Event innovatie: Novid LT series

advertentie

Met bewegende beelden trek je de aandacht op beurzen. Maar waarom is het dan toch altijd zo’n gedoe om schermen in een beursstand in te werken? Novid lanceert een even simpele als geniale oplossing: de LT series. Bedenker Wouter Van Beirendonck demonstreert zijn event-innovatie.

www.novid.be
09-10-2017 -  by Kevin Van der Straeten

Reageer op deze tv aflevering

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Steven De Keukeleire [INFiLED]
Steven De Keukeleire [INFiLED]
New|2017-10-11 - 08:57u

Zonet met verbazing naar deze video gekeken en bijna van mijn stoel gedonderd... Mr Van Beirendonck komt hier doodleuk vertellen dat hij de bedenker van dit product is terwijl het een regelrechte ripoff is van de LEDskin(R) van beMatrix. Simpelweg alles is gekopieerd: Paneel dat compatibel is met beMatrix/AluVision frames: check ... LEDmodules die kunnen vervangen worden van de voorzijde met een magnetische tool: check ... Controleunit die in zijn geheel kan vervangen worden van aan de voorzijde: check ... Mogelijkheid om een doek te bevestigen aan de achterzijde om de panelen te verbergen: check... De beMatrix LEDskin is tot stand gekomen uit een samenwerking tussen de Belgische bedrijven beMatrix en ScreenIt en het Chinese bedrijf INFiLED enkele jaren geleden. Als product manager van het Chinese INFiLED ben ik wel wat gewoon als het op Chinees kopieergedrag aankomt, maar als een Belgisch bedrijf hetzelfde doet en doodleuk komt vertellen dat zij de bedenker zijn, dan ben ik toch even beschaamd om Belg te zijn... Je moet maar het lef hebben...

Ik nodig Novid van harte uit om te reageren op mijn bericht. Ik ben echter redelijk vastberaden dat het muisstil zal blijven aan de overkant...

Wouter Van Beirendonck [Novid nv]
Wouter Van Beirendonck [Novid nv]
New|2017-10-11 - 11:16u

Beste Mr. De Keukeleire,


Als er op de markt een alternatief was geweest, met de juiste verhouding prijs/kwaliteit, had ik mij geenszins de moeite getroost om zélf een LEDpaneel te ontwikkelen. Zowat ALLES aan ons product is anders dan het product waarover u het heeft.

Maar omdat u er zelf over begint, zal ik het even op een rijtje zetten.

1° Uw frame is van Magnesium. Het onze van Aluminium. Toch wel een vrij fundamenteel verschil zou ik durven zeggen. Zoals u zelf zeer goed weet is magnesium lichter, maar veel breekbaarder dan een frame in aluminium.

2° Onze LEDcabinet is slechts 55mm dik. Het uwe is 62 mm dik. Hoe meer systemen waarmee je compatibel bent hoe beter.

3° de resolutie … jullie bieden een 3,1mm aan, de onze is een 2,81mm. Dat komt concreet neer op 21% méér pixels per m² bij ons

4° front-accesibility : bij ons kan de controlebox doorheen de opening die ontstaat als je een LEDmodule wegneemt. Voor zover ik het kan zien is jullie controle-unit te groot om door die opening te kunnen. Mocht dat toch het geval zijn, dan ben ik u excuses verschuldigd.

5° de mogelijkheid om die LEDmodules te vervangen met een magnetische tool zijn ingeburgerd in zowat de hele LED-sector. Net zoals een afneembare controle-unit of magneten om de montage te vergemakkelijken. Uw verwijt als zou IK deze algemeen gangbare features gekopieerd hebben van JULLIE houdt dan ook geen steek.

6° Wij hebben naast een 2,81mm INDOOR ook nog eens een 4,4mm OUTDOOR. Dus concreet hebben we een gamma dat dubbel zo groot is als dat van beMatrix.

7° Wij hebben een LCD-paneel op de achterzijde van onze afneembare module, andere flightcases, enzovoort enzovoort, …Dit alles om maar aan te geven dat ik geenszins uw product hoefde te kopiëren.

We wisten zélf namelijk zéér goed wat we wilden.

Ik ben weldegelijk de bedenker van ons product hoor, geloof me.


Ach, ik kan uw boosheid wel begrijpen hoor.

Maar tegelijk hoop ik dat we verder als beschaafde mensen onze producten in de markt kunnen zetten.

Steven De Keukeleire [INFiLED]
Steven De Keukeleire [INFiLED]
New|2017-10-12 - 07:46u

Beste Mr Van Beirendonck,

Het feit dat u zo fel reageert en dat u het LEDskin product zo goed kent bewijst gewoon dat u heel goed naar ons product gekeken heeft voor de start van de ontwikkeling van jullie product.

Met mijn reactie beweerde ik geenszins dat verwijderderbare LED modules, controller boxes enz. innoverend waren. Dat is allemaal de normaalste zaak tegenwoordig, daar heeft u gelijk in. Dat doen wij al jaren. Het innoverende in de LEDskin was de seamless integratie in beMatrix/Aluvision frames, en dat weet u maar al te goed. Alle verschillen die u opsomt zijn de meest basic variaties tussen LED producten.

U doet natuurlijk maar. Jammer genoeg zijn het zaken als dit die innovatie in de weg staan. De kost voor ontwikkeling van nieuwe ideeen moet nu eenmaal terugverdiend worden. Plagieren is vanzelfsprekend goedkoper, maar berokkent ook schade aan de echte innovators. Denk daar nog maar eens aan...

Wat mij vooral voor de borst stoot is dat u zichzelf nog steeds bedenker durft te noemen na mijn eerste reactie. Shame on you...

Transcript

Met bewegende beelden trek je de aandacht op beurzen. Maar waarom is het dan toch altijd zo’n gedoe om schermen in een beursstand in te werken? Novid lanceert een even simpele als geniale oplossing: de LT series. Bedenker Wouter Van Beirendonck demonstreert zijn event-innovatie.

 

Dag Wouter, welkom in de studio.

 

Dank u.

 

Op een beurs, bewegend beeld, dat is toch altijd magisch? Maar waarom is het dan altijd zo'n gedoe om zo'n scherm in zo'n beursstand te krijgen?

 

Ik ga het heel eventjes dan al onmiddellijk afleiden naar de LED wall. Dat hebben we inderdaad gemerkt, met al onze ervaring met het inbouwen van LED walls. Heel vaak is een LED wall een toestel waar je langs achter moet bekabelen. En je hoort het al: als je twee keer achteraan aan het scherm moet kunnen werken, is er heel vaak plaats nodig achter het scherm.

 

Jullie hebben een oplossing uitgewerkt.

 

Ja, inderdaad. Met het groeiende succes van modulaire standbouwsystemen, als Aluvision en beMatrix, ...

 

Dat zijn van dit soort frames, hé?

 

Ja, dat zijn dat soort frames.

 

zijn wij gaan nadenken over het bouwen van een LED wall, die compatibel is met dat systeem. Er waren bestaande systemen, waarvan wij overtuigd waren dat het nog veel beter kon. En voor de eerste keer in onze lange geschiedenis, zijn we er zelf in beginnen ontwikkelen.

 

Ja, want jullie hebben natuurlijk wel heel wat ervaring met die schermen, ook echt in the field hé?

 

De oorspronkelijke bedoeling was natuurlijk van een LED wall te maken, die eigenlijk één wordt met de muur. Het leuke eraan is, eigenlijk, dat, op het moment dat je zelf begint een LED wall te ontwerpen, begin je na te denken over: wat hebben wij als verhuurbedrijf, want laten we wel wezen, Novid is nog altijd, natuurlijk, een verhuurbedrijf, wat hebben wij nodig als we het een keer zelf zouden doen? Wat zouden we er dan echt specifiek aan gaan toevoegen, qua features.

 

Misschien moeten we er eens naar kijken, hé. Wat hebben jullie eraan toegevoegd?

 

We zullen beginnen bij het begin. Iedereen kent de aluminium kaders. We hebben er hier één staan en hoe eenvoudig is het om die te koppelen aan een LED wall? In de modulaire aluminium framesystemen zijn er diverse hoekprofielen, waarvan ik er hier al eentje heb gemonteerd. Gewoon simpelweg met een M6-boutje langs binnen, naar het profiel toe, hebben we dit profiel mooi gelijk, aansluitend aan de LED wall.

Hoe eenvoudig is het dan om daar een aluminium frame op te bevestigen? Wel, zo eenvoudig. We schuiven hem ertegenaan, we gebruiken een snelkoppeling M6. Je draait die vast. Zo eenvoudig is het.

Ik had hier nog een wit paneel staan, ergens.

 

Ja.

 

Dus, de standbouwer gaat dan, op het moment dat zijn paneel geplaatst is, de stand dichtwerken. En dat duurt ongeveer zolang. Klaar.

 

Het vormt gewoon een geheel met de muur en is niet meer iets dat eraan hangt, voor staat of...

 

Ja. Het wordt ook gewoon echt een structureel stevig onderdeel van de wand, als je met dit systeem werkt om, letterlijk, een gat te laten vallen van de juiste afmetingen. Wij komen toe, wij plaatsen de frames op de wand die er al staat en in no time is de LED wall gebouwd.

 

Maar Wouter, heb je dan niet nog altijd hetzelfde probleem: dat je erachter moet kunnen om eraan te werken?

 

Wel, dat is natuurlijk één van de zaken waar wij enorm op gefocust hebben, want dat was één van de onwaarschijnlijk belangrijke punten, die we wilden toevoegen aan het product. Hij moest volledig demonteerbaar zijn, langs de voorkant. En dat kunnen we misschien het makkelijkst demonstreren aan de hand van een tweede tegel, die ik hier bij mij neem. Hier eventjes één nemen.

Je hebt een eenvoudige tool, die we gebruiken om de paneeltjes te verwijderen. Dat is een magneet, waarmee we dan eigenlijk de module kunnen verwijderen.

 

En daar zitten geen kabels of niets aan?

 

Nee, nee.

 

Dat is gewoon... Ja, ik zie het hier.

 

Nee, het is effectief de connectoren hier die verbinden en die verbinding verloopt feilloos. Nu, dat een paneeltje stukgaat, is één ding. Verder heb je aan een LED wall nog een aantal andere zaken die kunnen stukgaan. Dat waren typisch zaken, die je niet langs de voorkant kon veranderen.

 

Bijvoorbeeld de voeding dan, of zo?

 

De voeding, de receiverkaart, de connectoren, het moederbord. Wij hebben dat allemaal samen gebracht in één box. Want wij wilden, ook in het kader van het winnen van tijd, er gewoon voor zorgen dat de jongens, die het gaan opbouwen bij ons, zich geen zorgen meer hoeven te maken, in the field, over wat er mis is.

Daarom, en dat is natuurlijk wel uniek bij ons, hebben we ervoor gezorgd, dat die hele box te demonteren is, vanaf de voorzijde. En dat kunnen we misschien eventjes demonstreren. Ik zal de LED wall even omdraaien.

 

Want vroeger was het alternatief dan de volledige wand afbreken?

 

Vroeger was het alternatief echt de volledige wand afbreken. En sterker nog: we kennen allemaal de wet van Murphy en dat betekent dat, als je een LED wall hebt van vier meter hoog en acht meter breed, dan is het uiteraard...

 

De onderste.

 

de onderste in het midden die stuk is. Zie je?

 

En die kan er langs voor uit, ja.

 

Bij ons, langs voor. Dit gaat opzij. Je pakt een nieuw toestel. Ik demonstreer het natuurlijk wat makkelijk, maar mits een paar keer geoefend te hebben, is het echt, echt doenbaar. De volgende box wordt er gewoon op zijn plaats geschroefd. Het is nog altijd veel makkelijker dan uw halve LED wall hoeven af te breken. Voilà.

 

Nu ik hem zo van dichtbij zie: ik zie eigenlijk ook nog heel wat andere details. Die schuifjes, dat Lcd-scherm.

 

Als je een paneeltje hebt met een pixel af, kan je dat gewoon markeren. Zodat de heren in het magazijn alvast weer weten dat er iets mis mee is. Het Lcd-scherm geeft een aantal heel interessante indicatoren weer.

De temperatuur: moest er een oververhitting zijn, dan kan je dat daaraan aflezen.

Het aantal draaiuren: wat belangrijk is, want het kan echt onderdeel worden van uw businessmodel.

 

Als je mensen gaat laten betalen per uur. Mensen die drie weken weg zijn met een scherm, zeggen: we gaan het maar één dag inzetten. Dan kan je dat hier, op een eenvoudige manier, gaan checken. Wat ook belangrijk is om te weten: we hebben twee modellen. We hebben een indoor model en we hebben een outdoor model. Indoor: 2,8 mm en outdoor: 4,4 mm. Maar de frame en de box zijn universeel. Dus ook iemand die zou van beslissen van: ja, we gaan honderd vierkante meter kopen en eigenlijk hebben we in de zomer volgend jaar het voetbal, we zouden eigenlijk toch wel ook graag buiten iets willen doen. Of je hebt in de zomer je indoor LED wall minder nodig, maar je outdoor des te meer. Dan kun je gewoon tien vierkante meter outdoor panelen kopen en uw indoor panelen er afhalen, uw outdoor panelen erop en klaar. Als je dat paneeltje dan wilt terugplaatsen, nadat je, bijvoorbeeld, je servicing hebt gedaan, volstaat het om het zo op zijn plaats terug te klikken. En hop, klaar is kees.

 

Indrukwekkend Wouter. Het ziet er knap uit. En qua LED zelf? Is het een kwalitatief scherm?

 

Wel, de 2,8 mm komt natuurlijk ergens vandaan. Wij zijn als bedrijf al jaren bezig om het verschil te proberen maken door naar extreem hoge resoluties te gaan. En 2,8 is belangrijk in die zin: het is het voorste getal dat eigenlijk bepaalt wat het belangrijkste is. Alles met een twee ervoor, wordt gezien als, ja, beter dan een drie. Daarom hebben wij steeds bewust gekozen van: wij gaan die visie hoger spelen.

 

Ja.

 

Heel cru gezegd. Ook de 4,4 mm voor buiten, is echt wel één van de beste resoluties die je kan hebben. Nee, er zijn er betere beschikbaar, maar het moet enigszins nog betaalbaar blijven.

 

Ja.

 

Dus prijs/kwaliteit zitten we steengoed. Het is natuurlijk heel moeilijk om hier te tonen, maar ook de flightcases die wij hebben gebouwd. Als we dit verkopen, verkopen we dat, bijvoorbeeld, met flightcases met schuiven. We hebben een hoge flightcase met schuiven erin, waar de LED-cabinets in liggen. Het bespaart je zo ontzaglijk veel tijd.

Om u een idee te geven: als je duizend tegels per jaar twintig keer moet checken, bij vertrek en bij aankomst, en je kan elke keer een minuut besparen, door die tegel niet meer uit die kist te halen, door die hoekjes er niet meer te hoeven afhalen, dan bespaar je echt, letterlijk, minuten. En bespaar je geld. Wij hebben bij onze andere LED walls echt ondervonden, dat de klassieke flightcases, waarbij die LED walls, met zo'n hoge resoluties, worden verticaal gestackt, dat je gewoon schade berokkent aan die LED walls. Als er een schroefje inligt, of nog een kabeltje, je hebt dat niet gezien, je zet de tegel erin. En het is beschadigd.

 

Novid is een verhuurbedrijf, maar ik hoor je ook zeggen: verkoop. Is het echt de bedoeling om het scherm ook op die manier in de markt te gaan zetten?

 

De naam, LT-series, is geenszins lukraak gekozen. De L en de T staan voor ons voor Long Term. Voor lange termijn. Wij bieden aan onze klanten, bijvoorbeeld, lange termijn-verhuuroplossingen aan. We bieden die zelf aan, omdat we zelf ook weten dat zo'n investeringen een behoorlijk gat kunnen slagen in uw begroting.

 

Dus, bijvoorbeeld, voor een standbouwer.

 

Bijboorbeeld voor een standbouwer. Alhoewel ik ronduit zou durven zeggen dat ik weinig standbouwers tegenkom, die staan te popelen om dit aan te kopen. Zij hebben meer nodig dan een LED-scherm. Zij hebben ook de service nodig. Ook het komen installeren. Zij delen die mening met mij ook, van: als je dat LED-scherm hebt staan, dan ga je het ook aanbieden aan klanten, die het misschien niet willen. Als je het enkel kan inhuren op het moment dat je het nodig hebt, is dat ideaal.

Het is nog zelfs in mindere mate voor de standenbouwers. Die geven allemaal grif toe: wij kopen liever frames, dan schermen. Dus dat is een heel duidelijke boodschap van: schoenmaker, blijf bij uw leest. Voor de audiovisuele bedrijven hebben we natuurlijk twee boodschappen, van: naast een LED-scherm dat compatibel is met aluminium frames, is het gewoon an sich ook een verdomd goeie LED-cabine. Die jaren meegaat, die een heel hoge resolutie heeft en waar je makkelijk HD-schermen mee kan gaan bouwen. Daar komt bovenop dat je er nog eens gigantisch veel geld mee kan uitsparen. En dat de modulariteit van indoor en outdoor een enorm voordeel kan zijn.

 

Nu Wouter, ik zit heel de tijd al op die achterkant van dat scherm te kijken. Da's natuurlijk minder mooi. Wat doe je als je zo'n stand probeert te bouwen en er is inkijk op de achterkant?

 

Ik ben blij dat je daar nog over begint, want daarvoor hadden we nog één van de absolute eyecatchers van het aluminium framesysteem. Je kan dergelijke kaders dichtmaken met een Dibond-plaat, zoals we daarnet even hebben gedaan. Maar je kan ze ook afwerken met een kunststof doek, die aan de zijkant verstevigd is met een zogenaamde pees.

 

Zo'n spandoek is dat.

 

En, ik ga er even onze tegel terug bij pakken. Aan de zijkanten heb je ook die typische gleuf, die zo typisch is bij een aluminium frame van Aluvision. Kan je de textiel er gewoon gaan inwerken.

 

En kan dat dan geen kwaad voor de temperatuur?

 

Nee hoor, we hebben echt gezien: de LED walls die buitenstaan, daar kan het in de box gemakkelijk 90° worden. Dat is geen enkel probleem. Binnen halen die geen 45° of iets dergelijks. Maar je ziet, op deze manier kan een standbouwer heel makkelijk de achterkant van die LED wall gaan wegwerken.

 

En dat biedt wel mogelijkheden, zo'n dingen.

 

Dat biedt enorm veel mogelijkheden. Inderdaad belangrijk om aan te duiden. Het was één van de moeilijkste zaken om te integreren in ons frame. Dat was de compatibiliteit met dergelijke doeken. Maar ze was voor ons wel bijzonder hard nodig.

 

Mensen die meer willen weten over die schermen, waar kunnen ze terecht?

 

Ja, via de website van Novid kan je natuurlijk makkelijk doorklikken naar de pagina die gaat over de LT-series. Maar het is zo specifiek, dat je gerust contact met mij mag opnemen, ook weer via de website, om te vragen. We komen met veel plezier langs. We hebben speciaal een mobiele showroom gebouwd. Eigenlijk een bestelwagen, omgebouwd tot een soort van mobiele exporuimte. Omdat we er ons terdege van bewust zijn, dat veel mensen liever hebben dat wij tot bij hen komen, dan dat zij hun hele ploeg moeten mobiliseren om bij ons, zo nodig, eens te komen kijken naar wat wij te bieden hebben.

 

En dan kan je met die schermen een demo komen geven.

 

En dan kunnen wij alles haarfijn uitleggen, bij de klant zelf.

 

Oké Wouter, dank je wel voor je komst naar de studio.

 

Dank u voor de uitnodiging.

 

En u, beste kijker, bedankt voor het kijken en alweer tot volgende week.

Nieuwsbrief

Advertenties