Sylvester staat sterk in herdenkingsevents

Sylvester staat sterk in herdenkingsevents

Sylvester heeft een uitgebreide trackrecord van herdenkingsevents. Recent bijvoorbeeld nog de Bevrijdingsfeesten. Die brachten de bevrijding van de stad Antwerpen op het einde van de Tweede Wereldoorlog in herinnering. 


In het kader van de herdenking van de Eerste Wereldoorlog stond Sylvester mee in voor de organisatie van 'From the Uttermost Ends of the World', een commemoratie in en rond Ieper die focuste op de Nieuw-Zeelandse soldaten aan het front. Ook gelinkt aan de Groote Oorlog, was het Internationale Vredessymposium in Brussel, waar vier voormalige Nobelprijswinnaars hun opwachting maakten. En tot slot mocht het eventbureau ook de opening van de Kazerne Dossin in Mechelen ondersteunen. 


"Een terugkerend aandachtspunt tijdens veel van deze ceremonies is het protocol. Wie zit waar en – belangrijker nog - hoe wordt hierover gecommuniceerd. Heel wat aanwezigen van dit soort events hebben bijvoorbeeld zelf gevochten in de oorlog of hebben een familielid verloren. Je gaat aan zo iemand bijvoorbeeld niet botweg zeggen dat hij op een bepaalde stoel niet mag gaan zitten", klinkt het bij de eventproducers van Sylvester. 


"Die communicatie is ook intern erg belangrijk: we spenderen veel tijd aan overleg met onze leveranciers en hameren op het respecteren van de sereniteit. Daarnaast is het ook van tel dat de showelementen die je in je event verwerkt, heel erg 'uitgekleed' zijn", aldus Sylvester. "We toonden bijvoorbeeld een traditionele Hakka door Maori in Ieper, maar dan in een erg sobere regie om de sfeer te respecteren."


Sylvester en zijn opdrachtgevers spenderen tot slot ook best wat tijd aan het evalueren van de historische correctheid van scènes die in re-enactment worden gebracht, en van verhalen die worden vertelt in audio en video. "Je kan wel een straf idee hebben van hoe het eruit zou hebben gezien, maar je moet je telkens afvragen 'is dat wel juist?'", zegt eventproducer Ben Laloux. "Elk detail is delicaat."

www.sylvester.be
Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Van ondergronds dineren tot logeren in de boomtoppen

Van ondergronds dineren tot logeren in de boomtoppen

Maak het inchecken bij je event een fluitje van een cent met onze ticketscan-app

Maak het inchecken bij je event een fluitje van een cent met onze ticketscan-app

Help jij het nieuwe boek voor de eventsector mee vormgeven?

Help jij het nieuwe boek voor de eventsector mee vormgeven?

Advertenties