ik kan me voorstellen dat je een soort commandocentrum hebt? Of iets waar je alles kunt volgen. En uw mensen zullen de systemen bedienen. Of hoe werkt dat?


Normaal gesproken sturen we ze gewoon van tevoren naar hen toe. Het is vrij eenvoudig te gebruiken. Je hebt een aan/uit-knop. Je zet hem aan en alles wordt gevisualiseerd op een kaart. Het is dus best snel, ook in het controlegebied. Er is altijd één persoon die naar de kaart kijkt. Van tijd tot tijd. Maar als team zijn we er niet echt bij betrokken.


Het is dus zo gebruiksvriendelijk dat mensen het zelf kunnen doen.


Ja, het is vrij eenvoudig. Wij versturen ze per post. Morgen heb je ze, je gebruikt ze en het gaat best goed.


Op dit moment doe je aan tracking. Je vertelde me ook dat je steeds meer evenementen doet. Wat is het uiteindelijke doel? Wat zijn nog de vervolgstappen? Wat zie jij als de toekomst voor dit soort...


We krijgen veel reacties, feedback, van onze klanten, die vragen om aangepaste mapping. Dus nu gebruiken we de Google Earth-kaarten. Of een soort van. Maar er zijn enkele lokale autoriteiten die echt hun eigen kaarten willen gebruiken. Dat zijn we nu aan het onderzoeken.


Ja, vooral, ook voor een festival kan het interessant zijn. Want alles op het festival kan op de kaart staan. Eigenlijk al een beetje zoals je deed met de laagjes voor Rock Werchter.


Het kan handig zijn om echt te weten waar het toilet zich bevindt.

Nu zie je een kaart. Je ziet een groot veld. Want Rock Werchter is maar drie weekenden in een jaar. Het is daar dus een heel andere kaart. Maar als je de locatie van het toilet op de kaart ziet staan, kan dat voor ons heel handig zijn.


Hoe nauwkeurig zijn deze apparaten? Kun je echt...

Is het echt op een meter of hoe...


Normaal gesproken gebruiken we een GPS-systeem en GPS is nauwkeurig tot drie meter.


Oké, dus je hebt een heel goed zicht op waar mensen zijn.

Wat ik wel op je website heb gelezen, en dat is best interessant: je hebt veel van deze apparaten beschikbaar.


Ja.


Dus zelfs voor grote evenementen, of waar veel mensen moeten worden gevolgd of voertuigen moeten worden gevolgd, kunt u dat leveren.


Ja, we hebben altijd ongeveer 500 apparaten op voorraad.

De grootste die we deden was iets van Red Bull. Ze doen een toer met motoren. Het heet: Red Bull All The Way. Zo werd elke deelnemer gevolgd. Dat zijn er meer dan 600. Dat was de grootste die we deden.


Dat is indrukwekkend.

Een laatste vraag. Wat ik ook heb geleerd, is dat ik deze van je kan huren. Maar ook voor sommige gelegenheden zijn er mogelijkheden voor sponsoring.


Ja dat is waar. Dat komt omdat onze belangrijkste focus niet is om evenementen te voorzien van trackers. Onze belangrijkste focus is om ons merk op te bouwen. Omdat we gevestigd zijn in het bouwgebied. We staan dus open voor sponsoring.


Oké, dat is heel goed om te weten. En ik denk dat veel organisatoren daarover contact met je zullen opnemen. We plaatsen de link naar uw website onder de video.

Lander, heel erg bedankt voor je komst en het delen van deze geweldige trackers.


Heel erg bedankt.


En jij, thuis, bedankt voor het kijken naar onze show. Ik hoop je volgende week te zien.

Advertenties