Eerste paal Expofoyer Amsterdam RAI

Eerste paal Expofoyer Amsterdam RAI

Wethouder Lodewijk Asscher (Financiën, Economische Zaken en (Lucht)haven van Amsterdam), heeft op de eerste paal geslagen voor de nieuwe Expofoyer van Amsterdam RAI. De Expofoyer wordt het nieuwe hart van Amsterdam RAI en biedt een hoogwaardige ruimte die gebruikt kan worden als luxe expositieruimte, maar ook geschikt is voor grote galadiners, congressen en feesten.

 

De uitbreiding van de RAI met de nieuwe Expofoyer past bij de focus van Amsterdam RAI op grote, meerdaagse, internationale evenementen. "We willen het bestaande complex verrijken met hoogwaardige faciliteiten waardoor we beter in staat zijn om grote meerdaagse internationale evenementen naar Amsterdam te trekken" aldus Hans Bakker, directievoorzitter van Amsterdam RAI. Het ontwerp van de Expofoyer geeft Amsterdam RAI een moderne en innovatieve uitstraling. De centrale, naar voren geschoven positie van het gebouw maakt dat het gehele complex een eenheid wordt, met een elegante entree. Door zijn in het oog springende vormgeving is de Expofoyer een echte 'eye catcher' voor de RAI. De Expofoyer verbindt de verschillende delen van de RAI en vervult hiermee tevens een brugfunctie tussen de bestaande complexen (de twee beurscomplexen en het congrescentrum).

 

Ontwerp

De Expofoyer is ontwikkeld onder architectuur van Benthem Crouwel. Dit toonaangevende Amsterdamse bureau was eerder verantwoordelijk voor onder meer WTC Amsterdam, Schiphol Plaza en de Malietoren in Den Haag. VBK groep in Hoorn is de hoofdaannemer van de Expofoyer. VBK is gespecialiseerd in Grond- en Wegenbouw, Woning- en Utiliteitsbouw en heeft de afgelopen jaren meerdere verbouwingen c.q. renovaties binnen de RAI uitgevoerd, waaronder het Auditorium, de Europafoyer en de Parkfoyer. De Expofoyer wordt in september 2008 in gebruik genomen.

www.rai.nl

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Nieuws

Vacatures