Samsung event innovaties

eventplanner.tv is te gast bij Samsung waar we de nieuwe innovaties van de fabrikant voor de evenementensector ontdekken.

29-04-2013 -  by Kevin Van der Straeten

Reageer op deze tv aflevering

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Transcript

We zijn hier vandaag te gast bij Samsung. 

 

Jeroen, wat gebeurt er hier vandaag?

 

Vandaag hebben we de dealershow 2013 en eigenlijk is het zo dat we onze nieuwe lijn van 2013, dus onze nieuwe oplossingen, onze nieuwe innovaties laten zien aan onze klanten, aan de dealers, maar ook aan de pers. Dus we verwelkomen iedereen gedurende 4 dagen om kennis te maken met onszelf, de mensen achter de producten, maar ook onze nieuwe line voor 2013.

 

En we gaan hier ook een aantal nieuwigheden ontdekken voor de evenementensector?

 

Ja, er zijn een aantal zaken natuurlijk ook voor de evenementensector, die heel interessant kunnen zijn, last formaty place, onze slimme toepassingen in classroom omgevingen, smartphones die voor de evenementenwereld heel interessant kunnen zijn. Dus, absoluut de evenementenwereld heeft er alle baat bij om even mee te kijken naar wat er te zien is.

 

Ik ben heel benieuwd, laten we maar een kijkje gaan nemen.

 

We staan hier bij de videowall, dat is toch iets waar Samsung heel sterk in is, zijn jullie de grootste?

 

Wij zijn absoluut de grootste, ongeveer 4 van de 5 schermen die in de markt gezet worden, zijn vandaag van Samsung Television.

 

En wat zijn de nieuwigheden?

 

Nou, de nieuwigheden, ik denk dat als je naar LFD's kijkt dan zijn er wel een aantal trends die belangrijk zijn. Eén, de dingen moeten iets zuiniger worden, wat toch al een hele stap voorwaarts is ten opzichte van de klassieke dikke schermen van vroeger. Ik heb het al genoemd vroeger klassieke dikke schermen, vandaag is de dikte van een LFD zo ongeveer 29 mm, dus dat is toch een zeer aangename verbetering zeg maar. Ook in termen van gewicht; vroeger had je schermen die wogen al gauw 50, 60 kg, die moest je met 2 personen aan de muur hangen. Vandaag kan je eigenlijk in je eentje een scherm van 8, 9 kg ophangen, zonder probeem.

 

Ja, dat is voor onze sector natuurlijk wel belangrijk dat je kan besparen op de techniekers die de schermen moeten gaan opzetten op die manier.

 

Lijkt mij inderdaad wel ja

 

Een vierde ding wat zeker niet onbelangrijk is is als je gaat kijken naar de videobeelden, die we achter ons zien, dan is er uiteraard de basel rond het scherm die dunner en dunner wordt, opdat je echt naadloos hele grote formaten van schermen kan maken. En de video is nou toevallig in 3 op 3, maar je kan eigenlijk heel vrij gaan spelen met die vorm, je kan ze horizontaal of verticaal zeten en met software die bijgeleverd is, bij het systeem, kan je eigenlijk het beeld volledig gaan aanpassen tot de uiteindelijke vorm die je gemaakt hebt.

 

Dus daar heb je geen aparte licenties meer voor nodig?

 

Nee, daar heb je inderdaad bij Samsung geen aparte licenties meer voor nodig. Nu hebben we ook square tegels, square van vierkant, die je eigenlijk volledig kan gaan bouwen. De ideale markt voor zo'n product is meer denk ik winkelinrichting of binnenhuisinrichting, dat is misschien een heel breed woord, maar vooral bars winkels waar je toch een iets andere sfeer wil gaan creëeren door met bewegende beelden te gaan werken. Daar zijn squar tegels absoluut een hele leuke oplossing voor, omdat je ze makkelijk kan gaan inbouwen. Ze zijn klein van formaat, dus het is niet dezelfde grootte als een video en ze zijn enorm flexibel.

 

We staan hier nu bij de digital signage schermen, dat is iets waar Samsung ook op inzet. Wat is er zo uniek aan deze schermen?

 

Wat is er uniek aan de schermen? Ze zijn om te beginnen zeer dun van basel, wat een belangrijk aspect is, het oog wil ook wat, het moet er allemaal wel goed uitzien. Uiteraard zijn ze gebaseerd op de laatste LED technologie, waardoor we ze nog dunner, ook in de diepte, kunnen maken, makkelijk op te hangen dus aan de muur, ook door één persoon, want ze zijn dan ook een heel stuk lichter geworden. Maar belangrijker misschien nog, is dat je door een LFD van Samsung te gebruiken, een heleboel randapparatuur niet meer nodig gaat hebben. Een mediaspeler is gewoon ingebouwd in het scherm, je hebt kabelwirwarren meer die over de vloer moeten lopen om verschillende onderdelen met elkaar te gaan verbinden. Het is gewoon allemaal inbegrepen. In schermen van klein formaat tot grote formaten.

 

We zitten hier in de boardroom van de toekomst. Hoe komt het dat hier geen projectiescherm hangt?

 

Omdat een LFD gewoon veel eenvoudiger en veel beter beeld geeft dan een projector. Er zijn een aantal voorbeelden. Het formaat is geen reden meer om het niet te pakken, we hebben nu 65, 75 inch LFD schermen, wat groot genoeg is voor de klassieke poortgroepen zeg maar en daarnaast heb je eigenlijk alleen maar voordelen. Je hebt geen schaduwen meer, waar je rekening mee moet houden, je hebt geen lichtomstandigheden meer, waar je rekening mee moet houden. Je gordijn kan altijd gewoon openblijven. Je hebt bijvoorbeeld ook altijd scherp beeld. Iedereen kent het wel, een projector die je neerzet en je begint meteen te draaien tot je beeld scherp staat. Allemaal problemen die je met een LFD eigenlijk niet meer hebt.

 

Of de lamp die moet vervangen worden...

 

Of de lamp die moet vervangen worden, dat is zeker een heel groot voordeel, als je kijkt op bijvoorbeeld een 5-jaren termijn zolang een projector toch wel meegaat, heb je in een klassieke omgeving waar ie dagelijks gebruikt wordt toch een vervanging of 5 nodig. Bij een LFD heb je enkel de installatie en blijft ie hangen voor de rest van z'n leven.

 

En het coole, vind ik persoonlijk, is dat je het gewoon met een tablet kan bedienen.

 

Je kan hem inderdaad met een tablet gaan bedienen

 

We staan hier nu bij het klaslokaal van de toekomst, deze technologie biedt voor evenementen natuurlijk heel wat mogelijkheden.


Wij noemen het transparent display, het is eigenlijk heel speciale LFD oplossing. Een klein LFD doorzichtig scherm met een doos achter, waar je effectief produkten in kan zetten. Zoals je hier ziet, het lijkt misschien een hologram, maar het is effectief een produkt dat erin staat, waar alle beelden geprojecteerd worden op het doorzichtige scherm.

 

We staan nu bij één van de pronkstukken die jullie op dit moment hebben. Wat is er speciaal aan deze televisie?

 

Het is een hele bijzondere televisie, niet alleen maar omdat ie 85 inch is, dus dat wil zeggen 2m40 diagonaal, maar het is ook een 4K scherm, dus ultra high definition, dat is de nieuwe standaard van definitie voor de komende 10 jaar.

 

Dit is dus echt de toekomst van de televisie?


Ja, inderdaad, en die ultra high definition dat wil zeggen 4 maal de resolutie van full HD, dus haarscherpe beelden, veel meer diepte, je hebt de indruk van 3D te kijken, maar zonder dat lastige 3D-brilletje

 

Dat is echt indrukwekkend.

 

Ja, dat klopt, en wat ook nog leuk is is het kader dat je er rond ziet, het is eigenlijk een ingebouwd audiosysteem, dus je hebt ook geen extra audiosysteem meer nodig, het is echt een pronkstukje in uw living, maar het is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd, want zo'n toestel kost 40.000 €.

Nieuwsbrief

Advertenties