Sylvester bewijst meerwaarde van video voor events

Sylvester bewijst meerwaarde van video voor events

Een event heeft baat bij goede video content, op een doordachte manier geïntegreerd in een eventconcept. Waarom? Een event is een storytelling-tool. En hoe meer emotie, ‘leven’ en gelaagdheid aan dat verhaal kan toegevoegd worden, hoe beter. Een weldoordachte video is de ideale manier om dit te doen.


Een event is een storytelling-tool. Een bedrijf organiseert een event om een verhaal te vertellen, hoe je het ook draait of keer. Een jubileum ('Hoera wij zijn jarig!'), een personeelsfeest ('We zijn ontzettend blij dat jullie bij ons werken en willen dat flink vieren!') of een congres ('We denken dat we iets interessant te vertellen hebben'): allemaal events met een boodschap. 


"We merken echter in onze praktijk dat het niet zo makkelijk is om dat verhaal ook mee naar huis te geven aan de gasten van een event. De middelen krijgen vaak meer aandacht dan het doel. Dat is net wat we bij Sylvester

willen vermijden. We willen dat onze klanten return on investment krijgen. Een event dat vertelt wat het moet vertellen. Daarom integreren we steeds vaker video in onze event-concepten. Video is immers de ideale manier om een boodschap op een event over te brengen. Het is ook een goede tool om gelaagdheid, emotie en ‘leven’ aan die boodschap te geven. Video is eveneens een handig hulpmiddel om complexe content op een bevattelijke manier te vertellen. En het loont zich tot slot ook prima om een spreker die qua stijl of tempo geen ideale livegast is, toch in het ‘verhaal’ van het event te integreren. Het is kortom een concentratiebooster."


"We zetten volop in op humor, maar even vaak gaan we voor pure emotie. Zo maakten we voor het festival ter ere van 30 jaar GO! een leuke geanimeerde ‘explainer video’ die aan het jonge schoolgaande volkje op een amusante manier vertelde wat het onderwijsnet nu precies is én doet. Voor het klantenevent ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van IDEWE bedachten we een ludieke (award-winnende) sketch-video met een typetje dat op een humoristische manier duidelijk maakt welk nut het heeft om bij IDEWE aangesloten te zijn. Daarnaast legden we een pakkende getuigenis vast van een werknemer die na een zware ziekte met dank aan IDEWE opnieuw halftijds aan het werk kan."


Deze en andere cases vind je terug op de website van Sylvester:

www.sylvester.be
Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Proost dit jaar met een mobiele kerstbar en start 2024 met de bubbelbar

Proost dit jaar met een mobiele kerstbar en start 2024 met de bubbelbar

To The Point Events behaalt 5de 'Certificate of Excellence' op rij

To The Point Events behaalt 5de 'Certificate of Excellence' op rij

Registreer je vanaf nu voor EventSummit op 8 februari 2024 in Jaarbeurs

Registreer je vanaf nu voor EventSummit op 8 februari 2024 in Jaarbeurs

Advertenties