15 aantrekkelijke evenementenlocaties in Amsterdam

15 aantrekkelijke evenementenlocaties in Amsterdam

Organiseer je een evenement in Amsterdam en ben je nog op zoek naar de perfecte eventlocatie? Onze redactie zocht 15 bekende en minder bekende pareltjes voor je uit.


Amsterdam, de hoofdstad van Nederland, staat bekend om haar artistieke erfgoed, het grachtennetwerk, ... De Gouden Eeuw maakte van de iconische stad tot een prachtig decor voor jouw feest of evenement. De stad telt 862.965 inwoners (1 januari 2019, CBS) en bruist van de activiteit. In de stad vind je ondermeer het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. De fiets is er zonder twijfel het populairste vervoermiddel.


Onze redactie trok op pad en selecteerde deze 15 eventlocaties:In het hart van Amsterdams bekendste park ligt Kitchen & Bar Vondelpark3. Het Rijksmonumentale pand beschikt namelijk over passende faciliteiten voor groepen van iedere grootte.


Casco Amsterdam is een evenementenlocatie aan de Asterweg in Amsterdam-Noord, op nog geen vijf minuten fietsen van de pont van Centraal Station. Met de uitstekende basisfaciliteiten, de neutrale uitstraling en de kolomloze ruimte nodigen de gebruiker uit om Casco compleet naar zijn hand te zetten. Het is een plek met vele en grootse mogelijkheden voor het organiseren van een uniek evenement.
Pakhuis West is een evenementenlocatie in Amsterdam met in de basis een rauwe, industriële uitstraling welke vele mogelijkheden biedt voor tal van evenementen. De locatie bevindt zich in een oude pindabranderij en biedt alle benodigdheden voor een geslaagd evenement. Met vier zalen van verschillende grootte te huren in z’n geheel of in gedeeltes is Pakhuis West uitermate geschikt voor een verscheidenheid aan evenementen.
Zoek je ruimte voor een vergadering, training, congres, seminar of een jubileum? Een inspirerende plek om te scrummen, een 'heisessie' of een gratis werkplek? Aristo biedt je de ruimte en ontzorgt je volledig. Dat doen ze al meer dan 35 jaar en dat merk je.
Jouw evenement in de eerste circulaire evenementenlocatie van Nederland. Een locatie met een verhaal dat tot de verbeelding spreekt. De iconische koepel is op het nippertje gered van de sloop en heeft na jaren een tweede leven gekregen; als evenementenlocatie! De locatie biedt ruimte aan groepen van 200 tot 1.000 personen en is perfect voor een beurs, congres of bedrijfsfeest.
Boom Chicago's prachtige theater aan de Rozengracht is een van Amsterdam's meest bijzondere locaties. De honderd jaar oude, voormalige bioscoop in het hart van de Jordaan bood vroeger plaats aan zo'n duizend filmliefhebbers. Tegenwoordig is het enorme gebouw gerenoveerd tot een moderne, flexibele venue met een grote theaterzaal voor 330 bezoekers en een kleine zaal met bar voor rond de 110 gasten. 
Beleef de grandeur van vroeger in Grand Café Restaurant 1e Klas Amsterdam. Een unieke en monumentale horeca-evenementenlocatie op het Centraal Station te Amsterdam. De verborgen parel op perron 2B heeft meerdere ruimtes en is ook exclusief af te huren voor grote of kleinere groepen. Zowel privé als zakelijk kunt u hier terecht voor een drankje, een heerlijk ontbijt, lunch of diner.


Deze unieke en sfeervolle locatie in Amsterdam biedt ruimte voor vergaderingen, meetings en workshops. Bloom Room is centraal gelegen en bevindt zich in een typisch Amsterdam’s hoekpand in de Helmersbuurt. De hoge ramen zorgen voor een overvloed aan daglicht, dat bijdraagt aan het open, vertrouwde en huiselijke karakter van deze ruimte.
De prachtige zaal, het café en de vergaderruimte van het Bimhuis zijn te huur voor vergaderingen, presentaties, symposia, lezingen, workshops, opnamen (beeld & geluid), bedrijfsevenementen en borrels. Het Bimhuis heeft een aansprekende, goed bereikbare locatie aan de IJ-oever en biedt een inspirerende en moderne omgeving.
Tobacco is een indrukwekkende locatie in de culturele hoofdstraat van Amsterdam. Industrieel, fris en stoer. De evenementenlocatie is de afgelopen jaren dan ook menigmaal het toneel geweest van prachtige culturele voorstellingen en machtige commerciële events. Een innovatieve locatie die altijd meerwaarde biedt en creëert bij congressen, productpresentaties en events.
Het gebouw, ooit ontworpen als beursgebouw, is na een verbouwing waarbij kosten nog moeite zijn gespaard omgevormd tot een ideale locatie voor onder meer congressen, beurzen en zakelijke evenementen.
Strandzuid is onderdeel van Unlimited label, exploitant van bijzondere horeca- en evenementengelegenheden in Amsterdam en omgeving met elk een unieke identiteit. Van mei tot en met oktober is Strandzuid Amsterdam de ideale plek voor lunches, borrels, diners en events voor groepen. En dat op een steenworp afstand van de Amsterdam RAI en de Amsterdam Zuidas.

 De Kromhouthal inspireert, alleen al door er te zijn! Hijskranen, stoere stalen constructies uit de tijd dat de fabrieksmotoren van Stork en Kromhout draaiden en een plafond van 15 meter hoog met imposante lichtkoepels. Deze kenmerken maken de ruim 3.500 m2 grote evenementenlocatie Kromhouthal aan het IJ in Amsterdam een unieke multifunctionele locatie voor diverse evenementen. 
De bekendste locatie van Amsterdam is zonder twijfel Amsterdam RAI, de perfecte locatie voor grote beurzen en congressen.
AFAS Live is dè locatie die een totaalbeleving biedt aan liefhebbers van live muziek en entertainment. Naast concerten vinden er ook veel zakelijke evenementen plaats in AFAS Live, zoals awardshows, modeshows, personeelsfeesten, plenaire bijeenkomsten, productpresentaties, sitting dinners, theatershows en tv shows!Bekijk ook alle evenementenlocatis in Amsterdam en alle feestzalen in Amsterdam.

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Datalek Ticketmaster: wat het betekent voor organisatoren van evenementen

Datalek Ticketmaster: wat het betekent voor organisatoren van evenementen

Bezoekers Cirque@Taque betalen cashless via Event Reservation

Bezoekers Cirque@Taque betalen cashless via Event Reservation

Altijd als eerste op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen bij al je eventleveranciers en -locaties

Altijd als eerste op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen bij al je eventleveranciers en -locaties

Advertenties