Hulp op komst voor eventbedrijven in moeilijkheden door Corona virus

Hulp op komst voor eventbedrijven in moeilijkheden door Corona virus

Eventbedrijven en freelancers die door de coronacrisis in zwaar weer komen, zullen hun betalingen aan de fiscus en de RSZ kunnen uitstellen en tijdelijke werkloosheid inroepen. Dat kondigt de Belgische regering aan.


België mag dan tot nu gespaard gebleven zijn van een massale corona-uitbraak, de wereldwijde crisis laat zich voelen in veel bedrijven - niet het minst in de eventsector. Om bedrijven en zelfstandigen wat ademruimte te geven, komt de regering met een tiental tijdelijke steunmaatregelen op de proppen.


Ondernemingen die kunnen aantonen dat ze door de coronacrisis betalingsmoeilijkheden hebben, krijgen de mogelijkheid zowel hun btw-aflossingen, bedrijfsvoorheffing als de betalingen van vennootschaps- en personenbelasting te spreiden. Ze worden vrijgesteld van de gebruikelijke boetes en vertragingsrente. Dat legt minister van Financiën Alexander De Croo (Open VLD) op tafel.


Er zijn wel voorwaarden aan gekoppeld. Een bedrijf moet een aanvraag indienen zodra betalingsproblemen opduiken en het moet aantonen dat een omzetdaling of de annulering van bestellingen en reserveringen het rechtstreekse gevolg is van corona of een kettingreactie van problemen bij partnerbedrijven.Nederland

In Nederland keurde het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid al 187 aanvragen goed van bedrijven voor arbeidstijdverkorting vanwege het coronavirus. Daarmee kunnen 2.074 werknemers aanspraak op een WW-uitkering maken voor hun uren zonder werk. 480 aanvragen door werkgevers zijn nog in behandeling. Eén daarvan is van de internationale standbouwer Expovorm uit Almelo, dat voor 17 medewerkers geen werk heeft. Nog eens 80 aanvragen zijn afgewezen omdat ze niet aan de criteria voldoen, met name dat er voor minimaal 20 procent van de medewerkers geen werk meer is en dat er een directe link moet zijn met een incident, in dit geval de corona-uitbraak.Bron: De Tijd 06/03 via License2publish / AD

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

reBoot Kombuis
We hebben u gemist!
reBoot Kombuis|
04 May 2021

Op 8 mei stoffen we onze kookpotten af en mogen we u eindelijk weer ontvangen op ons scheepsdek voor een spannend Noordzeemenu. Een bijzondere beleving op vrijdag/zaterdagavond met je partner of vrienden, maar ook als schitterende afsluiter van een zakelijke vergadering op ons schip.


Uiteraard is uw gezondheid onze prioriteit, waarbij de huidige COVID voorschriften voor ons slechts een minimum ...

Lees meer

Like Reageer

Lees ook

Hoe kies je post-corona de beste eventleverancier

Hoe kies je post-corona de beste eventleverancier

Training Online & Hybride Eventmanagement (6 x 2 uur online)

Training Online & Hybride Eventmanagement (6 x 2 uur online)

Heropstart beurzen cruciaal voor business

Heropstart beurzen cruciaal voor business

Advertenties