Alles wat je moet weten over Festivak 2018

Festivak 2018 komt eraan! Organisatrices Jill en Violette zitten bij Kevin op de bank en vertellen je alles wat je moet weten over deze Belgische editie van de beurs.

02-11-2018|Kevin Van der Straeten
Reageer op deze tv aflevering

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Ook beschikbaar als podcast:

Ook via podcast:

Listen on Google PodcastsListen on Apple PodcastsListen on Shopify

Transcript

Festivak 2018 komt eraan. Organisatrices Jill en Violette zitten bij me op de bank en vertellen je alles wat je moet weten over deze Belgische editie van de beurs.

 

Dag Jill, dag Violet. Welkom in de studio.

 

Dank je wel, Kevin. Dank je wel.

 

Nog een paar dagen, zeg, en dan Festivak 2018 België. Hoe staan jullie ervoor?

 

Ja, heel goed. De beurs is al een tijdje uitverkocht. En ja, zeven en acht november gaat het gebeuren, in de Nekkerhal in Mechelen. De tweeëntwintigste editie alweer van Festivak.

 

Mooi. En wat mogen we dit jaar verwachten.

 

Nou ja, Festivak, voor diegenen, eigenlijk, die het nog niet kennen, ...

 

Zijn er nog mensen die het niet kennen?

 

Ja, ik hoop het niet. Maar een evenementenvakbeurs voor toeleveranciers, zowel van grootschalige publieksevenementen, bedrijfsevenementen, de hele MICE-sector, dus beurzen, congressen et cetera.

En we hebben weer een fantastisch entertainmentplein. Meer dan 250 exposanten. En ja, heel erg mooi. Ja, het gaat gewoon een hartstikke goede beurs worden.

 

Maar naast standhouders, dit jaar ook, en daarom zit jij erbij Violette, een heel sterk uitgebouwd sprekersprogramma.

 

Ja, dat klopt inderdaad. We stellen elk jaar verschillende thema's centraal. En ook dit jaar hebben we het geprobeerd zo uitgebreid mogelijk centraal te stellen. Zodat voor ieder wat wils, er in elk geval één lezing is om te bezoeken.

 

Kan je zo eens een aantal namen noemen, die aanwezig gaan zijn?

 

Ja, waar wij zelf heel blij mee zijn, is The Belgian Pride die komt spreken. Die gaat, eigenlijk, over het algemeen, in op het organisatorische vlak. Wat het met zich mee brengt. Zeker in een stad als Brussel.

 

Ja, dat is niet evident, hé. 

 

Ja, precies, dus daar gaat hij meer over vertellen.

Dan is ook het thema duurzaamheid, wat zeker aan bod gaat komen. Daar komt Ieperfest, het Hardcore fest, meer over vertellen.

Het Atomium komt ook spreken. Dus dat gaat weer meer in, eigenlijk, op het MICE-gedeelte ook. Wat Jill net benoemt.

Ja, de show is er voor ieder wat wils, ja, iets te bezoeken.

En ook de marketingkant, wat altijd wel een dingetje blijft, zal ook uitgelicht worden.

De social media, wat dat voor invloed heeft. Daar komt Vives over vertellen.

 

Als je interesse hebt in een sprekersprogramma, moet je daar op voorhand voor aanmelden? Of...

 

Nee, is allemaal vrij te bezoeken. We hebben twee lezingenzalen, twee keynotes. En ja, net zoals de beurs zelf, vrij te bezoeken. Dus ben op tijd, dat je een plekje hebt en dan heeft iedereen voldoende...

 

Het volledige sprekersprogramma staat ook wel op de website.

 

Ja, op de website en in de catalogus bij de ingang.

Dit jaar is het thema Safety first. En het thema Safety first zie je terug bij de exposanten, op de beursvloer, als in het inhoudelijke programma.En dat begint, eigenlijk, al bij de opening, als je de beursvloer opkomt. Buiten staat een grote commandowagen van S-Protection en die geven daar een realtime beleving, met drones gaan ze aan de slag.

Maar ook, nogmaals, op de beursvloer verder zie je mogelijkheden om wegen of straten te kunnen afzetten.

 

Ja, het is wel een hot thema, op zich, hé. Tegenwoordig.

 

Ja, absoluut.

 

Veiligheid.

 

Ja, zeker. Je ziet het ook terug in het inhoudelijk programma.

Ja, het wordt ook echt op z'n breedst belicht. Dus zowel, wat Jill zegt, het afzetten van straten, tot het personeel dat rondloopt tijdens de opbouw en tijdens het evenement.

Ja, daar wordt allemaal op in gegaan, verder. Over hoe je dat zo veilig mogelijk kan doen. Ja, we hebben daar een lezing in, waarin ook uitgelegd wordt, hoe personeel gescreend kan worden.Zodat je ook de juiste mensen op het werkveld hebt lopen.

 

Bij de standhouders. De grote namen zijn natuurlijk aanwezig. Maar ik zag ook dat dit jaar de vakorganisaties, BESA, FEBELUX, aanwezig zijn.

 

Ja, klopt, daar zijn we hartstikke trots op. En die zijn niet alleen als vakorganisatie aanwezig, maar zijn zelfs met twee pleinen aanwezig. Waarin, enerzijds...

FEBELUX en BESA, die hebben een plein onder de noemer Bazaar Belge. En, eigenlijk, een beetje vanuit de BESA, hebben we een plein, Café Tournée. Waarin de oude festivalrotten, Veldeman, The Safety Group, The Power Shop, gezamenlijk met elkaar ook een prachtig plein neerzetten.

 

Oké, mooi. Er is ook een feestavond, dit jaar. Festivak Invites. Kan je daar iets over vertellen?

 

Ja, de afterparty van Festivak, die is inmiddels beroemd en ik mag zelf wel zeggen: berucht. Nee, meteen, direct na sluiting beurs, om 18.00 u., dan hebben we nog een afterparty, waar een 1100 genodigden bij aanwezig zijn. Met fantastisch eten, drinken en ja, heel goed entertainment van TTT Artist, die dat levert. En daar kunnen organisatoren zich nog steeds, kosteloos, voor aanmelden.

Door een mailtje te sturen naar danielle@ogz.nl en dan kan je uitgenodigd worden voor deze mooie avond.

 

Het is natuurlijk eerstdaags. Als je nog naar de beurs wil komen, kan je nog tickets krijgen?

 

Ja, je kunt te allen tijde registreren via de website: www.festivak.be. Daar vind je zowel de beursdata, zeven en acht november, en ook de openingstijden, van 11.00 u. tot 18.00 u.

 

Op de twee dagen. 

 

Op de beide dagen, ja. Zowel woensdag, als aankomende donderdag. En daar kun je je registreren voor een ticket en je ziet daar dus ook het totale programma van Festivak.

 

Ik kijk ernaar uit. Ja, wij staan er natuurlijk met een stand, zoals elk jaar. Tot woensdag dan, Jill en Violette.

 

Ja, hartstikke goed. Tot dan.

 

Hartelijk dank. En u beste kijker, bedankt voor het kijken en hopelijk ook tot op Festivak.

Advertenties