Ontdek de innovaties in de eventsector

eventplanner.tv trok met een cameraploeg naar de vakbeurs Festivak in Antwerpen en ging op zoek naar nieuwe innovaties op vlak van evenementen.

01-12-2014|Kevin Van der Straeten
Reageer op deze tv aflevering

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Ook beschikbaar als podcast:

Ook via podcast:

Listen on Google PodcastsListen on Apple PodcastsListen on Shopify

Transcript

Vandaag gaan we op zoek naar innovaties in de evenementensector op de Festivak vakbeurs.

 

Dit is de Mash Machine. Maar wat doet het precies?  

 

Dit is de Mash Machine inderdaad; ziet u hier voor je.Wat het doet? Het interface; de bovenzijde, reageert op 40 afzonderlijke muziekelementen. Op het moment dat ik een drum op de interface plaats, begint de muziek te spelen, begint de drum te spelen. Dus eigenlijk een laagdrempelige vorm van muziek maken voor iedereen, op een interactieve manier. 

 

En nu kan ik er gewoon iets bij leggen? 

 

Ja, gaat uw gang. Kies een bass uit of een vocal. Daar ga je. 

 

Doede, jij hebt volgens mij de kleinste innovatie van heel de beurs, maar toch iets opmerkelijks. Wat heb je bij je? 

 

Dit is een wegwerpbare asbak, voor evenementen. Je bent een roker en je wilt je sigaret kwijt. Wat je doet als je een sigaret rookt: dan stop je hem in de asbak, de sigaret dooft meteen, je doet hem dicht, je steekt hem in je zak en je bent klaar. Wij doen cashless betalingen en toegangsregistratie. Je hebt geen geld meer op zak, je hebt geen munten meer op zak en dat is ook weer meer veiligheid op het terrein. We werken met een RFID-chip. Dat kan je in een armbandje zetten of met pasjes; net wat je wil als organisatie. 

 

Lieve, jullie staan hier op de beurs met een opblaasbaar podium?  

 

We kopen het speciaal aan om kleinere evenementjes, die geen duur podium kunnen betalen, waar veel manuren inkruipt, in een uur recht staat. 

 

Dus gewoon snel, makkelijk, klaar? 

 

Dat is het. 

 

Marcel, jij hebt een rekenmodel bedacht?  

 

Nou, ik heb hier een voorbeeldje meegenomen van een niet nader te noemen kleiner evenement. Met een drietal area's; drie tenten. Een recreatiegebied, zoals vaker gebruikelijk. Ik heb daar het bronvermogen van de PA-installatie per area in gemoduleerd. En ik kan hiermee de dB(A)-contouren van het hele festival naar de omgeving in beeld brengen. En je kunt dan heel snel zien bij welke woningen de dBc-niveau's het hoogst zijn. En daar zou je iets mee kunnen doen op voorhand. 

 

Voor de evenementensector hebben we een kunstof rijplaat aan het aanbod toegevoegd, naast de klassieke stalen rijplaten. Deze kunstof rijplaat heeft een aantal voordelen, specifiek voor de evenementen. Ander onderzijde heeft zij een grove anti-slip uitvoering. Aan de bovenzijde een lichte anti-slip. Dat zorgt onderaan dat de plaat blijft liggen op de ondergrond. Bovenaan zorgt dat dat de mensen zelf niet uitglijden, maar dat het toch niet te ruw is voor de voeten van bijvoorbeeld de festivalgangers. Er zijn hijsgaten voorzien, zodat de plaat makkelijk vervoerd kan worden. De platen kunnen aan elkaar verbonden worden, en de plaat is ook groot genoeg om toch een voldoende oppervlak met één plaat tegelijkertijd te bedekken.

Advertenties